Stöveltramp från Ljungbyhed

Att det hörts stöveltramp i Skåne nu under helgen har knappast undgått någon som läser tidningarna eller lyssnar på nyheter i Radio och TV. Det har varit ett taktfast trampande av ett populistparti som med näbbar och klor försöker tvätta av sig stämpeln som rasistiskt parti, ett gäng som gör det genom att klistra upp små israeliska flaggor på sina bloggar. Med sådana vänner behöver inte Israel några fiender.


Kielos/AB:
”Hösten 2009 förföljs och mördas romer i Ungern. I Italien har Silvio Berlusconi kallat de papperslösa för en ”ondskans armé” och Lega Nords partiledare har lovat jaga romerna ur landet med gevär. I Danmark, Norge, Holland, Schweiz, Belgien, Österrike och Frankrike har varje försök att närma sig de främlingsfientliga bara lett till att extremisterna stärkts…”

Det är Katrine Kielos som sammanfattar strömningarna i Europa, strömningar som Sverigedemokraterna är landets tydligaste resultat av än så länge. Det finns visserligen andra, mer tydliga grupperingar, men det är just därför som dessa ”främlingsfientliga” är så viktiga att observera. De kämpar med näbbar och klor för att göra främlingsfientligheten rumsren och genom att demonisera Islam och muslimer så har man skaffat sig, i sitt eget tycke, de bästa verktygen.

Kielos/AB: ”I Ungern är de svarta kängorna i Jobbik-rörelsen snart landets tredje största parti. Och de brittiska Tories (Winston Churchills gamla parti) samarbetar i Europaparlamentet med bland annat ”Fosterland och frihet” (en lettisk rörelse som hyllar Waffen SS). ”Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige!” skanderade Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder på partiets landsmöte i helgen. ”För folk och land. Nästa år står vårt första slag!” ropade ungdomsförbundets ordförande Erik Almqvist från samma talarstol.”

nationalsocialism
I Sverige regerar alliansen med Fredrik Reinfeldt i spetsen. Mona Sahlin och de andra i den rödgröna koalitionen har vid ett upprepat antal tillfällen försökt förmå Reinfeldt att berätta om han tänker låta SD bli vågmästare om de lyckas lura mer än fyra procent av de röstberättigade. Reinfeldt är osynlig, likaså svaret på frågan. I själva verket så räknar de borgerliga partierna med att Sverigedemokraterna kommer in i Sveriges Riksdag och att de får fortsätta att regera med stöd av partiet.

Man går givetvis inte ut öppet med det, men alla inom ledande positioner vet att så blir fallet. Det ligger dessutom helt i linje med stora delar av den borgerliga politiken. Man slår mot sjuka, pensionärer och arbetslösa men bara de främlingsfientliga SD går ut öppet och pekar ut en stor grupp invandrare som skyldiga. När de skanderar ”– Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige!” så är det viktigt att komma ihåg hur det lät i Tyskland på 30-talet, för trots att tiden går och landet utvecklats så verkar det som ingen har lärt sig något av historien.

intressant Andra om: , , , , , , ab123 dn12 ex svd12 t

  4 comments for “Stöveltramp från Ljungbyhed

 1. Kerstin
  19 oktober, 2009 at 06:50

  Historien är ju alltid öppen för tolkningar och omskrivningar, det var ju därför FFLH bildades. Så historien behöver ju inte Reinfeldt bry sig om, han kan glatt inkludera SD i den borgerliga alliansen. Med det stöd han har med 90% av massmedia, så kommer han inte heller att få någon kritik mot anslutningen av SD. Denna gång kommer man börja med att angripa muslimer, men naturligtvis kommer man som sina föregångare, att sedan gå vidare mot andra grupper – judar, homosexuella sjuka och handikappade. Och Fredrik Reinfeldt får ju på köpet sänkta skatter.

 2. Sniff
  19 oktober, 2009 at 09:05

  Weimarrepublikens politiska kaos var en soppa som förde Adolf till makten och parallellen med SD och nutid är klart på sin plats, när vi har en Alians av töntar som knappt vet vad den högra eller vänstra handen gör. På den alternativa röda sidan står ett kastrerat sosseparti med Vel-Mona i spetsen och knappt vågar uttala sig i viktiga frågor. I praktiken framstår sossarna med sin kommunistiska side-kick som ett icke alternativ för många eftersom de bara vill komma till makten, inte förändra politiken som förs. SD får massor av vind i segel av detta samt av att man stoiskt hävdar ”hur man inte kommer att samarbeta med SD om vi vinner”.
  Väntar bara på den stora offensiven av plattityder, valfläsk och lögner som kommer serveras under 2010 samt glömmas innan valvakans studio ens tömts. ;-)
  Historien upprepar sig om och om igen. Inte exakt men till de stora dragen.

 3. Signiw
  19 oktober, 2009 at 12:31

  *skrattar* Kerstin och Sniff, är ni ens vuxna?! Ärligt talat gör ni 2 mig mer mörkrädd än fjanten Jimmy!

  • Jakob
   19 oktober, 2009 at 16:40

   +1

Comments are closed.