Spionaget i Sverige

Nu har USA ertappats med att kontrollera skäggiga typer som intresserar sig för deras ambassad, säkerligen har ett och annat slätrakat blekansikte tilldragit sig intresse också.

AB: ”Amerikanska ambassaden i Stockholm har i hemlighet övervakat och registrerat personer i Sverige. Den olovliga underrättelseverksamheten ska ha pågått sedan år 2000 . Jag visste inget, säger justitieminister Beatrice Ask. Inte vi heller, svarar Säpo. Och man kan förstås undra vad vi i sådant fall ska ha säkerhetspolisen till. En samstämd expertis säger emellertid att fan tro’t: ”Så klantiga kan inte svenska myndigheter vara” menar exempelvis Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet.”

Mediedramaturgin är sig lik, löpsedlarna är svarta av indignation, men med handen på hjärtat, vilka länder bedriver inte underrättelsearbete riktat mot vår nation och dess medborgare? Israel? Ryssland? Iran? Saudiarabien? Nej just det, alla är lika goda kålsupare. Utanför Rosenbad, Utrikesdepartementet och Riksdagen så är det monterat upp och ned-
sänkbara fordonshinder för att kunna hålla fordon med tveksam last borta från byggnaderna. Våra egna inhemska myndigheter bedriver ett aktivt arbete för att förebygga, det är knappast förvånande att utrikiska myndigheter i Sverige gör samma sak.

Det man ska vända sig mot är den oheliga allians som Sverige har med vissa andra länder, vi ska vara ett neutralt land men är det inte. Vi slåss på amerikanernas sida och får givetvis ta konsekvenserna för våra rikspolitikers avsteg från neutralitets-
politiken. Eller är det någon som tror att Fredrik Malm et consortes har cojones nog för att sätta ner foten mot USA?

it , , , , , , , ab12 ex123 dn123456 svd1234 svt

  1 comment for “Spionaget i Sverige

 1. Uppmärksam Aktör
  9 november, 2010 at 01:26

  Jag har några tips när det gäller att spana efter USA-spioner i Sverige.

  1. Jag blev en gång förvänad över ett par unga amerikaner i Sverige då det visade sig att de både försvarade kärnvapen och var … mormoner!!! – Jag upplevde det som att det var något som inte stämde. Kan det vara så att en hel del så kallade mormoner i olika länder helt enkelt är USA-agenter under upplärning?

  2. När man demonstrerar händer det ofta att folk står vid sidan om demonstrationståget och filmar demonstranterna så att man får intrycket att de nästan filmar för att försöka skrämma demonstranterna från att demonstrera eller för att lägga in demonstranterna i något register. Jag har kommit på ett motmedel mot detta. Som demonstrant bör man ha med sig en egen kamera och fotografera alla skumma figurer som filmar eller fotograferar demonstranterna. Dessa fotografier kan man sedan visa för lämpliga personer för att få fram en bedömning.

  3. Ju äldre man blir desto bättre blir man på att känna igen tecknen som USA-propagandisterna (som det inte lönar sig att argumentera med) använder för att känna igen varandra: runda mössor som det står N och Y på, långhåriga killar med kanske hästsvans, och sedan verkar det finnas en särskild namnkod med t.ex. namn som av typen smeknamn och kanske slutar på y eller har tillkrånglad stavning och kanske innerhåller z, eller används som efternamn fastän namnet är välkänt som förnamn.

Comments are closed.