Sverigedemokrat överfallen

En självklar sak är att ingen ska behöva utsättas för hot på grund av sin politiska åsikt, ännu mindre ska de riskera att utsättas för våld. När det gäller politiska mord i Sverige så är nazisterna överrepresenterade, när det gäller diverse hot och misshandelsbrott så vet jag inte.

Nu har en Sverigedemokrat utsatts för en politisk miss-
handel säger han, det är utomordentligt viktigt att polismyndig-
heten avsätter alla tillgängliga resurser för att utreda saken och plocka fram eventuella gärningsmän. Jag anser att politiskt våld till och med är värre än alla andra våldsbrott, orsaken är givetvis att de är ett brott mot vår demokrati, ett brott mot Sverige som nation.

Kvp/Ex: ”Vid 20-tiden när han slängde soporna hotades han av en man med rånarluva. Tillsammans med en medbrottsling höll mannen honom instängd i lägenheten i 20 minuter. Männen rispade honom i pannan i form av ett hakkors. – Detta är så hemskt, jag vet inte vad jag ska göra, säger David von Arnold Antoni. Han larmade polis, och polispatrullen hjälpte honom till akuten. – De lade om såret, fortsätter han. – De sa att det kanske inte blir några ärr. Men jag vet inte.”

Man kan givetvis påminna sig andra liknande händelser, var det inte en presstalesman för SD:s ungdomsförbund vars flickvän överfölls i bostaden och bands till händer och fötter? Ett brott som polismyndigheten senare ställde sig frågande till eftersom det var något slags fel på de spår som gärningsmännen lämnade efter sig, jag minns dock inte detaljerna.

På Expressens bild ser brottsoffret ut att vara tämligen hel och ren, möjligen är det en äldre bild som tidningen använt, men det ändrar inget i sak. Kriminalpolisen i Malmö bör sätta in alla resurser de har för att fånga in gärningsmännen, dessutom bör Säkerhetspolisen hjälpa till. Möjligen så sker allt detta redan utan att polisen gått ut i media och berättat om hur det går med brottsplatsundersökning och spaning. Vi får väl avvakta till polismyndigheten yttrar sig om spaningsläget.

it Lästips: johannes jonas annarkia ilsemarie fredrich kaj k&å hampus pamflett röda-m nicke zaramis , , , , , , ab dn svd gp sds hd dagen

  13 comments for “Sverigedemokrat överfallen

 1. Niklas L
  12 september, 2010 at 16:22

  Du har mer ryggrad än Reinfeldt. Han fördömde inte dådet, istället fortsatte han idag med samma typ av retorik som uppmuntrat till dåd av det slaget.

  Ingen vettig människa vill väl ha ett sådant här politiskt klimat i Sverige. Det behövs mycket mer av ”Jag avskyr din åsikt men är beredd att dö för din rätt att fritt uttrycka den.”

 2. Martin
  12 september, 2010 at 18:17

  Jag tycker inte ett skit synd om fanskapet. Som offer för Sverigedemokraternas (då BSS) våld, som var närvarande överallt under min barndom, så hade jag garanterat gått längre om jag gjort mig omaket att fånga en rasist. Men det är därför vi inte låter offer skipa rättvisa i en rättstat och tur är väl det för SD.

  Var var SÄPO när Sverigedemokrater (BSS) knivskar min mellanstadiekompis i magen? Var var skyddsvakterna när min lågstadiekompis jagades hem från skolan av knivbeväpnade Sverigedemokrater? Var var den politiska indignationen i media när jag och min kompis rånades och förnedrades med kniv emot strupen av några Sverigedemokrater, vi var 9 år gamla. Någon annanstans, men ”what goes around, comes around”, poetisk rättvisa.

  Att jag ser det som poetisk rättvisa innebär på inget sätt att jag anser den här typen av våld är en bra politisk metod. Eller att jag anser att poetisk rättvisa skall göras till lag. Men detta har inget med SDs POLITISKA motståndare att göra, detta är en draksådd de själva sått och med jämna mellanrum får de skörda.

  • Marcus R
   12 september, 2010 at 19:06

   Var var SÄPO när Sverigedemokrater (BSS) knivskar min mellanstadiekompis i magen? Var var skyddsvakterna när min lågstadiekompis jagades hem från skolan av knivbeväpnade Sverigedemokrater? Var var den politiska indignationen i media när jag och min kompis rånades och förnedrades med kniv emot strupen av några Sverigedemokrater, vi var 9 år gamla.

