Sluta Blunda Reinfeldt!


Personligen tycker jag att det nästan är plågsamt att utsättas för alla färdigförpackade budskap från politiker under valrörelsen. Man vet att vartenda ord är vägt på guldvåg och att spindoktorer och reklamfolk diskuterat vartenda kommatecken i timmar, allt för att komma fram med ett lättsmält budskap som ska attrahera väljare snarare än att stöta bort dem. Nu har moderaterna förstått att satsningen på att öka klyftorna för ögonblicket har nått vägs ände, i vart fall så länge det finns en livskraftig opposition. Därför har budskapet blivit att det inte kommer någon ytterligare skattesänkning under 2011. Vart den utlovade sänkningen åt pensionärerna tagit vägen vet jag inte.

DN/VISBY: ”Det var överfullt i lokalen då statsminister Reinfeldt på söndagen mötte journalister på politikerveckans första dag. Hans budskap var klart: rösta på Moderaterna och du röstar på det parti som företräder allmänintresset. – Min uppgift är att bära allmänintresset, sade han och lämnade därmed samma besked som han tidigare kommit med på DN Debatt. Budskapet löd att Socialdemokraterna företräder ”särintresset”, ett särintresse som ständigt lovar mer men aldrig tar ekonomiskt ansvar. – LO är ett särintresse. Om ni inte märkt att LO är ett särintresse då vet jag inte hur ni definierar det, sade han då en frågande reporter undrade vad han egentligen syftade på.”

Att LO är ett särintresse är en intressant uppgift, men föga förvånande. Att de anställda inom kommun och landsting är medlemmar i facket är inte något som är önskvärt sett ur högerregeringens perspektiv. Det förvandlas raskt till ett särintresse och i nästa fas kanske det blir ett särintresse som gränsar till samhällsfarlighet och extremism. Det skulle man givetvis inte våga säga, men jag undrar om det inte är så de tänker.

Tanken har aldrig slagit högerregeringens representanter att näringslivet har ett i sammanhanget betydligt större särintresse, och ett som dessutom är betydligt starkare eftersom det företräds av landets regering. Visst, det kostar säkerligen ett stort antal miljoner i olika sorters partistöd, men det tycker nog näringslivet är väl använda pengar. Regeringen avskaffar fler och fler statliga företag, nu senast var det bilprovningen som försvann och som istället dyker upp som privat drivna alternativ. Det blir visserligen mycket dyrare, men dessa pengar rinner ju ner i näringslivets fickor så allt är säkert gott och väl.

De av oss som på olika sätt närmar oss en situation där vi blir beroende av samhällets insatser i form av sjukvård, åldrings-
vård eller försäkrings- eller a-kassa har tvingats acceptera att vi tillhör en tärande del av medborgarna. Vi är dock inte tillräckligt många för att själva kunna sparka ut elitens regering. Hoppet står till dem som ännu inte finns i vår skara, förstår de att de står på tur nästa år eller om tjugofem år, ja då åker regeringen Reinfeldt med dunder och brak. Då kan ingen blunda längre.

i , , , , , , , dn12 svd1 ex123 ab123 t


4 svar till “Sluta Blunda Reinfeldt!”

 1. Självklart är LO farligt för högern eftersom de symboliserar kollektivet vilket är något totalt främmande för högerns dröm om ett samhälle fyllt av egoism och extrem individualism. Det är också därför högern så villigt gör sig till verktyg för storfinansen vars överordnade mål är att skapa maximal vinst till sig själva medan man högaktningsfullt skiter i de som av en eller annan anledning inte kan göra rätt för sig.

 2. Verklighetens folk vs. den radikala eliten. Allmänintresse vs. Särintresse. Visst är det konstigt att allianspartierna är så förtjusta i att kategorisera folk som vanliga och ovanliga, önskvärda och inte önskvärda. Och ännu konstigare torde vara att särintresset utgör en majoritet av svenskarna.

 3. Elitens folk är vad det handlar om.
  Särintressen, Bo Rotsteins lilla uppfinning är ett helt onödigt ord, det uttrycker inget annat än förakt.
  Den lilla människan bryr man sig inte om.
  Vet man t.ex att det uppskattningsvis finns cirka trettiotusen papperslösa flyktingar i Sverige. Många barn sover i soprum.
  Vet man att ingenting görs för att lära barnen svenska och ge dem en ordentlig utbildning.
  Ändå pratar man hela tiden om kunskap, utan att ens försöka definiera begreppet. Är det 1632 och grundlig inlärning av de fem moseböckerna man menar?
  För inte kan det väl vara så att kunskap börjar med att ställa de rätta frågorna?
  Reinfelds stolta prat om att minska utanförskapet har i stället bara ökat detsamma – och det ökar katastrofalt.
  Offentliga sektorn behöver mera folk, i skolorna som i sjukvården. Där finns de riktiga arbetena – men där sparar man så mycket det går. Eller rättare sagt – inte går. Psykologer kommer med larmrapporter om tillståndet i landets skolor och att barn far mycket illa.
  Högerpressens beskrivning av tillståndet är urfalskt, det är inget annat än lögn och förbannade potemkinkulisser.
  Och landsfader Reinsvält ljuger så mycket han orkar och törs. I dag sa han senast i Almedalen att de rödgröna kommer att lägge ner ROT-avdraget – när det faktiskt är precis tvärt om, det ska utökas. Pengar till rika damer på Östermalm och Danderyd som inte kan städa själva ska däremot inte ges flera sekiner, om de rödröna kommer i regerinsställning.