Terror säljer Tidningar!

Tydligen behöver tidningarna sälja fler lösnummer, för nu ska vi skrämmas med ett snart förestående terrorangrepp. Expressen säger att terrorspåren leder direkt till Sverige, och att attacken kan komma när som helst. Säpochefens uttalande säger motsatsen, men ska man sälja kvällstidningar så behöver man ta i så att livstycket spricker.

Svenska Dagbladet säger att USA varnar för terrorhot samtidigt som de visar ett bildkollage över en massa kända byggnader i Europa, jag vet inte om de använder samma taktik på löpsedlar och förstasidan, men det är väl inte otroligt. Bonnierkoncernens flaggskepp, Dagens Nyheter, är något stillsammare och berättar att – Terrorhot kan leda till resevarning, något som beror på att USA nu använder varningar för terror, antagligen av inrikespolitiska skäl.

Aftonbladet menar, på normalt kvällstidningsmanér, att – Terroristerna kan slå till när som helst. Och visst, om Nato bombar civila i både Pakistan och Afghanistan så vore det väl underligt om inte folk reagerade och försökte slå tillbaka på angriparnas hemmaplan. Och som jag skrev igår, om någon angriper oss, vi som bevisligen deltar i kriget mot Afghanistan, så kallas de terrorister och deras handlingar kallas för terrorattacker. Men skulle vi göra samma sak mot ett land som anföll oss skulle vi kallas för hjältar.

Säpo, Must, FRA och högerregeringen behöver inte låtsas om detta faktum, och de behöver inte det eftersom våra media inte påpekar det självklara. Dödar svenska soldater oskyldiga människor i Afghanistan så löper vi stor risk för att afghanerna slår tillbaka och dödar oskyldiga svenskar.

Det är tråkigt att inte svenska media tar sig tid att berätta varför vi ska delta i dödandet av afghaner. Desto fler som får information och blir insatta om bakgrunden för vårt deltagande, ju snabbare skulle soldaterna plockas hem. Nu kan man dessutom fråga sig vilken roll det militärindustriella komplexet spelar. För i takt med att USA avvecklar sitt engagemang i Irak, desto viktigare blir det att striderna intensifieras på andra ställen.

Något som säkerligen är en viktig faktor när det gäller aggressionen mot Ahmadinejad och Iran, för drar sig Europa ur kriget mot afghanerna så smäller det direkt i Iran, det är min bestämda uppfattning.

it , , , , , , ex12 svd1234 dn123456 ab1 svt Lasse

  5 comments for “Terror säljer Tidningar!

  1. Pingback: Sven

Comments are closed.