TT:s kökkenmödding om Ohly


Tidningarnas telegrambyrå tycks ha skickat en sommarvikarie för att bevaka Lars Ohlys tal i Gnesta idag, på annat sätt kan inte deras obegripliga tyckande förklaras.

TT/Aftonbladet: ”Kvinnor och barn missgynnas av regeringens politik, enligt Lars Ohly (V) som i sitt sommartal i Gnesta ägnade mycket tid åt jämställdheten – ett område som inte blottar några stora konflikter inom det rödgröna samarbetet. Tidigare i somras gick Vänsterpartiets förra partiledare Gudrun Schyman ut och anklagade partiet för att ha tappat sin trovärdighet i de feministiska frågorna. Kanske har efterträdaren Lars Ohly begrundat kritiken under semestern. Eller kanske valde han bara att fokusera på ett område där oenigheterna inom det rödgröna samarbetet är lindriga.”

Visst är Schyman både en erfaren och klok kvinna, men att indirekt göra gällande att vänsterpartiet utan hennes tips inte skulle aktualisera jämställd-
heten är bara korkat, mycket korkat. Vi har en högerregering som utan att blinka tycker att nationens sämst ställda medborgare ska betala för de bäst ställdas skattelättnader, frihet från förmögenhets- och fastighetsskatt. De som premieras är de som inte är pensionärer, sjukskrivna eller arbetslösa. Hur skulle ett vänsterparti värt namnet kunna undvika frågan om jämställdhet?

Dessutom tillägger skribenten, antagligen eftersom vederbörande inser att det är korkat, att ämnesvalet kan vara valt utifrån att det annars skulle kunna visa på en motsättning bland de rödgröna partierna.

ohly

Nej snälla TT, skicka gärna någon dugligare skribent när det ska skrivas politiska referat.

För övrigt: Tycker jag att det är bra att Ohly nämnde skurkstaten Israel i talet också…

i Andra om: , , , , , , , ab dn ex svd Lasse t

[tags]Ohly, Jämställdhet, TT, Tidningarnas Telegrambyrå, Skurkstaten, Israel, Gnesta, Politik[/tags]


7 svar till “TT:s kökkenmödding om Ohly”

 1. ”Tidigare i somras gick Vänsterpartiets förra partiledare Gudrun Schyman ut och anklagade partiet för att ha tappat sin trovärdighet i de feministiska frågorna. ”

  Tacka f-n för det, Gudrun snöt åt sig Ulla Hoffmans feministiska manifest när hon så småningom, efter månader hon fått sparken som partiledare, tog sig ut ur sitt kontor på Vänstepartiets kansli. Under tiden satt hon och makligt filade på Ulla Hoffmans verk, fick lön som riksdagsman för VP medan hon skapade FI och gjorde Ullas tankar till sina.

 2. Från text-tv:

  ”Ohly: Fortsatt rödgrön oenighet

  De rödgröna kommer inte att kunna bli
  överens i flera viktiga politiska frå-
  gor före valet. Det sade Vänsterleda-
  ren Lars Ohly i samband i sitt tradi-
  tionella sommartal i Gnesta i Söder-
  manland i dag. ”

  Jag förstår ju iofs att s, v och mp kommer att få svårt att komma överens om en gemensam politik, men jädrar vad det kommer att utnyttjas av alliansen. Det här duger inte Ohly! Om alternativet till alliansen är en rödgrön regering med tre partier så måste man kunna få svar på om en sån regering har några förutsättningar att hålla. Varför ens bilda ett rödgrönt regeringsalternativ när man inte ens försöker enas om en gemensam politik? Då hade ju socialdemokratin lika gärna kunnat gjort som alltid och gått till val ensamma och sen efter valet söka samarbetspartners eller stöd för sin politik.

  – – –

  Citatet bantat, man får inte citera in en hel TextTV-text pga upphovsrätten. / Jinge

 3. Nu var det ju så att Arvs och Gåvoskatten upphörde den 1 jan 2005 när S styrde landet med stöd av V och Mp. Att skylla det på ”högerregeringen” och bunta ihop det med fastighetsskatten är enbart en falsk retorik.

 4. Det öär bra att Ohly visar att han inte tycker som de andra i oppositionen. Vill vi ha det som i USA, två partier – som egentligen även de är mer eller mindre identiska?

 5. Jag var inte och lyssnade på Ohly, men helt klart är att TT och tidningar gör vad de kan för att baktala honom. Nu är han antagligen ett större hot mot brackorna än vad de vill medge.

 6. Självklart är det bra av Ohly att visa ryggrad och erkänna att det återstår tuffa förhandlingari det ’Röd-Gröna’ gänget. Det innebär ju iallafall att (V) inte tänker bli dörmatta åt smygliberala (S)+ (Mp) och det känns väldigt betryggande att höra.

  Att det finns personer som på allvar framhåller alliansens Moderata Diktatur som ett föredöme är rent utsagt skamligt enligt mig. De övriga allianspartierna borde skämmas för att de svikit sina väljare och i (C) respektive (Fp):s fall dessutom svikit sina ideal.