SD saknar relevans


Sverigedemokraterna anser att en normalisering av homosexualitet leder till en acceptans av tidelag och pedofili. Samtidigt undrar Jimmie Åkesson varför inte han är välkommen till en debatt mellan de politiska partierna på pride-
festivalen. Det kan möjligen användas som en illustration av den politiska medveten-
heten hos SD och gruppens ledning.

I Dagens Nyheter igår berättade en av SD:s toppkandidater, Staffan Gising, att han anser att partiet beter sig mot muslimer som nazisterna betedde sig mot judar under andra världskriget. Trots dessa uppenbara signaler så vill inte Sverigedemokraterna bli betraktade som fascister. Gising berättar också att han anser att ledande SD:s medlemmar bara vill en sak – att komma in i Riksdagen och därmed få ett jobb och pengar.

Sverigedemokraterna har under det senaste decenniet förvandlats från att vara en hop med skränande skinnhuvuden till en hop av rättshaverister med slips. Allt för att ge sken av en normaliseringsprocess, för att lura i partiets tilltänkta väljare att de utgör någon sorts alternativ, några som står upp mot etablissemanget. På ettt sätt kan man kanske tycka att de har lyckats, det påstås att de har mellan tre och fyra procent av väljarsympatierna vid olika opinionsmätningar, men de har inte själva förstått att dessa mätningar inte visar annat än hur stor andel av medbogarna som kan tänka sig att missnöjesrösta.

Personligen är jag övertygad om att valet i september kommer att gå betydligt sämre för SD. Om folk nödvändigtvis vill rösta på ett parti som inte kommer in i Sveriges Riksdag så har de demokratiska alternativ som Piratpartiet eller Feministiskt initiativ. De enda som ser seriöst på partiets satsning på att komma in i riksdagen är de som hoppas få sin försörjning därifrån. Själv kommer jag med stor sannolikhet dra ner på min bevakning av dem eftersom de saknar relevans.

i , , , , , , , ab12 dn12 ex12 svd12 t


14 svar till “SD saknar relevans”

 1. SverigeDemokraterna saknar möjligen relevans, men de europeiska högerströmningarna som gjort sig gällande i europeiskt politik de senaste 30 åren (ständigt nya nationalistiska partier som tar sig i de nationella parlamenten samt i EU-parlamentet) har nu spritt sig hit, till lilla Sverige.

  Traditionellt sett så brukar Sverige ha hög röstnärvaro, ty det spelade tidigare roll på vilket parti som medborgarna lade sin röst på, men detta håller på att ändras nu. Den lägre röstnärvaron ute i olika europeiska länder samt det ökade intresset för det vi kallar för missnöjespartier beror på den likriktning som sker i alla länder som är ett resultat av EU-medlemskapet. Så vad är värst: att människor inte vet vad de ska rikta sig förtvivlan över sin egen maktlöshet genom att inte rösta alls, eller att de rösta på högernationalister som de tror kan öka deras inflytande nationellt?

 2. I början, på 2000-talet var det tufft att påpeka om att muslimer idag behandlas som judar under 30-talet (med retoriken från olika partier, lagstiftningar, kränkningar från kulturella plattformer, osv). I så fall hade man på sig hela kören av Israelhaverister som var upprörda, sårade, kränkta och djupt besvikna för att någon ha vågat lägga upp ”jämförelse med judarnas lidande”.

  Idag, ser man att detta är ett faktum.
  Hets mot muslimer från högerextrema grupper är nästan identisk med judarnas situation under 30-talet. Idag, inser det t.o.m. Staffan Gising. Efter så många år insåg t.o.m. SKMA att dem har blivit löjliga med sin jakt på antisemiter bland folk som jämför muslimernas situation med judar under nazisttiden. Så började man måla upp fasaden med ”empatin” mot muslimer för att vinna några droppar av trovärdighet.

 3. Att byta brunskjortorna mot kavaj och slips som SD gör kan väl jämställas med att måla om huset i en populär gräll färg. Den gamla skiten sitter ju kvar under ändå.

  • ” Den gamla skiten sitter ju kvar under ändå.” Inte om du gör ett bra underarbete och skrapar ordentligt. Dessvärre, Ibland blir det ändå bara det ruttna kvar, då får man byta ut mot friskt och elda upp det rötskadade. ;)

 4. Det roliga med SD är att det i stort är en helstatlig institution. Jag menar alla deras valarbetare avlönas av FK, AF och Soc. Som nån på alliansfritt sa, det är lika svårt att hitta en arbetande sverigedemokrat som det är att hitta en ärlig moderat.

 5. Om folk nödvändigtvis vill rösta på ett parti som inte kommer in i Sveriges Riksdag så har de demokratiska alternativ som Piratpartiet eller Feministiskt initiativ

  Ja eller varför inte Rättvisepartiet Socialisterna om man nu vill höra till vänsterrörelsen och ändå kasta bort sin röst.

   • Inte vet jag vad de är, alla de här människorna som inte verkar tänka längre än näsan räcker och därför kastar bort sina röster på leksakspartier som har noll chans att komma in i riksdagen. Oftast bara pga att de snöat in på någon fråga där just de anser att deras ”moderparti” svikit. Men visst det är varje människas demokratiska rättighet att rösta på vad de vill så vill de rösta helt styrda av sina känslor utan att blanda in hjärnan så är det självklart fritt fram.

 6. Finns det någon som kan förklara varför en människa kan bli rasist , är det tron som förvandla människan till en rasist ?
  Tror rasisterna att deras egen ras är överlägsen eller lever de i sin blinda hat och rädsla för vissa grupper ?
  Är ras den avgörande faktor för mänskliga drag ?

 7. ”De enda som ser seriöst på partiets satsning på att komma in i riksdagen är de som hoppas få sin försörjning därifrån. ”
  Nämn en annan politiker eller parti som inte uppfyller dom kriterierna..

  • Att vara Riksdagspolitiker är ju ett slags jobb och såvitt jag vet jobbar de flesta för att få lön, inte som välgörenhet. Skillnaden är väl att de flesta riksdagspolitiker ser seriöst på sitt uppdrag och faktiskt vill bidra med något konstruktivt. OM Sd kommer in så blir det ett nytt Ny Demokrati, d v s ett ’pajasparti’ som i värsta fall ökar politikerföraktet hos väljarna ytterliggare.

   Att det sen finns en del individer som inte borde få hålla till i Riksdagen av diverse anledningar är en annan femma. KD:s Enochsson är ett utmärkt exempel genom sin tydliga homofobi och sitt inhumana uttalande om dödsoffren i Frihetsflottiljen som enligt henne fick de öde de önskade/förtjänade.