SD:s backar trots Lars Vilks

Äntligen en rejäl motgång för Lars Vilks och dem som stöder honom. Det visar sig att de främlingsfientliga i Skops senaste väljarbarometer sjunker rejält under fyraprocentsspärren, något som är ett gott betyg på demokratin.

EX: ”S-V-MP får ihop 50,4 procent och M-FP-C-KD 45,3 procent. Ledningen har ökat från 3,5 till 5,1 procent jämfört med mätningen före.”

Nu kommer det att spekuleras en hel del omkring dessa siffror, olika statsvetare kommer att presentera sina teorier, den som framförs i Expressen är den att Eurokrisen, eller vad man ska kalla det grekiska ekonomiska fiaskot för, gör att väljarna är mer benägna att rösta på riktiga politiska partier istället för missnöjespartier som Sverigedemokraterna. Alla inser att de inte har någonting att tillföra i händelse av en ekonomisk kris, dessutom finns det ingenting som tyder på att den krisen skulle vara över innan valet, långt därifrån. Man ska inte ropa hej innan björnen är skjuten, men visst kan vi tillåta oss ett litet ”Hepp”

(Hård förhandsgranskning, rapportera tveksamma annonser)

i Tags: , , , , , , , , ex ab svd1 dn12 t

  11 comments for “SD:s backar trots Lars Vilks

 1. Magnus E
  24 maj, 2010 at 07:34

  Ja, Vilks har kanske lyckats få folk att tröttna på den mediecirkus han själv startat. SD och de liberala vill demonisera muslimer, göra dem till en tredje klassens medborgare. SvD och ledarsidorna i Bonnierpressen ställer villigt upp i hetsen och SÅ HJÄLPER DET INTE!? :-)

 2. jang
  24 maj, 2010 at 08:12

  Jag pendlar mellan två åsikter:

  (1) ”Opinionsundersökningar är ett opium för politiskt intresserade” och
  (2) ”Haha – rätt åt SD!!!”.

  Det är svårt att hålla båda dessa i huvudet och känna sig intellektuellt hederlig, men det är svårt att låta bli…

 3. Mats E Eriksson
  24 maj, 2010 at 10:14

  Det är glädjande att de nazianstuckna Sverigedemokraterna backar. Jag har släkt utomlands som frågar vad som är på väg att hända i Sverige när de läser om den rasism som piskas upp mot muslimerna med hjälp av lågpannade bonntölpar från Skåne. Vilks är bara en av dem. Men de är redan på kraftig tillbakagång i flera kommuner, så har vi tur slipper vi dem inte bara i landets riksdag utan även i många kommuner.

  Och med handen på hjärtat – hur många skulle låta en Sverigedemokrat vara barnvakt?

  De kan fortsätta med sitt ”Sieg Heil!”, men de behöver inte göra det på skattebetalarnas bekostnad!

  • Erik Södergren
   24 maj, 2010 at 10:19

   Jag tror att SD backar på grund av Lars Vilks. Folk tycker att han är så oseriös att han drar ner kritik mot alla rasister, inte bara rasistiska ”konstnärer”.

 4. Tharand
  24 maj, 2010 at 10:32

  Sverigedemokraterna är ett rent skämt om man läser vad de vill i detaljfrågor… Jag retar mig till exempel på att de vill förbjuda undervisning på andra språk än svenska utanför språklektioner men däremot ska ha undervisning på lokala dialekter.

  Vem fan har nytta av att lära sig skånska inför arbetslivet när allt fler yrken kräver flytande engelskakunskaper och ytterligare språk är meriterande? Att undervisa i matematik, fysik, kemi och liknande delvis på engelska tror jag skulle vara bra för så ser verkligheten ändå ut när man når universitetet.

  sd saknar verklighetsförankring och lever i en bakåtsträvande utopi byggd på rädsla. Jag är glad att fler har insett det.

 5. 24 maj, 2010 at 10:34

  Positivt att de rödgröna leder i opinionsundersökningarna trots ”Goofy” som satsministerkandidat? Mindre bra att en genomlysning av invandringspolitikens kostnader skjuts på framtiden…

  • Martin Forsman
   25 maj, 2010 at 06:12

   De stora kostnaderna av invandringen är en klassisk myt från rasistiskt håll. Det finns t o m ekonomer som hävdar att vi, om vi skulle använda den kompetens många invandrare/flyktingar besitter, skulle tjäna pengar på mottagandet. Anledningen till detta skulle b l a vara att det är billigare för samhället att få hit individer i vuxen ålder och därmed slippa att betala för individens uppväxt.

   Jag påstår inte att detta stämmer men det visar att det finns olika sätt att se på allt. Att man fokuserar på invandringens kostnader, och därmed ser invandring som något tärande på samhället, är helt klart en högervridning i debatten.

 6. Magnusson
  24 maj, 2010 at 10:54

  SD kommer aldrig in i riksdan. Hur fan skulle det se ut, ett nazistiskt parti? Nää, de säger inte det öppet men sjunger nazistiska kampsånger då de träffas. Det talar de inte högt om……….

  • 24 maj, 2010 at 15:47

   Och istället för en bibel har de Mein Kampf, på nattduksbordet.

 7. Danne
  24 maj, 2010 at 23:24

  Fast rent av rasistiska/nationalistiska partiet kom ju som en våg i europa under finanskrisen. Sådant hade tydligen inträffat under tidigare kriser också, man försöker ”ena” folket genom att bli anti invandrare, och ser invandring som ett ekonomiskt problem.
  SD är ett skämt som parti, de skulle vara helt handfallna om de fick makten.

 8. Sara G
  25 maj, 2010 at 16:34

  Nu säger vi inte namnet Lars Vilks en gång till, nu bemöter vi honom med tystnad.
  För tystnad är exakt vad han är värd…

Comments are closed.