SCAF och Säkerhetspolisen de skyldiga


Fler och fler i Egypten anser att det är SCAF (militären) och Säkerhetspolisen som ligger bakom massakern i Port Said igår kväll. Och det är tydligen var många egyptier i Sverige tror såvitt jag har förstått.

Aljazeera: ”Egypt has declared three days of mourning for the more than 70 people who died at a football stadium amid violent clashes between rival supporters in the northern city of Port Said.

Angry members of parliament denounced the lack of security at the match and gathered for an emergency session on Thursday, a day after violence erupted following an upset victory by home team al-Masry over Cairo’s top club, al-Ahly.

”Egypt went through a difficult night yesterday. Egypt spent its night crying [over] its dead,” parliament speaker Saad Katatni said in the session’s opening remarks.

Earlier, Essam el-Erian, a politician from the Muslim Brotherhood’s Freedom and Justice party, said the military and police were complicit in the violence, accusing them of trying to show that emergency regulations giving security forces wide-ranging powers must be maintained.”

SCAF och deras högste ledare general Tantawi vill inte släppa ifrån sig makten, och givetvis minst av allt till några islamister. Demokrati är obehagligt så länge ledningen av landet anser att folket väljer fel, och som det ser ut idag så kommer en kommande regering att ta kontrollen över militären, och det är det som orsakade upploppen igår. Det sägs i vissa kretsar att de som agerade var dels militär och dessutom säkerhetspoliser, alla utklädda till fotbolls-
supporters.

Om det verkligen är på det sättet så kommer det antagligen att visa sig inom kort, det är väl bara att hoppas att Aljazeera kommer tillåtas att berätta sanningen i så fall. Det finns mycket mäktiga intressenter i detta under alla omständigheter. Både USA och Israel är definitivt motståndare till både en demokratisering och till att islamister kommer till makten, något som dessutom gäller Saudiarabien i lika hög grad.

Man har ett tag pratat om en anpassad islamism i Egypten, en turisttillvänd sådan där besökande kvinnor får fortsätta att bada i bikini och där man skulle fortsätta att servera sprit till turisterna, men om det verkligen blir så vet jag inte, men somliga egyptier tror på det. Landet har inte råd att tacka nej till turismen som betyder enormt mycket för ekonomin och dessutom är jobbskapande.

Men själv tror jag att oroligheterna kommer fortsätta, för tror Egyptierna att det är SCAF och Säkerhetspolisen som ligger bakom gårdagskvällens händelser så är det mycket som talar för att det fortsätter ikväll.

it Andra om: , , , , , , ab1 svt sr ex dn12 svd1234


Ett svar till “SCAF och Säkerhetspolisen de skyldiga”

  1. Armen i Egypten har under mer än fem decennier indoktrinerat det egyptiska folket att tro att de är en separat myndighet till regeringen och folket , militären har blivit som ligister som vill skydda sina privilegier och berika sig själva

    Armen och polisen är mot folket och deras händer färgas med blod , Det amerikanska biståndet på 1,300,000 dollar går till militären egna kassakistor och stödet utsätts inte för någon parlamentarisk kontroll , detta gör att pengarna hamnar hos den korrupta militären och dess generaler , dessa pengar ska gå för att subventionera brödet i Egypten

    Militären i Egypten är som stat i staten och generalerna vill ha försäkringar att armen ska inte vara föremål för parlamentarisk kontroll samt vägrar militären att ha order av presidenten i framtiden , Generalerna tror att demokratin kan bli svårt för militären att behålla kontrollen över landet

    Generalerna vill inte ha någon form av regering som hotar deras position och de vill bygga ett styre av Mubarak era , Man får inte glömma att alla arméer i arabvärlden ägs av alla dem som härskar över mellanöstern , Deras uppgift är att försvara sina korrupta ledare och krossa folkets upprop