Underliga lagar om – Antisemitism?

Underliga lagar finns det gott om i världen. En av de underligare är en lag som fastslår att USA ska spana efter antisemitism globalt, i hela världen. Om detta märkliga förhållande skrev f.d. biträdande finansministern i Reaganadministra-
tionen, Paul Craig Roberts, en artikel i Counter-
punch med titeln – Kriminalisera kritik av Israel, slutet för det fria ordet?

Paul Craig Roberts i Counterpunch: “On October 16, 2004, President George W. Bush signed the Israel Lobby’s bill, the Global Anti-Semitism Review Act. This legislation requires the US Department of State to monitor anti-semitism world wide.

To monitor anti-semitism, it has to be defined. What is the definition? Basically, as defined by the Israel Lobby and Abe Foxman, it boils down to any criticism of Israel or Jews.

Rahm Israel Emanuel hasn’t been mopping floors at the White House…

…Criminalizing criticism of Israel destroys any hope of America having an independent foreign policy in the Middle East that serves American rather than Israeli interests. It eliminates any prospect of Americans escaping from their enculturation with Israeli propaganda.

To keep American minds captive, the Lobby is working to ban as anti-semitic any truth or disagreeable fact that pertains to Israel. It is permissible to criticize every other country in the world, but it is anti-semitic to criticize Israel, and anti-semitism will soon be a universal hate-crime in the Western world.”

Han hävdar i artikeln att det är förbjudet att ifrågasätta antalet judar som mördades i Förintelsen i många av Europas länder. Jag vet inte om det verkligen stämmer att antalet kan beskrivas som ”många” men det är givetvis ett märkligt förhållande att det faktiskt är förbjudet i vissa länder. Och i dessa länder är det lagligt att ifrågasätta antalet Romer som dödades, liksom socialister/kommunister, vilket inte gör saken mindre underlig.

Artikeln i Counterpunch Googlesök om lagen

i Andra om: , , , , , , , , , , , t Läsvärt: Annarkia SKP Svensson

[tags]Antisemitism, Lagar, USA, Paul Craig Roberts, Counterpunch, Mellanöstern, Israel, Palestina, Folkrätten, Yttrandefrihet, Mänskliga rättigheter, Politik[/tags]

  11 comments for “Underliga lagar om – Antisemitism?

 1. Karl G Sundström
  2 juni, 2009 at 10:06

  Och i Sverige fick vi en ny myndighet som ska lära ut ”rätt” historia till barnen, Forum för Levande Historia. Det är bara en mycket inflytelserik grupp som kan ordna sådant.

 2. Gripen
  2 juni, 2009 at 10:11

  Det är förbjudet att kritisera nord koreas ledare i nord korea, så alla lagar som förbjuder folk att kritisera och ifrågasätta saker är farliga.

  När det kommer tillförintelsen så finns det fortfarande många frågetecken, visa studier tyder på att det var långt fler människor en de officiela 9 miljonerna som dog, men dessa var inte judar. vissa studier talar om 12-15 miljoner. Dessa tystas för då skulle de 6 miljoner juder som dog bli en mindre del.

  Nu vet jag inte hur jag ska ställa mig dessa data men förbjuda en diskussion om dessa är en katastrof.

  När det kommer till vetenskap så måste den som presentera data bevisa att de är sanna och övriga försöker beivsa motsatsen och för att det ska fungera måste en öppen dialog finnas.

  Och när man förbjuder kritik av något så spärr man på föraktet mot det man försöker skydda.

 3. Marcus R
  2 juni, 2009 at 10:16

  Förintelseförnekelse är ett brott i Belgien, Frankrike, Litauen, Polen, Rumänien, Schweiz, Tjeckien, Slovakien, Tyskland, Österrike samt i Israel.
  Jag vet inte om revision av mängden judar som dödades ingår i de lagarna dock.

  • 2 juni, 2009 at 10:20

   Marcus: Förintelseförnekelse är ett brott i Belgien, Frankrike, Litauen, Polen, Rumänien, Schweiz, Tjeckien, Slovakien, Tyskland, Österrike samt i Israel.

   Är du säker på att det är så många? Det låter märkligt eftersom yttrandefrihet och åsiktsfrihet ingår i den mänskliga rättigheterna.

