Våra soldater kvar i Afghanistan efter 2014?


Nu kommer det uppgifter som tyder på att amerikanska soldater ska bli kvar i Afghanistan även efter 2014, trots att Barack Obama tidigare sagt att den sista amerikanska soldaten ska vara hemma senast det året.

DN: ”Det strategiska partnerskapsavtalet, som undertecknats av president Barack Obama och Afghanistans president Hamid Karzai, förutspår att amerikanska soldater blir kvar i landet efter 2014.

”Avtalet öppnar möjligheten för amerikanska styrkor i Afghanistan efter 2014, för att utbilda afghanska styrkor och för att rikta in sig på resterna al-Qaida”, skriver Vita huset.”

Det betyder rimligen att svenska soldater också kommer vara kvar i landet eftersom vi är smyganslutna till Nato. Och oavsett hur det går i valet 2014 så vet vi att vi har en regering som består av Nato- och USA-kramare. Det är en märklig situation, en absolut majoritet av svenskarna vill att vi ska ta hem soldaterna från Afghanistan, men majoriteten av våra politiker vill annorlunda. Det var bara några dagar sedan en svensk soldat skadades av en vägbomb, men numera skriver inte tidningarna speciellt mycket om sådana händelser.

Visst, dödade soldaters familj kan få en postum medalj och en svensk flagga, men det är klen tröst för dem som mist ett barn eller en livskamrat i ett fullständigt meningslös krig i ett land som inte vi har den mista anledning att skicka soldater till. Allt beroende på att våra politiker har komplex för att vårt land är litet och har få innevånare. Det är märkligt att våra riksdagsledamöter inte agerar utifrån folkviljan, men politikerna vet kanske bättre än medborgarna? Vad ska man f.ö. med en medalj till när man är död?

it Andra om: , , , , dn1 svd1 svt
1 sr ab12 gp


3 svar till “Våra soldater kvar i Afghanistan efter 2014?”

  1. bättre vi avvecklar vårt deltagande i kriget mot terrorn/kriget mot mänskliga rättigheter och istället deltar på mer humanitära insatser, t ex i somalia, att se till att mattransporter når land är väl mer humanitärt än Affe?

    och ja, en del värdefulla transporter av annat skyddas också:)

  2. På väg mot stockholm mötte jag en liten konvoj med lite grävskopor och stora släp (För tanks?) KFOR stod det på en av följebilen.Militärgråa bilar. ?