Sveriges krig mot Libyen


Att Sverige deltar i Natos krigsinsatser i Libyen känner vi alla till, dessutom är vi också aktiva med att sprida propaganda, fast det kallas för ”PR-kampanjer”, en häftig känsla ger det i alla fall upphov till enligt soldaterna.

AB: ”Tio personer från svenska försvaret utför pr-kampanjer i Libyen. – Det är en häftig känsla att ta fram en produkt som trycks i över en miljon exemplar och sprids som ett regn från himlen, säger Sara-Josefina Holby som ingår i teamet. Sverige deltar sedan april i en Natounderstödd insats i Libyen. En del av arbetet består av att flyga över landet och samla in spaningsrapporter och en annan del består av att sprida flygblad och sända radio. – Det är ett regeringsbeslut.”

Att det finns ett regeringsbeslut i botten tvivlar vi inte på. Igår förklarade Fredrik Reinfeldt att det inte är omöjligt att vi sätter in marktrupp i Libyen. Vi kommer allt närmare ett Natomedlemskap för varje dag som går, detta trots att statsministern försäkrat annat. Och sänder vi in soldater i Libyen, där det troligen kommer att starta ett inbördeskrig, så kommer vi få hem många av soldaterna i liksäckar.

Men det behöver ju inte politikerna bry sig om, de skickar ju inte sina egna ungdomar. Sara-Josefina Holby är knappast dotter till någon riksdagsledamot, ändå är hennes namn ett av de namn som olika sidor i Libyen snabbt kan googla fram i händelse av att några i Libyen känner sig lurade och vill hämnas på Sverige i Sverige.

it Andra om: , , , , , , , , ab123456789 dn1234567 svd1234567 ex12 svt1 ekot


7 svar till “Sveriges krig mot Libyen”

 1. Regeringen tar naturligtvis politiska poäng på den Natoledda insatsen. Vår ständigt resande och för det mesta något undflyende utrikesminister tog för en gångs skull rejält med tid på sig att
  tala till folket i TV. Tydligen har han svängt rejält från sin tidigare beundran av den libyska regimens stabilitet…
  Rensvält framförde sina vanliga floskler, som av många anses uttrycka djup och ansvarstagande. Jag ser bara taktik och spel.

  Konstigt föresten att det alltid finns hur mycket pengar som helst till vapen och krig…
  Men inte till nödvändiga åtgärder som byggande av bostäder och en betydligt rättvisare fördelning av
  resurserna.

 2. Sverige och Norge är väl de som kan vara i Libyen utan att det blir dubberlmoral, med tanke på att Frankrikes, Italiens och USAs ledare alla har poserat på bild med ghadaffi.

  tur att våra politker håller sig ifrån diktaturer iaf…

 3. Bildt har haft flera fingrar i de libyska oljefaten.
  http://www.expressen.se/nyheter/avslojar/1.2368755/lundin-oils-oljeaffarer-med-khadaffi
  ”Carl Bildt gjorde som styrelseledamot i oljebolaget Lundin Oil stora affärer med Muammar Khadaffi.
  Expressen kan i dag avslöja hur Lundin Oil med Bildt i styrelsen lånade en halv miljard kronor av banker med Libyen som storägare för att finansiera exploateringen av två oljekällor i diktaturen.
  Bildt och Lundin Oil valde att samarbeta med Khadaffis regim, trots att Amnesty och FN fördömde Libyen för avrättningar och tortyr av oppositionella…”

 4. Detta är ingenting mer än psykologisk krigsföring, detta utövas mot alla medborgare i alla länder för det mesta genom massmedia.. Du får aldrig veta hela sanningen om händelser, du får veta dom detaljer du behöver veta för att kunna bilda dig ”rätt” uppfattning om saker och ting!

  ”The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society.”
  Edward Bernays

 5. Därför är det givetvis oerhört viktigt att (s)-oppositionen nu lovar ett klart & tydligt neutralitets-alternativ utan utländska ”krigsäventyr” som beväpnad hjälpreda åt olje-imperialister, så att den som ogillar det som sker även kan påverka utrikespolitiken 2014, så att utrikespolitiken inte förblir ett ”specialområde” där eliten gör upp med varandra i slutna rum utan folklig insyn eller påverkan.