Saudiarabien, mest efterblivet?
Abdullah heter kungen som regerar i ett av världens mest efterblivna länder, Saudiarabien. Det är inte teknik-
utvecklingen som ligger efter, det är inte heller forskningen eller universitetsvärlden. Det är skrämmande nog människovärdet som nationen placerat på strykplats.

Jag vet inte hur många som landet har fängslade av politiska orsaker, men det är tusentals, det som är känt är att landets kungahus finansierat al-Qaida, och att terrordådet mot WTC aldrig skulle ha skett utan kungahusets medverkan. Det må vara oklart om kungen själv varit inblandad, men klart är att några av prinsarna har varit det. Det är också klart att Wahabbismen, den extrema inriktning av Islam som gäller för talibaner och andra härstammar från Saudiarabien och att finansieringen till många extrema koranskolor i Afghanistan kommer från samma håll.

Wikipedia: ”Lagar och traditioner i Saudiarabien samverkar till en omfattande könssegregering; kvinnor och män hålls åtskilda utanför hemmet och kvinnor vistas endast undantagsvis i det offentliga rummet. Kvinnornas rörelsefrihet är kraftigt inskränkt då de endast får resa i sällskap med en manlig släkting och det har varit förbjudet för kvinnor att köra bil. 2008 beslöts emellertid att kvinnor, efter prövning, ska få rätt att köra bil. Detta system har liknats vid det system som tillämpades i Sydafrika under apartheidperioden. (ifrågasatt uppgift /Jinge)

Kvinnors rättigheter att arbeta, äga och förvalta egendom och att rösta i allmänna val i Saudiarabien är kraftigt inskränkt. Restauranger, även restauranger ägda av västerländska bolag, har två ingångar och åtskilda ytor för ungkarlar och familjer där det förekommer att familjearean är enklare än ungkarlarnas. Enligt tradition så har kvinnor en roll i samhället som mödrar och att sköta hushåll, men så behövs kvinnor i flera yrken så som många vårdyrken då en kvinna inte får vårdas av en manlig läkare och vice versa, förutom i yttersta nödfall.

Kvinnors klädsel är reglerad i lag. Icke-muslimska kvinnor ska bära ”anständiga kläder”, vilket i princip innebär hijab. Något som det inte finns säkra källor på dock. Muslimska kvinnor ska bära abaya, hijab och niqab. Den religiösa polisen, mutawa, ser till att lagen efterlevs. 2002 hindrade mutawa otillräckligt påklädda skolflickor från att ta sig ut ur en brinnande skolbyggnad, vilket ledde till att 15 elever innebrändes.”

Ibland kan man förledas att skratta åt dessa regler som blev omöjliga redan under den mörkaste medeltid här i Sverige, men det är dessvärre inget att skratta åt. Idag är Sverige inblandade i ett krig i Afghanistan, ett krig vars grunder lagts av religiösa extremister i Saudiarabien. Att nästan alla som deltog i attentatet mot WTC var saudier är nästan bortglömt, Saudiarabien är en viktig exportör av olja, en produkt som är livsnödvändig för vår moderna trafik.

Men saudiska kvinnor tillåts inte köra bil som de vill, inte gå ut utan att följas av en manlig släkting, och de får inte klä sig hur de vill. Saudiarabien tillåts fortsätta sina ständiga brott mot mänskligheten utan att väst ens höjer rösten, det är en ren skandal som bara fortsätter och fortsätter…

it Andra om: , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 sr gp


26 svar till “Saudiarabien, mest efterblivet?”

 1. allierad med USA det säger allt, för om man är allierad med USA kan man inte göra något fel.

  • dock så har USAs viktigaste allierade i MÖ(Israel) hittat olja på sin mark som sägs vara lika stora som Abdullahs, så kritiken mot Abdullahs styre kan komma att ökas om Israel kan utvinna tillräckligt mkt olja

   • Ett problem med oljan/gasen är att det är utanför kusten till Gaza och om Palestina blir fritt så kommer det att tillhöra Palestina.

    • Gripen.
     Den gasen som finns utanför Gazas kust tillhör palestinierna och den är Israel inte intresserad av, det fältet är väldigt litet. Israel har egna gasfällt och nya som kommer att leverera gas under kommande år, de ligger inte i närheten av Gaza utan utanför Haifa inom Israels ekonomiska Zon. Oljan finns på Israelisk landområde.

     • Allt land, vatten, hav, luft, himmel, tillhör palestinierna. Ingenting ändrar på det faktum, hur länge ni än låtsas om annat och försöker tuffa till er genom en kylig attityd som bara konstaterar saker hit och dit.

      Det räcker inte med att ni fördrev dem och stal deras egendom som enligt uppgift uppgick då till ett värde av 200 000 000 000 dollar, nu ska ni utvinna deras naturtillgångar också. Franska företag har försökt få ut den gas som finns utanför Libanons kust men israelerna har hotat dem så den libanesiska gasen ses som israelisk den med.

