Schack matt på 4 drag! Gång på gång!

Detta är ett nytt gästblogg intervju från min skolkamrat Brage Norin i Boden, som med sedvanlig fermitet tar till orda. Så bra att inte min byråkratartade svenska slår igenom överallt! Instämmer alla läsare i Brages bedömning? Jag är allt litet mer försiktig ibland.
Brage
HUR ÄR DETTA MÖJLIGT?
* Ukraina. Tysklands Merkel och Frankrikes Hollande far till Moskva och fixar fram en fredsöverenskommelse som i stora drag ser ut att hålla än idag. USA ställs helt åt sidan – inför öppen ridå! Det amerikanska Ukraina-sändebudet Nudlands berömda uttalande ”Fuck the EU” beskriver väl det amerikanska raseriet. CIA:s krigsplanering fick avbrytas. Pentagons militära organisation NATO blev faktiskt överkörd av Tysklands och Frankrikes presidenter. För första gången på länge syntes en öppen spricka mellan Västeuropa och USA. Tyskland och Frankrike ville till varje pris få stopp på CIA:s planer på en militär konfrontation mot Ryssland.
Merkel och Hollande
* Irak. Alliansen Iran, Irak och Syrien har växt fram på nolltid. Bush-erans och Obamaadministrationens Irakpolitik har slutat i en amerikansk mardröm. Det är generalerna i Pentagon som styr USA ända sedan George Bush blev president. Det amerikanska militärindustriella komplexet saknar långsiktig planering. Ett större fiasko för amerikansk utrikespolitik går inte att tänka sig.

* Afghanistan. Världens största opiumodling mitt i Asien är ett faktum. Hela världen vet sanningen. Kabul är fullt av herresäten som byggts med mutdollar. Krigsherrarna som bor där skyddas av sina privata miliser. En värre social katastrof finns inte att skåda. Massor av människor som på ett eller annat sätt samarbetat med USA eller deras lydstater flyr nu landet. De vågar inte stanna kvar.

* Libyen. Efter USA och NATOS insatser är hela landet i ruiner. Landet är värre än en fruktansvärd mardröm.
Assad och Putin
* Syrien. Observera att det är officiella militära amerikanska rapporter som berättar att USA har gjort cirka 44 000 uppdrag med sina stridsflygplan bara under det senaste året – över IS territorium. Bombningarna har visats i TV och skrivits om i massmedia dagligen. Vi har formligen dränkts med lögner. IS växte och växte och växte sig allt starkare i provins efter provins i både Irak och Syrien. Australien och Kanada och flera andra stater deltog i spektaklet. Efter valet i Kanada meddelade den nyvalda regeringen att de kanadensiska flygplanen dras tillbaka och att uppdraget var över för Kanadas del.
ISIS trupper med flagga images
Bara under allra första veckan av ryska bombningar började IS att svikta. Efter sju veckors bombningar är nästan alla ammunitions-depåer, fort, träningsläger, militärsjukhus, kommunikationscentraler, träningsläger och hela de väldiga konvojerna av oljetrucks sönderbombade. Två hela års mödosamt uppbyggnadsarbete av IS, som engagerat tusentals agenter från CIA, Saudiarabien och Turkiet har bombats i smulor på några veckor. Tacka för att känslorna svallar på många håll.

IS ledare börjar fly från IS ”huvudstad” Raqqa. De cirka 30 000 IS-krigarna är nära upplösning över hela Syriens territorium. Tusentals har dödats och tusentals har flytt – men huvuddelen av IS legosoldater finns kvar. Många försöker gömma sig bland civilbefolkningen i städerna. Andra gömmer sig i byar ute i öknen. Men hundratals stadsdelar och byar hålls fortfarande av IS styrkor. För att utplåna IS måste marktrupper sättas in. Det är precis detta som pågår. Men den syriska armen kan inte sprida ut sina styrkor på alla platser i hela Syrien – där IS legosoldater hållet till. En nyckelfråga är att få med sig kurderna både i Syrien och i Irak. Vad som än händer är IS snart besegrat militärt. Den syriska armen och det ryska stridsflyget har fått göra grovjobbet nästan helt ensamma hittills.

* Parisdådet. Detta vidriga terrordåd var extremt kontraproduktivt. ISIS fick nästan hela världen emot sig i ett enda slag. USA står med byxorna neddragna. Hundratals miljoner människor har förstått att USA inte alls bombat IS. Frankrike och Tyskland agerar försiktigt, men massor av välkända ”geopolitiska journalister” börjar nu skriva i helt andra banor än tidigare. Rysslands Syrienpolitik prisas öppet i nästan hela världen. Putins popularitet har formligen exploderat. Ingen rysk politiker har någonsin fått vara med om något liknande.

Nu är tecknen absolut solklara. Frankrike och Tyskland är på väg att avskärma sig från USA:s Syrienpolitik. Pentagon och NATO kan inte längre styra EU. Tidigare följde hela EU:s ledning minsta vink från NATO – men nu äntligen händer det någonting. En politisk fråga som plötsligt blev extremt viktig för Västeuropa – frågan om terrorgruppen IS – håller på att splittra USA och Europa.

