Urban Ahlin måste bort


Fortfarande lyser nyheterna med sin frånvaro när det gäller Wikileaks, men ingen kan förneka att sakernas tillstånd blir mer än tydligt för var och en. Där man tidigare förstått att det finns politiska skiljelinjer så blir det uppenbart när allt tecknas ner i klartext. Urban Ahlin, ett av socialdemokraternas tyngsta namn har i hemlighet informerat den amerikanska ambassaden om socialdemokraternas interna liv. Rim-
ligen borde han följa Thomas Bodström till USA och stanna där, hans karriär som toppnamn hos SAP är under alla omständigheter över.

AB: ”I onsdags avslöjade Aftonbladet att Urban Ahlin, utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna, enligt rapporter bett den amerikanska ambassaden om PR-hjälp för att vinna opinionen för Sveriges insats i Afghanistan. Urban Ahlin förnekade att han skulle ha begärt stöd och antydde att uppgifterna kunde vara påhittade av amerikanska diplomater för att få ambassaden i Stockholm att framstå i bättre dager mot Washington.”

Att Ahlin ljuger för att rädda sitt eget skinn må kanske vara naturligt, hade han haft möjlighet att gå med i Moderata samlingspartiet hade han förstås gjort just det, men inget parti vill ta emot en quisling och det är Ahlins smala lycka att han i alla händelser får behålla sin pension från riksdagen ett antal år efter 2014, han hinner med andra ord att påbörja en ny karriär.

AB: ”Ahlin uppgav också att konflikten mellan Socialdemokraternas höger- och vänsterfalanger hettat till, bland annat när det gällde Afghanistan, arbetsrätten, Lissabonfördraget och samarbetet med Vänsterpartiet. – Nu när vi är i opposition är självklart allt regeringen gör fel. Om vi själva regerat skulle vi klart och tydligt ha stött en ökning av trupperna i Afghanistan. Den amerikanska ambassaden frågade också varför den svenska regeringen föreföll vara emot EU-sanktioner mot Iran. Ahlin spekulerade då i att utrikesminister Carl Bildt kunde ha personliga motiv.”

Jag tycker att detta illustrerar en del av socialdemokratins problem, inom partiet har man ”socialdemokrater” som Widar Andersson, Ilija Batjan, Aftonbladets ”vänsterbloggare”, Mona Sahlin och några till som jag avstår från att namnge. Ingen av dessa företräder arbetarrörelsen och har aldrig gjort. Skälet till medlemskapet i partiet handlar uteslutande om deras egna karriärmöjligheter, Batjan skulle givetvis gå över till Sverigedemokraterna om det gynnade honom, han precis som de flesta av dem jag räknade upp.

När ett parti är så ideologiskt urvattnat att hart när vem som helst kan utge sig för att vara socialdemokrat, och dessutom gå iland med det, ja då måste man fråga sig vad det egentligen innebär att vara sosse. Krävs det ingenting, absolut ingenting, för att nå ledande positioner i partiet? Och hur kan man bli ”vänsterbloggare” på Aftonbladet utan att någonsin tänkt en enda socialdemokratisk tanke? Till och med vederbörandes hund är döpt efter en liberal tänkare. Men att enskilda sossar sålt sig själva till riskkapitalbolag kanske är en bagatell när man ser Urban Ahlin springa som en tätting på den amerikanska ambassaden och tissla om socialdemokratins inre angelägenheter.

Och har det skett före 16 september 2006 så blir det intressant, då kan det vara brottsligt, något som i så fall Säpo bör ta hand om. Att lämna information till främmande makt om inre förhållanden i regeringen är nämligen – spioneri.

it , , , , , , , ab1234 svd1234 dn123 svt ex1


7 svar till “Urban Ahlin måste bort”

 1. Tvivelsutan måste Ahlin och Sahlin bort. Hans försök att försvara sig och fäkta bort det hela är patetiska. Det har ju alltid varit uppenbart att den mannen är en principlös, krigshetsande amerikaälskare, det är förvånande att han inte sparkats ut för länge sedan. Det är ganska fördömande för Socialmoderaterna att en sådan drulle kunnat stiga i graderna så som han gjort. Hade det funnits någon tillstymmelse till anständighet i partiet hade han relegerats till att vara en maktlös insamlingsansvarig i någon småstad. Partiet är ju fullt av dessa kretiner, ter sig idag som ett äpple fullt av maskar som sakta ätit ut allt fruktkött och lämnat ett tomt skal.