 4. Sammy
  2 juni, 2009 at 10:40

  Den sortens lagar som den amerikanska, och bildandet av Forum för levande historia det ökar antagligen antisemitismen istället för tvärtom. Om en folkgrupp lyckas få en massa länder att införa olika särlagar och till och med speciella myndigheter så kommer allt fler undra vad sjutton som är på gång. Och jag tror att misstänksamheten bara ökar som sagt. Har judarna utsatts för förföljelse i hundratals år så gör inte lagar och myndigheter något gott för dem. Idag förknippar många begreppet ”judar” med fosforbomber mot Gasa och palestinafrågan, trots att flerparten av världens judar inte bor i Israel. Fokuseringen ökar bara mot judarna på det sättet, de judar jag känner har inte gjort sig förtjänta av denna negativa uppmärksamhet.

 5. 2 juni, 2009 at 10:41

  Själv är jag tveksam till information om 2:a världskriget. Om informationen är lika usel som kapitalisternas krig mot Irak så finns det säkert en hel kennel begraven. Vinnaren skriver historien men hur det egentligen gick till kommer vi nog aldrig att få veta? Man kan ju ex fundera på Sveriges roll i andra världskriget? Jag tycker det är en blind fläck i vår nutidshistoria.

 6. Marcus R
  2 juni, 2009 at 10:52
 7. Max
  2 juni, 2009 at 10:56

  David Irving dömdes och avtjänade ett fängelsestraff febr – dec 2006 i Österrike för tvivel på förintelsen uttryckt i en bok (som möjligen inte ens publicerades i Österrike. Det finns fler exempel för den som gitter leta.

  Är f. ö. inte tvivel på förintelsen straffbart i Sverige som ”hets mot folkgrupp”?

  • 2 juni, 2009 at 11:06

   Max: Är f. ö. inte tvivel på förintelsen straffbart i Sverige som “hets mot folkgrupp”?

   Svar nej. I Sverige får man än så länge tro på vad fan som helst. Små gröna gubbar t.ex… Gud, Jahve och Allah är andra exempel…

 8. Martin Forsman
  2 juni, 2009 at 22:46

  Med tanke på att i runda tal 10 miljoner civila ”Sovjetmedborgare”, en del av dem judar, mördades av Tyskland under 2:a Världskriget så är nog inte helt osannolikt att dödstalen i förintelseln uppgick till närmare 12-15 miljoner som Gripen skriver.

  Att brännmärka all forskning kring dessa siffror som antisemitism är syftar helt klart till att tysta de som påpekar att förintelsen var en katastrof för fler folkslag än judarna. Detta är ett skamligt sätt av Israel och dess allierade att unyttja förintelsen för att tysta obekväm kritik mot de grova folkrättsbrott de gör sig skyldiga till.

 9. Sara G
  3 juni, 2009 at 13:17

  Men vad som NU verkligen borde poängteras, kan man tycka, av bl.a LEVANDE HISTORIA i Sverige och andra myndigheter och institutioner världen över, att de beskriver och berättar att det var MÅNGA FLER GRUPPER än judarna som plågades och dog under Hitlers regim.
  DET FÅR INTE GLÖMMAS BORT ATT hundratusentals, kanske miljoner socialister,romer, mentalsjuka, polacker, Jehovas vittnen m.fl strök med i koncentrationslägren.

  För en människogrupps lidande kan inte vara större än någon annans, hur gärna israels advokater envetet och in in i absurdum påstår detta.
  Vi har säkert fler filmer och böcker i ämnet som dyker upp under de kommande åren och som som bara är ämnade att styrka judarnas lidande och glömma alla de andra som plågades under samma situation.
  Det är så skamligt att man totalt har lagt beslag på lidandet och gör det permanent för en grupp – medan ett ansenligt antals helvete har glömts eller förtigits. För en människogrupps lidande kan inte vara större
  än någon annans, hur gärna israels advokater – in i absurdum – vill påstå detta. År ut och år han man försökt nöta in något som inte bara var ett isolerat fenomen för den judiska befolkningen, utan genomdrevs med stor ondska även hos andra människogrupper.
  Det får vi aldrig glömma. Vi får inte glömma en enda människa som led eller förintades i nazisternas koncentrationsläger.

Comments are closed.