Storpotäten har inte förstått

Nu berättar Aftonbladet att Göran Persson har planer på att tala på 1:a maj, ett inhopp i valrörelsen. Det är svårt att förstå det som annat än ett sätt att hjälpa den borgerliga alliansen, för någon hjälp till Mona Sahlin och de rödgröna är det definitivt inte. Huvudorsaken till att vi har en borgerlig högerregering idag heter nämligen – Göran Persson.

Att en avdankad statsminister ägnar sig åt att resa runt och hålla betalda föredrag, lobba för bilindustrin och ägna sig åt skötseln av sitt herresäte vid sjön Båven har jag egentligen inga synpunkter på. Så länge hans förmögenhet är intjänad på ett ärligt sätt så går han fri från klander, men hans politiska handel och vandel blir knappast mer acceptabel av att han tar tusenmilakliv från arbetarrörelsens värderingar, men det gjorde han redan innan han blivit statsminister så det är inget nytt.

AB: ”Den S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld menar att Perssons näringslivskarriär kan bli ett problem för socialdemokratin. – Det negativa är om han fortfarande förknippas med socialdemokratin i så stor utsträckning att det kan förstärka bilden av socialdemokratin som ett överhetsparti som lever ovanför folket, säger han. – Men jag tror inte att det har någon särskild betydelse, utan jag tror att i de allra flestas ögon är Göran Persson nu en fri man. Men Persson själv har redan aviserat att han både vill förstamajtala och delta i valrörelsen för Socialdemokraterna.”

Ulf Bjereld, också känd som bloggare, svarar på frågan om det kan gynna socialdemokraterna ”– Ja, det finns det säkert skilda uppfattningar om”, ett yttrande som är helt korrekt. Persson har dessutom tillhört dem som fått mest genomslag någonsin när han i Fichtelius sågade Mona Sahlin jäms med fotknölarna. Jag minns nu inte den exakta formuleringen men den gick ut på att Sahlins storhet inte var hennes intellekt.

Hur det förhåller sig med den saken vet jag inte, men jag har vid ett flertal tillfällen konstaterat att Mona Sahlin bitvis är en alldeles lysande debattör. Därtill kommer att jag tror att hennes roll som partiledare för socialdemokraterna är underskattad, alltför många tar till lågt stående argument mot

göran persson

Mona men vinner den rödgröna koalitionen valet så kan det bli ett rejält uppsving för både partiet och omvärldens förtroende för henne.

Hon slår nämligen ur underläge och alla borde ha insett att den borgerliga alliansen verkligen krattar manegen åt henne. Högerregeringen har genomfört omfattande försämringar i välfärden, på de sjuka, arbetslösa och pensionärernas bekostnad, och gjort en förbluffande förmögenhetstransferering från dessa till höginkomsttagarna och döpt det till ”Arbetslinjen”. Politiskt listigt kanske, men man trodde för mycket på Reinfeldts tes om att svenskarna är dumma i huvudet. Det slutgiltiga beskedet om det påståendet får vi i september, inte ens Göran Persson kan hindra detta.

intressant Tags: , , , , , , , ab1 ex2 dn svd t

  14 comments for “Storpotäten har inte förstått

 1. 12 april, 2010 at 11:47

  Göran Persson gav ju mer eller mindre bort segern till Alliansen vid förra valet? Karl stod ju och sov i flera år som partiordförande. Han misskötte sitt jobb helt enkelt och fick ”puttas” bort!

 2. nature
  12 april, 2010 at 14:57

  Göran Persson lär ha sagt om Mona att: ”Hennes storhet är inte att tänka, utan att föra fram ett budskap.”

  En helt korrekt beskrivning av Monas politiska tillgångar! Problem blir det när hon själv är produkten, som skall föras fram. Inte blir det bättre av att det görs av Göran Persson… Men, men … Inte något ont, som inte för något gott med sig: Socialdemokraterna MÅSTE falla först falla isär, och ett NYTT RADIKALARE alternativ måste komma upp. Opinionen kräver detta. Väljarna kräver detta!

 3. Gösta Berling
  12 april, 2010 at 16:25

  Var inte så säker på att Görans tal innebär någon nackdel. Kan han bara tala med samma glöd som här :
  http://www.youtube.com/watch?v=Ep4odlI3mqk så vinns många röster ! Han har fortfarande många anhängare, vilket inte minst framgår av kommentarerna till youtube-klippet.

  Visst var han mycket svag på slutet, det tror jag kommer sig av chocken efter mordet på Anna Lindh. Hon var ju hans givna efterträdare och allt raserades när hon blev mördad, Göran orkade inte hämta sig efter detta utan lade nästan av …

 4. sörmlänning
  12 april, 2010 at 21:06
 5. sörmlänning
  12 april, 2010 at 21:08

  För att nyansera debatten om GöranP lite: http://www.fokus.se/2010/03/facket-tar-over-storbanken/

 6. sörmlänning
  13 april, 2010 at 08:58

  Du umgås med fel folk. Gnällspikar bjuder inga tillfällen till att tjäna pengar

 7. sörmlänning
  13 april, 2010 at 09:03

  Eget intresse – med den fastighet han har, vilket val var då bäst med tanke på fastighetsskatt?

 8. Aewheros
  14 april, 2010 at 03:11

  Inte dumma i huvudet, ”mentalt handikappade”.

  ;:)

 9. Sara G
  14 april, 2010 at 16:49

  Om nu Göran Persson kommer fram i rampljuset igen, så kanske någon kan fråga honom vad den 4:e AP-fondens pengar tog vägen?
  Var den 40-50 miljarder av pensionärers samlade pensionsfond som han ” sanerade” statens ekonomi med?
  Det är faktiskt ingen som säger ett knyst om den stölden, för inte har de betalats tillbaka än, så stöld kan nog tillgreppet räknas som!
  Istället framstod, och fortfarande, ibland, framstår, Persson som en riktig statshuhållare, en modern Sträng.

 10. Sara G
  14 april, 2010 at 17:02

  Allt som allt har man nallat 258 miljarer ur fonderna – med början på nittio-talet.
  Inte ett öre har betalats tillbaka, istället så krymper pensionerna. Istället för att
  återbetala ”krona för krona”, som Persson uttryckte det…

  • 14 april, 2010 at 17:32

   Vad har du för källa till detta Sara? Jag tvivlar inte, jag vill bara läsa mer..

 11. Sara G
  14 april, 2010 at 20:56

  Jag hade ytterligare fem länkar men lyckades trycka bort dem. Återkommer i morgon.

  http://vlt.se/asikter/insandare/1.695347-s-stal-hundratals-miljarder-ur-atp-fonderna

  • Sara G
   15 april, 2010 at 08:12

   newsmill.se/artikel/2009/11/01/goran-persson-stal-showen-goran-persson-stal-aven-fran-pensionarerna
   sprf.se/nyheter-175.html

   Hinner inte fler just nu/Sara
   Kan mejla dig flera under dagen

   • 15 april, 2010 at 08:21

    Det räcker, nu kan alla intresserade själva forska vidare..

Comments are closed.