Tyst om SAAB och Koenigsegg

För några månader sedan så var det mycket som handlade om det lilla uppstickarföretaget Koenigsegg som hävdade att man hade ekonomiska muskler tillräckliga för att köpa Saab.

Det hänvisades till ett antal miljonärer, plus diverse mer eller mindre tveksamma eller svårkontrollerbara personer med affärskontakter i både Ryssland och USA. Mediebruset tystnade möjligen en smula när det stod klart att man från Koenigseggs sida ville komma åt miljardinvesteringar via den europeiska centralbanken, och kanske också direkt från de svenska skattebetalarna. Idag har det blivit helt tyst om planerna att ta över Saab.

Man hävdade i media att General Motors synade gruppens bud, samtidigt som det talades om även andra intressenter, även någon eller några från Kina. Kollar man idag vad tidningarna skriver om bilar och bilindustrins kris så handlar det mest om batteridrivna och/eller hybridbilar eller om nya och mer bränslesnåla modeller. Det verkar också som om Saab Automobil har satt ett antal spindoktorer i arbete eftersom det bara för några dagar sedan talades om en ny Saab-modell.

Men konkreta uppgifter rörande Saabs eventuella framtid skrivs det inte en rad om, och sportbilen

bild

Koenigsegg och det företagets ägare har helt försvunnit ut i total medietystnad. Vem vill köpa ett omodernt bilmärke som saknar framtidsutsikter, och varför skrivs det inget om saken?

i Andra om: , , , , , , , , , , dn1 svd1 ab1 aom1 t

[tags]Koenigsegg, Saab, Bilindustrin, General Motors, GM, Norge, Ryssland, USA, Trollhättan, Bilkrisen, Politik[/tags]

  3 comments for “Tyst om SAAB och Koenigsegg

 1. Anders
  29 juli, 2009 at 10:09

  Det där var nog inget annat än ett tillfälle att skaffa sig lite publicitet. Och sedan med ryssar inblandade? Maffian?

 2. Christer W
  29 juli, 2009 at 11:49

  Det kan också vara så att tystnaden är tecken på att det pågår någonting de inte vill skylta med vare sig om det är positivt eller negativ.
  Det inte ovanligt att företagen stryper information om vad som händer internt.
  Just nu är den viktigaste information att ingenting tycks hända med de anställda, inga bud om mer uppsägningar och det kan vara talande också.

 3. 31 juli, 2009 at 01:21

  Med dagens kriser, tror jag knappast att det kommer lyckas! Men man ska ju alltid vara positivt. alltid lika mycket nöje och kika in här.

  Yaob

Comments are closed.