Svensk-amerikanska UD-kontakter avslöjas


Wikileaks avslöjande gäller även hemligheter mellan svenska UD och det amerikanska. Tänk så intressant det vore med en svensk praktskandal, gärna under den borgerliga regeringstiden.

AB: ”Amerikanska myndigheter har kontaktat den svenska regeringen inför Wikileaks kommande avslöjanden. Det är fortfarande oklart vad dokumenten som Wikileaks ska släppa innehåller, men USA håller just nu på att minera ((Antagligen avser tidningen minimera)) skadorna genom att kontakta länder runt om i världen. Svenska UD uppger nu att ett möte har ägt rum där amerikanska myndigheter har informerat dem om släppet. UD är mycket förtegna om vad som sas under mötet. De vill inte heller spekulera kring vad dokumenten kan tänkas innehålla. – Vi kan bara säga att om konfidentiella diplomatiska samtal röjs så är det beklagligt, säger Henrik Knobe på UD.”

Att Sverige spelar under täcket med USA är långt ifrån någon nyhet, så har det alltid varit och så lär det förbli. Men om Wikileaks ska avslöja intressanta hemligheter så finns det ju vissa som jag skulle uppskatta mer än andra. Och stämmer uppgifterna, och det gör de nog, så är det förstås fler än undertecknad som får fantasier om vilka slags hemligheter det rör sig om. Därför avstår jag gärna till förmån för besökarna här. Kom gärna med förslag, tänk bara på att kommentarer och förslag på röjda hemligheter ska vara barntillåtna

it , , , , , , , , , ab dn svd1 ex1 svt


10 svar till “Svensk-amerikanska UD-kontakter avslöjas”

 1. De avslöjar väl att Anna Lindh visste att egyptierna skulle torteras och att CIA skulle ge dem sanningsserum under flygresan ner. Eller att USA gett regeringen order om att utöka styrkan i Irak.

 2. Tja …Det kan väl tänkas att SÄPO sänt vidare information som de dels olovligen har skaffat sig därför ej heller får föra uppgifter vidare. Detta då svenska medborgare kan komma till skada (typ). I klartext så har väl USA fått total access till samtliga svenska register om oss medborgare (kanske speglade till och med) offentliga såväl som hemliga utan att fått nåt tillbaka. Inte ens ett tack!

 3. vore intressant att höra vad du och dina läsare skulle vilja hitta (eller vilja att WL letar efter)

 4. Är det inte troligare att det är något mer allmänt i stil med Echelonavlyssning av all möjlig trafik och troligen med bedrivande av industrispionage till fördel för USA/Israel? Eller en utpressning gentemot andra länder a-lá Dubja-Bush -” … är inte inte med oss – är ni mot oss! Välj annars blir det ingen olja när det väl skiter sig!!” En tredje och sista kandidat är 911 o den kraftigt forcerade kopplingen till invasionen av Irak/Afghanistan.
  Tiden får utvisa.
  Den förra Wikileaks läckan sopades under mattan av UD och Kalle Bild som ”inget som inte tidigare var känt”. Konstigt nog har det visat sig vara väldigt graverade uppgifter som man med tiden vaskade fram ur den enorma datamassan. I retrospekt kan man säga att Kalle Bild spelade sin roll ta-udde-av-det-hela bra. Sannolikt kan vi få det rätt hett om öronen om yankeesarna bestämmer sig att vi inte ligger bra till. Detta vet Bild och visste Anna Lind väl.

 5. Ja… Brallorna ner skulle man kanske kunna säga; eller för att citera ett mycket berömt siat:
  ”Men han (kejsaren) har ju ingenting på sig.”

 6. Ett förslag. Många personer sitter på hemligheter, som man inte får yppe av tystnadspliktsskäl, och som man väl vet är oetiska. Men här skulle man kunna göra ett postmortum avslöjande via wikileaks, nu när olika lagringsmedia finns. Ungefär som ett testamente till wikileaks.
  Vad skall hemliga poliser och korrupta politiker då göra?

 7. Det kan vara så att de flesta regeringar i väst i flera år vetat sanningen om 911 utan att låtsas om det och fortsatt tala om muslimsk terrorism och terrorhot från fanatiska muslimer när muslimerna inte alls hade med 911 att göra. Och i så fall varför? Vad har de i kikaren om nu hotet inte kommer därifrån det påstås komma? Handlar om beboeliga trakter som blir kvar i miljöförstöringens tid? Handlar det om dricksvatten? Eller bara om gamla vanliga olja. Vi vet ju inte vad regeringarna tänker vad gäller mänsklighetens återgång till en livsstandard som påminner mer om 1600-talet än om idag.

  Det är sånt som varenda muslim vet, känner på sig och undrar.

  • Där motsade du dig själv en tre-fyra gånger. De farligaste muslimerna är de som är mest bundisar med USA. Alla andra är småpotatis.