Terrordömda i Göteborg var vapenbröder med svenskstödd opposition


Vill nu exakt ett år efter första publicering påminna om detta fall, som publicerades för ett år sedan. Nu när hovrätten finner att det inte är straffbart att fara ned för att kämpa med av FN som terroristorganisationer stämplade ISIS, en antidemokratisk, kvinnorförtryckande, brutal halshuggarorgansation.

Detta blogginlägg utgörs av en viktig artikel http://www.proletaren.se/terrordomda-var-vapenbroder-med-svenskstodd-opposition
av Patrik Paulov i Proletären, som jag prenumererar på tillsammans med bl.a. DN, Flamman och Time. Det är bra undersökande journalistik, liksom i artikeln som jag publicerade 9/9http://jinge.se/mediekritik/sveriges-syrien-bistand-gar-bl-a-till-terrorister-som-orsakar-flyktingvag.htm
Artikeln.
De två dömda var knutna till en väpnad grupp vid namn Jaish al-Muhajireen wal-Ansar. Gruppen anslöt sig i höstas till al-Qaidas officiella gren i Syrien.

Den uppmärksamma terroristrättegången slutade i fällande dom för de båda åtalade göteborgarna. Det finns en avgörande fråga i fallet som ingen nämner. Den terroristorganisation i Syrien som de dömda tillhörde krigar sida vid sida med den syriska opposition som Sverige stödjer.
Varför så tyst om att Sverige ekonomiskt och politiskt stödjer den opposition som krigar tillsammans med dessa halshuggande extremister?
Göteborgs tingsrätt gick på åklagarens linje. 32-åringen och 30-åringen anses ha varit delaktiga i avrättningen av två män norr om Aleppo våren 2013. De dömda var enligt åklagaren knutna till en väpnad grupp vid namn Jaish al-Muhajireen wal-Ansar. Bland bevisen finns bilder där svenskarna poserar med gruppens dåvarande ledare.
Göteborg-terroristrättegång
Jaish al-Muhajireen wal-Ansar är en sunniextremistisk organisation i samma tradition som al-Qaida och Islamiska staten. Den leds av tjetjener och sägs bestå av enbart ickesyrier. I september i år anslöt sig gruppen officiellt till Jabhat al-Nusra, som är al-Qaidas officiella gren i Syrien.
Om vi frågar Sveriges regering eller svenska riksdagspolitiker lär alla samstämmigt fördöma Jaish al-Muhajireen wal-Ansar och de många andra al-Qaidainfluerade grupper som härjar i Syrien.
Men fakta är att dessa grupper är vapenbröder med Sveriges ”vänner” i Syrien. Fakta är att Jaish al-Muhajireen wal-Ansar krigar sida vid sida med den syriska ”demokratikämpande” opposition som så sent som 1 december mottog drygt 15 miljoner kronor i bistånd från Sverige.
Låt oss ta ett aktuellt exempel på detta.
Våren 2015 genomförde de väpnade grupperna en framgångsrik offensiv i Idlibprovinsen. I ett uttalande från Syriska nationella koalitionen 28 april hyllades rebellernas ”ärorika” och ”heroiska” seger över den syriska regeringsarmén.
”Rebellkrigare har befriat staden Idlib, Bosra al-Sham, Jisr al-Shugour, stora delar av Al-Ghabslätten och är nu nära att befria hela Dara’a och Idlibprovinsen”, sade koalitionens president Khaled Khoja i uttalandet.

