USA, Sjukast i världen?


Att Amerikas förenta stater arbetar vidare i sin strävan efter världsdominans råder det knappast någon tvekan om, det senaste påhittet är att de stoppat access till knappt hundra domäner som enligt amerikanska myndigheter sprider upphovsrättsligt skyddat material. I praktiken är det felaktigt, en del av sidorna gör det men inte alla, men det är i sammanhanget ovidkommande. Ska verkligen en stat få spärra Internet i hela världen bara för att de själva vill?

Nej givetvis inte, Internet ska vara fritt och utan spärrar. Och i den händelse regeringar anser motsatsen så är det nationella beslut som gäller, vi kan inte påverka amerikanska beslut, inte heller rösta bort presidenten som utser domare till högsta domstolen. Uttrycket World Domination har aldrig varit så tydligt som nu.

Man kan fråga sig vad nästa steg blir, kommer hemsidor som kritiserar de tusentals folkrättsbrott som en apart-
heidstat ständigt gör sig skyldig till spärras ut? En underlig sak, de ”islamistiska” hemsidor som förhärligar våld och terrorism, de som SITE Institute ”avslöjar” dagligen, de ligger alla i USA och ingen av dessa spärras. Jag kan tycka att det är lite underligt, var och en som sett dessa videosnuttar som består i att ett amerikanskt militärfordon sprängs i bitar ackompanjerat av ”islamistiska” figurer som utropar ”Allah Akbar”, de får vara kvar utan restriktioner
– i USA.

Medans sidor som inte ens distribuerar torrents spärras ut globalt av den amerikanska staten. Det är mycket märkligt, visst, många förstår att det handlar om amerikansk propaganda och att det allra mesta är fejk, men nittio procent av dem som ser dessa videor tror givetvis att det är verklighetsskildringar de ser, på samma sätt som när USA hyr in skådespelare till filmer som senare ska distribueras av den israeliska underrättelsetjänstens SITE Institute och MEMRI.

Personligen drabbas jag av starka obehagskänslor, när det tok-kristna landet i väster inte rår på en världsdel där befolkningen tillber en gud med ett annat namn så sätter propagandan igång maximalt, då skyr man inga kostnader för att demonisera Islam. Videor som förefaller beskriva slakt av amerikaner i parti och minut tillåts ligga kvar på amerikanska servrar samtidigt som man spärrar sidor som man påstår distribuerar upphovsrättsskyddat material.

Skulle vår egen regering göra så har jag möjlighet att opponera mig och försöka rösta bort den vart fjärde år, men hur ska jag bete mig med den amerikanske presidenten?

it , , , , , , dn svd ex


5 svar till “USA, Sjukast i världen?”

 1. Kunde inte sagt det mycket bättre själv. Förutom att för mig är det inte konstigt att de låter filmer med militärfordon sprängas. Det skapar ett hat gentemot islamister och en rädsla för terrorister. Något som de vill hälla bensin på.

  Bra jobbat.

  • Håll dig till vanliga språkregler, växla inte gemener och versaler, använd stor bokstav först i varje mening! / Jinge

 2. Som vanligt. Jag vet inte.

  Men det kan inte vara en slump att jag skiter i amerikanska tv-serier inklusive Idol och annan skit.

  Så förbannat förljugna och mediaanpassade.(Läs reklamanpassade hela vägen)

  Gäller även böcker: Brukade gilla en del (Vad hette han som tom blev flera filmer),för spänningen. Men vafan!

  //en trevlig låt skulle kommit här//

  ;)

 3. Jinge

  Om du känner till några av de spärrade domänerna (du bedömer dem ju: ”en del av sidorna gör det men inte alla”), varför inte nämna ett antal exempel? Substans är alltid välkommet. Det skulle ge oss ovetande en klarare bild.

  /Max