* Turkiet. Nedskjutningen av det ryska flygplanet inne över Syriskt luftrum slår alla andra politiska dumheter tillsammans. Ett ryskt stridsflygplan som bombar IS ställningar inne i Syrien skjuts ner av en NATO-stat. Lika förbannat försvarar Obama den turkiska nedskjutningen inför hela världen. Även NATO:s ledning (Pentagon) gör samma sak.
Schack
Generalerna i Pentagon verkar vara helt avskärmade från verkligheten. Ännu värre – Erdogan förnekar öppet inför världens journalister att Turkiet har något att göra med den stulna syriska oljan. Hela världen har ju sett de kilometerlånga köerna av fordon som transporterar olja till Turkiet. Miljarder människor har sett bilderna i TV. Det var ju så IS kunde betala alla sina tiotusentals legosoldater. Hur ser världsbilden ut i de galningars hjärnor som stöder Turkiets nedskjutning av det ryska flygplanet? Är de så vana att ljuga att dom blivit blinda för uppenbara sanningar? Tomma mänskliga skal – ”psykopater” – saknar mänskliga känslor, men de brukar inte vara helt utan förstånd. Generalerna i Pentagon måste sakna kontakt med verkligheten.

PRESIDENTVAL I USA ÄGER RUM I SLUTET AV 2016.
Presidentvalskampanjen drar igång i början av nästa år. Hur många mega-misstag kommer USA att klara av innan presidentvalsyran tar över USA? Jag är absolut säker på att Obama lyckas göra bort sig många gånger till dess. Obama är totalt slut. Hans forna strålglans har slocknat. Jag är personligen övertygad om att USA:s öde – det finansiella stupet – inträffar innan USA har fått en ny president. Obama blir USA:s motsvarighet till Gorbatjov – när Sovjetunionen kollapsade för cirka 25 år sedan. Obama håller i rodret när jordens sista militära supermakt störtar samman.

i Andra om: ,, , , , , , , , , ,

Artikeln i The Indicter Nyhetsbanken I Nyhetsbanken II Consortiumnews 25/6 Pål Steigan 26/6 Blogginlägg 26/8 2014 Blogginlägg 29/7 2015 Counterpunch 24/11 2015 Express 25/11

  11 comments for “Schack matt på 4 drag! Gång på gång!

 1. Anne
  27 november, 2015 at 18:36

  Och så som vi har väntat på det, Amerikas störtande, jippii!

 2. USA har passerat bäst fler datum länge sedan
  27 november, 2015 at 18:45

  Three cheers for Vladimir Putin! Bye, bye the land of the slaves

 3. Peter Grafström
  27 november, 2015 at 23:05

  Usas motdrag? – terrorattack mördar Kinas snabbtågsdirektörer och Rysslands flygbolagsdirektörer på affärsbesök i Mali
  http://landdestroyer.blogspot.se/2015/11/terror-in-mali-attack-on-china-and.html#more

 4. Pingback: 27 nov |
 5. m96
  28 november, 2015 at 00:18

  Tja,, alla i nato tycks inte hålla med.. t.o.m på Fox News (!)
  https://www.youtube.com/watch?v=pX2niLwNjX4
  Hans åsikter verkar dock inte helt populära hos nyhetsankaret.

 6. Patras Voododarski, från Lügenpresse
  28 november, 2015 at 10:23

  Alla ledarskribenter i Lügenpresse avskyr en sådan analys.
  Eliternas som styr världen har sitt sikte på internet och andra former av nyhetsförmedling som inte är i linje med vad som anges i deras Lügenpresse

  https://www.rt.com/op-edge/323655-end-freedom-terrorism-rights/

 7. Israel+ISIS=Sant
  28 november, 2015 at 14:00
  • Peter Grafström
   29 november, 2015 at 13:01

   Det kan vara falskt larm med den israeliske militären. En fälla för att diskreditera allt annat verkligt konspirerande. Flera källor påstår att foton på en helt annan Israel som försvann i Gaza 2014 presenterats som den påstådde IS kollaboratören.

 8. Lars Bergenrup
  28 november, 2015 at 16:41

  Läser med stort intresse din hemsida och håller med det mesta, men vad gäller Obama har jag en annan uppfattning. Han har haft en oroligt besvärlig balansgång under sin tid i Vita Huset där han har förött och i vissa stycken lyckats bromsa den ”permanenta makten” Vad gäller Us ekonomiska haveri, så är det endast en tidsfråga.
  Obama kommer att leda införandet av NESARA (nesara.org eller http://www.ashtarontheroad.com/history-of-nesara.html). Detta kan komma som en blixt från klar himmel redan under december eller januari 2016. Tidpunkten vet han nog bara själv. I varje fall kommer detta att i ett enda drag förändra det globala ekonomiska systemet.
  Du bör titta på keshefoundation.org med tanke på Paris mötet!

  • 28 november, 2015 at 18:26

   Jag tror att det är för tidigt att göra en utvärdering av Obamas insatser som president. Tycker att man vet för litet om den relativa styrkan av neocons och andra grupperingar i maktens centrum, och om vilka alternativ som fanns de facto.
   Förstår inte varför Obama skulle införa Nesara, och orsaka ekonomiskt kaos, kanske främst för USA.

Comments are closed.