   Du var 9 år därmed var det som hände dig inte politiskt motiverat. Man kan tycka vad man vill om SDs politik men du kan ju inte på allvar tycka det är bra att politiker blir överfallna för sina åsikter?

   • Martin
    12 september, 2010 at 19:44

    Ahh, så när Sverigedemokrater far till förorten för att skrämma och misshandla ungdomar i betongen så är det inte politiskt motiverat? Allt detta våld från SD var motiverat av deras rasism och främlingsfientlighet, i högsta grad politiskt motiverat med andra ord.

    Läs om och läs rätt. De skördar sin egen draksådd.

  • Martin
   12 september, 2010 at 21:13

   Nej, inte alls. Men du skulle knappast tycka synd om en våldtäktsman som får en spark i pungen. Självfallet skulle du inte göra det, du skulle se hans del i sitt öde utan att du för den sakens skulle skulle tycka sådant våld är bra.

   Det är lite krystat försök av dig att göra sådana sammankopplingar. Jag säger inte att medlemmar i våldsorganisationer som SD skall misshandlas, inte någonstans. Jag säger något som är en så gammal sanning att den finns i otroligt många tappningar, här har du några:

   What goes around comes around.
   Som man ropar får man svar.
   Gör mot andra som du vill andra skall göra emot dig.
   Våld föder våld.
   Live by the sword, die by the sword
   Som man sår får man skörda.

   Fattar du nu? Det är inte ofarligt att propagera för, stödja och/eller bruka våld.

 3. 12 september, 2010 at 21:15

  En del verkar vara lika inskränkta och sakna förmåga att se sammanhang som SD märker jag. Alla attacker mot det partiet gynnar dem. Såg någon tidningsuppgift (hittar den inte nu) att de efter mötet i Malmö för någon dag sedan hade tackat motdemonstranterna för att de kommer få fler röster tack vare visselpipor, äggkastning och lite allmänt småstök.
  Men den förmågan till insikt verkar saknas hos de som aktivt i handling motarbetar SD.
  Det bästa som kunde hända dem nu före valet vore väl om de fick sin egen Horst Wessel.

 4. Johnny
  13 september, 2010 at 01:44

  Vi har demokrati i Sverige, det innebär att alla får framföra sina åsikter i fred och frihet.

  Folket väljer.

  Inga fascister på våra gator!

 5. snyggmarten
  13 september, 2010 at 20:24

  Hallå! Låt oss konstatera att politiker idag – utan reaktion – blir misshandlade. Det är anmärkningsvärt att inte de etablerade politikerna fördömer detta! Tänk om miljöpartiets vice blev överfallen? Hur skulle reaktionen bli då? Vi lever i ett civiliserat samhälle – de etablerade gör fel som inte möter SD och sågar dom offentligt, deras politik håller ju inte! Att spöa dom, utan reaktion från de etablerade, gör tom mig så förbannad att jag skulle kunna lägga min röst på dom bara för att jävlas!

  • 13 september, 2010 at 21:03

   Hallå! Låt oss konstatera att politiker idag – utan reaktion – blir misshandlade. Det är anmärkningsvärt att inte de etablerade politikerna fördömer detta!

   Att man är försiktig med fördömanden beror väl på att SDU:s presstalesmans bisexuella färstmö överfölls för något år sedan, ett överfall som ifrågasattes kraftigt. Vet inte om ngn sa det rätt ut, men många tvivlade på att ett överfall hade ägt rum. Sett ur det perspektivet så är det inte så konstigt kanske?

   • Erik
    13 september, 2010 at 21:10

    Där kunde polisen konstatera att det var fejk, det är nog därför man tar SD med en nypa salt.

 6. No Hay Banda
  18 september, 2010 at 16:08

  kommentarsregler???

 7. Torsten (orginalet)
  18 september, 2010 at 17:12

  Polisen och rättsläkaren säger nu att nollan själv ristat in hakkors i pannan.
  Jag antar att han ville ha det där.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lakare-ristade-sjalv-in-hakkors_5352533.svd

  • Martin
   18 september, 2010 at 17:31

   SD är en våldsorganisation och det har jag hävdat länge. Men nu måste jag utöka listan med de som hotas av SD:s våld till att inkludera… Sverigedemokrater! :D

   SD, vill ni outsourcea verksamheten, kontakta mig! :)

Comments are closed.