Bilden nedan är från Proletärens artikel 9/9 med bildtexten ”Khaled Khoja, syriska oppositionskoalitionens president, erkände i april 2015 att man har en taktisk allians med al-Qaida. Oppositionskoalitionens förre president, Ahmad Jarba, var styrelseordförande i den biståndsfond som mottog 40 miljoner kronor av Sverige. 1 april 2014 besökte han den ”befriade” staden Kassab varifrån 2000 kristna fördrivits.
Proletären Syrienbistånd 150909
Khoja och andra företrädare för koalitionen ses av Sverige som blivande ledare för Syrien. Koalitionen innehar också styrelseordförandeposten i Syrian Recovery Trust Fund (SRTF), som är den biståndsfond som Sverige stött med 57 miljoner kronor sedan 2013.
Vilka är då de ärorika heroiska befriare som hyllas av den Sverigestödda oppositionspresidenten?
Bland dem som deltog i offensiven fanns oppositionens väpnade gren Fria syriska armén. Men det är allmänt känt att det är andra krafter som dominerar på marken i Syrien. När den av Khoja nämnda staden Jisr al-Shugour ”befriades” rapporterade exempelvis Sveriges Radio 30 april att den intagits av ”hårdföra rebellgrupper som till exempel Nusrafronten med band till al-Qaida”.
Också de terrordömda göteborgarnas organisation Jaish al-Muhajireen wal-Ansar deltog i den gemensamma rebelloffensiven. Det bekräftas av bland andra webbtidningen The Long War Journal, vars kartläggning av terrororganisationer ofta återges i media i USA.
Att väststödda ”moderata” rebeller strider sida vid sida med al-Qaidaterrorister var ett centralt argument från försvars-advokaterna vid en uppmärksammad rättegång i London i juni i år. Parallellerna till det aktuella målet i Göteborg är uppenbara.
Den åtalade i London var en 37-årig svensk medborgare som gripits på Heathrows flyg-plats. Enligt åklagaren hade svensken begått terroristbrott i Syrien efter att ha anslutit sig till Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (i brittisk media kallat Kataib al-Muhajireen). Bland bevisen fanns bilder där 37-åringen poserade med vapen vid döda kroppar.
Medan åklagaren lyfte fram de grova brotten vände försvarsadvokaterna blickarna mot den brittiska staten. De framhöll att Storbritannien pumpat in vapen och annat stöd till väpnade grupper i Syrien som på marken stred tillsammans med Jaish al-Muhajireen wal-Ansar och liknande extremistister. Det vore därför ”en skymf mot rättvisan” att låta rättegången fortsätta, hävdade advokaterna. Det slutade med att åtalet lades ner och den misstänkte släpptes fri.
”Det är tydligt att det absurda i att skicka någon i fängelse för att den gör vad ministrar och säkerhetstjänsten själva sysslade med blev för mycket”, skrev Seumas Milne i brittiska The Guardian 3 juni.
Det finns mycket att diskutera kring terrordomen i Göteborg. Kommer den att avskräcka andra från att resa till kriget och ansluta sig till al-Qaida eller IS? Kommer den att utnyttjas för att driva igenom nya terrorlagar som har andra reaktionära syften än att bekämpa terrorism? Kommer bevisen att hålla i Hovrätten?
Men vi menar att frågan måste lyftas till att handla också om Sveriges smutsiga roll i Syrienkriget.
Alla verkar vara överens om att Jaish al-Muhajireen wal-Ansar är en brutal terroristorganisation. Vad ska man då säga om att Sverige ekonomiskt och politiskt stödjer den opposition som krigar tillsammans med dessa halshuggande extremister?

i Andra om: , , ,, , , , , , , , FN-stadgan , , , ,

Proletärens artikel
Blogginlägg 9/9 2015
Intervjun med Assad Intervjun med Assad i Expressen i april 2015

a href=”http://jinge.se/mediekritik/turkiet-i-krig-i-irak-for-att-radda-oljetransporterna-at-is.htm” target=”_blank”>Turkiet i Irak-krig för att rädda oljetransporter Iraks preimärminister Expressen 2/12 Sputnik Ab 2/12 Russia Today Expressen Nato ökar stödet till Turkiet Expressen 30/11 Intervju med Erdogan Turkiets roll som stöd till terrorismen Vill Turkiet stänga Bosporen? Nyhetsbanken I Nyhetsbanken II Consortiumnews 25/6 Pål Steigan 26/6 Blogginlägg 26/8 2014 Blogginlägg 29/7 2015 Counterpunch 24/11 2015
Aftonbladet 30/11 2012


11 svar till “Terrordömda i Göteborg var vapenbröder med svenskstödd opposition”

 1. Denna artikel botde stå på alla tidningars löpsida och hela nuvarande och den förra regeringen borde stå till svars i en tv-sänd rättegång. Även Sveriges omfattande stöd till Muslimska Brödraskapet i Egypten borde förklaras för svenska folket. Vad gjorde de svenska ”aktivister” som åkte ner till Egypten? En del av dem sitter nu på väldigt inflytelserika poster i inom UD. Vad är Sveriges agenda egentligen och vem tar Löfven order av?

  • Det du säger om rättegång kan vara juridiskt möjligt. Det ger ytterligare perspektiv på etablissemangets fruktan för SD och gör förkortningen DÖ ännu mer träffande för deras inverkan på demokratin.
   Europa är nu bemängt med politiker som borde straffas och sällan har det funnits så starka skäl för regime change framdriven av en äkta och inte Soros-finansierad, folkopinion.

 2. Nu är jag inte bekant med detaljerna rörande det engelska målet, men som jag förstår den svenska rättegången nu så var en bildupptagning där de åtalade medverkar i en halshuggning central del av bevisningen.
  Utan den hade det kanske varit svårt att styrka något brott. Men när dessa två identifierats i filmen, så har man konkreta bevis för att de varit inblandade i ett mord. Just denna detalj tror jag avgjorde utslaget.