 2. Den värsta förrädaren av dem alla torde ändå vara Carl Bildt, som ägnat sig åt krigspropaganda i främmande makts sold. Man kan ju försöka föreställa sig hur det hade sett ut i media om någon på vänsterkanten åkt Europa runt och propagerat för att alla europeiska länder skulle gå med Sovjet i kriget mot Afghanistan.
  Nej förresten magnituden av förtrytelsen i media i det fallet, och ropen på allvarlig bestraffning av den skyldige, kan man nog inte föreställa sig ens. Tryckpressarna hade troligen kraschat på kuppen.

 3. Det mest intressanta tycker jag är vad gör SÄPO? Skall inte dessa bedriva kontraspionage? Är det ok att ha trevliga samkväm på USAs ambassad och prata lite politik över en lunch och kopp kaffe? (Vi andra kallar det spionage men det bekymrar inte teflonpolitiker som naivt anser att de gör rätt sak.)
  Ahlin är en mullvad inget annat! Rövkryperiet är inte ok vare sig det är en riksdagsman eller regeringsmedlem!
  Han borde undersökas och om åtalas/dömas om det är oförenligt med våra lagar.

 4. Socialdemokraterna styrs av simpla karriärister som kidnappat partiet från folket. Att en politiker som Ilja Batljan överhuvudtaget förekommer i diskussionerna om den nya partiledaren är beklämmande då han i princip förordar Allianzpolitik som medicinen mot (S) kräftgång i opinionen.

  Att ingen i (S) kriskommission verkar kunna analysera sitt partis problem, trots att man borde fått hjälp av det faktum att Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen, är skrämmande och jag bävar inför vad som väntar om högerfalangen i (S) får sin vilja igenom och ökenvandringen fortsätter.

  Den som tror att SD inte kan nå 20-25 % röster lär nog få ett bryskt uppvaknande när Allianzen om 4 år smulat sönder den sista rest av allmän välfärd som vi har och (S)-strategerna åter går till val på att vara ’Allianzen fast snällare’ typ. Det som skulle kunna rädda upp det hela är om (V) får in en ny partiledare utan ’kommunistiskt’ bagage som kan ena den slumrande Vänster vi endå har i Sverige.

  Om högerfalangen i (S) får fortsätta styra skutan så har (V) en unik chans att ta tag i taktpinnen men då krävs en allvarlig förnyelse på såväl partiledarposten som i det politiska budskapet. Det är det enda positiva som skulle kunna komma ur den fars vi nu ser utspela sig i det Socialdeomkratiska (Arbetar) Partiet.

 5. Det är personer som Ahlin som har skjutit den svenska oppositionen i sank. Personer som kallar sig oppositionspolitiker men har en egen agenda som är så förvillande lik alliansens att det är stört omöjligt att se skillnad även för ett tränat öga.
  Det är även uppenbart att SAP nu vänder blicken åt höger för att återfå makten, ett taskspel med demokratin utan motstycke.
  Den enorma majoritet som idag inte får ta del av landets rikedomar (jag talar inte här enbart om de i ”utanförskap”) har verkligen inget att vinna på att vi får fler partier på högersidan om mitten och det har varken miljön, klimatet eller 90% av världens folk heller.
  Att vara i opposition med åsikter som är annorlunda än nuvarande regering och som står i motsättning till ett ytterligare utarmande av de svagare delarna av både det svenska och det internationella samfundet är betydligt mycket större än att stirra sig blind på den, för närvarande, röststarkaste (både bildligt och bokstavligt) väljarkåren, bara för att snabbt komma till makten.
  Det är tragiskt att se ett oppositionsparti som SAP så fullständigt hänfalla åt slutsatsen: vi fick inte majoritetens röster idag så vi ändrar politik totalt. Istället för att försöka övertyga väljarna om att saker som internationell solidaritet, radikal miljöpolitik, fördelning av resurser m.m. inte nödvändigtvis är fel bara för att 51% av folket gav motsatsen sin röst i det här valet.