  • Det handlar inte om ”mord” utan om terrorist- eller folkrättsbrott:

   ”Åklagaren har dock i första hand inte yrkat på att gärningarna ska rubriceras som mord, utan som terroristbrott eller folkrättsbrott eftersom de har skett inom ramen av en väpnad konflikt.

   Tingsrätten anser, trots männens nekande, att det är styrkt att de båda männen har medverkat till gärningarna på ett sätt som gör att de ska anses som medgärningsmän.

   Morden och filmningen har enligt domstolen också vara avsedda att injaga allvarlig fruktan hos den del av befolkningen i Syrien och andra länder som inte tror på ”den rätta muslimska läran” – något som gör att gärningarna ska rubriceras som terroristbrott. Det handlar enligt tingsrätten om rena avrättningar som har utförts med stor hänsynslöshet.”
   http://www.dagensjuridik.se/2015/12/livstid-terroristbrott-i-syrien-tingsratten-gick-pa-aklagarens-linje

   • Så ”rena avrättningar” är inte mord?
    Jag vet inte för vilket eller vilka brott dessa nu fälldes för, men i mina ögon så handlade detta om ett mord och utan filmen så hade det nog aldrig inte blivit något åtal. Terrorist- och folkrättsbrott kan betyda mycket. Bland annat innehåller konceptet mord.

 3. Alla vet väl att Proletärens artiklar är kraftigt vinklade till vänster, varför tar dom inte upp att Nord-Korea får bidrag ifrån Sverige? Nord-Korea har också en miljardskuld till Sverige, men får fortfarande bidrag.

  • Skärp dig. Det har väl inte med Syrienkonflikten och göra. Eller för den delen med de terrordömda svenskarna.
   Men givetvis är proletären vänstervinklad. Det är ju helt enkelt deras politiska färg. Precis som DN eller SvD är högervinklade. Men håll dig till ämnet när du kommenterar.
   Och vill du inte ha vinklade nyheter får du nog sluta ta del av nyhetsmaterial. Eller gör som många andra, läs så många olika sidor och skaffar dig en egen uppfattning om sakernas tillstånd.

 4. Sverige har ju ändrat tillbaka sitt försvarsåtagande från att gälla svenska intressen utomlands som Alliansen införde till att gälla Sveriges gränser.. Att man på detta sätt skulle gynna politiska/militära intressen istället känns lite avlägset.. Informationen som sådan om Syriens och Assads folkrättsbrott kommer som artikeln anger lite för lägligt. Tajmingen är för bra och tillförlitligheten inte den högsta utan tvärtom på en låg nivå.

  Varför Sverige inte skulle vara utsatt för påtryckningar av inhemska intressen när Amerikansk administration är det är ingen gåta. Valet av metoder och tillvägagångssätt för att driva igenom krig, politiska beslut är bara så mycket mer morbida men givetvis anpassade för dem som kanske inte i förstone skulle välja militära lösningar på politiska problem. Det har ju bara varit en fråga om att sänka ribban. Till det kommer falseflag-operations alldeles för lägligt men har ju varit legio i hela Sydamerika sedan ett halvt sekel tillbaka..

  Den aktuella filmen är inget annat än skrämselpropagande som så mycket annat videomaterial från dessa kretsar. Varför man på allvar inför medeltiden i verkligheten kan ju inga tvivel undanröja. Frågan är ju mer hur man förmår människor att begå sådan här bestialiska mord. Nog är de lika Contras metoder…

 5. Sluta använda sionist-Expressens bestickande ”svenskar” och ”göteborgare” för dessa förbittrade unga asylinvandrare. Det är termer som leder helt fel. Inga av dessa är göteborgare,, än mindre svensk ur etnisk synpunkt. Men det är passet som räknas, säger Maceij Zaremba hos Bonnierpressens DN. Är det? Ska vänstersiter därför följa sionisternas terminologi? Desto mer absurt då det enligt Zaremba & Co inte längre finns något suveränt Sverige – det är bara att ”flytta” hit och få ett svenskt pass. Allt annat ’är ”rasism”. Försök flytta till Israel utan att vara jude! Som svart afrikan betraktas man som ”illegal” och förpassas till containerläger i öknen i väntan på avvisning. All rasblandning med judiska kvinnor avvisas hätskt i ett land där det t o m föreslås att svarta afrikanska judar ska kastreras(!)
  Återigen, att etniska svenskar låter värva sig som terrorister i främmande land är helt falskt. De som gör det har rötter i dessa länder och ämnar bosätta sig där, om deras ”ideologi” segrar. Skärpning!

  • Du både kritiserar Israel och antyder att det är så vi bör ha det?
   Menar du att du vill ha lika stränga regler för medborskap som Israel?
   För du verkar ju inte gilla reglerna som gäller nu, eller?