      Det kan bara sluta på ett sätt för ditt älskade Israel! Inga människor har klarat av ett sådant gigantisk kapital av skuld och blod på sitt samvete!Ingen stat med sådan historia blir långvarig om man inte rättar till sina brott och försöker åtminstone försonas med sig själva.

      • Gasen ligger inom den Israels ekonomiska zonen vilket också är bevisat, att du sen anser att Israels inte har någon existensberättigan är en annan sak. Det franska bolaget som du omtalar hotades inte utan fick konstatera fakta. Att gasen utanför Gaza inte utvunnits beror en tvist mellan palestinierna och Egypten. Det engelska bolag som ville pumpa upp gaset drog sig ur tack vare tvisten.

       • ”Gasen ligger inom den Israels ekonomiska zonen”

        Vem har bestämt den? FN? Eller är det som vanligt, Israel beslutar allt utan att världssamfundet har rätt att protestera tack vare att USA håller med Israel i allt?

        • Ja du den ekonomiska zonen som Israel har bestäms av FN havskonvention. Israels ekonomiska sträcker sig 200 NM från baslinjen och Israels ekonomiska zon är till ytan större landytan, helt enligt havskonventionen

         • Stämmer uppgiften säger det en hel del om FN. Kanske Israel oxo har en ekonomisk zon i Östersjön ?? :-)

          Stackars palestinier… För inte ens du kan väl tycka att det är vettigt?

          • Tyvärr är det inte så mycket som är vettigt där kommer från den organisationen numera.
           Se på Syrien Assad tar livet av sitt eget folk, hur reagerar FN absolut intet Den ända som kan sätta stopp för det som händer där är Turkiet.

          • ”Se på Syrien Assad tar livet av sitt eget folk, hur reagerar FN absolut intet Den ända som kan sätta stopp för det som händer där är Turkiet.”

           Ja han ligger nog bakom lika många mord som de judiska terroristerna gjorde i Palestina? 3000 obeväpnade kvinnor, barn och män ställdes upp på led och sköts enligt Iilan Pappe. Satans mördare, är väl ett passande uttryck, tycker du inte Paul? 700 000 jagades iväg…

           Dessutom kan man ju undra om Assad verkligen är arab, för hur många araber skulle sluta ett fredsavtal med en nation som ockuperar en bit av landet? En riktig arab vässar nog hellre kroksabeln i ett sådant läge, tror du inte?

           Vad säger du om de israeliska terrorister som bröt mot varenda regel som FN satt upp när man urskillningslöst bombade Gaza med fosforgranater och dödade 1300 kvinnor, män och barn?

           Jag håller faktiskt med dig om att FN bara är skit numera, rimligen borde man ha dragit ihop en koalition som hade sett till att Israels artilleri och flygvapen oskadliggjordes, men där förstår jag att du håller med mig.

           Det är fullt förklarligt att du som ”halv-israel” känner dig tvingad att försvara ett land som konsekvent bryter mot mänskliga rättigheter och varenda resolution som FN kan komma på. Men du får väl göra som palestinierna, blunda och tänk på att det kanske blir bättre i morgon…

       • hahhhaa, palestinska fiskare i Gaza svälter därför att de inte ens får fiska så mycket att de kan mätta sina familjer. Skulle Israel tillåta palestinierna att ta upp GAS? När man bombar sönder samtliga biståndsprojekt? Kul att du klarar av att leva med dig själv. Ljugeri och självbedrägeri ända in i sömnen är ett måste, eller hur?

        • Israel behöver inte ge palestinierna tillstånd att ta upp sin gas, det är bara de interna striderna bland palestinierna som gör att gasen inte kommer upp.
         Gazaborna svälter inte massor av frusen fisk kommer mer eller mindre dagligen in från Israel. Säkerhetszonen utan för Gaza är framförhandlat av Israel och palestinierna och ingår i Oslo-avtalet

         • Gazaborna svälter inte

          Paul! Jag tänker inte dra det där om kommentarsregler en gång till, men jag måste erinra dig om det där med lögner. Att du är israelkramare vet alla, men det in INTE acceptabelt att du ljuger. Man får tycka nästan vad faan som helst, men ljuger man så åker man ut.

         • Och mjölkens färg är blå, blaha blaha. Gäsp!

          Palestinierna får inte fiska därför att fiskarna är alltid i luven på varandra och israelerna måste sälja sin odlade fisk och tjäna pengar på sina fångar.

          Argoment som stinker formaldehyd

 2. Det verkar konstigt att USA har så nära band med Saudiarabien om det stämmer som du skriver, att landets kungahus stödjer och finansierar al-Qaida?

  • Ja, de fick tom fri lejd ut ur USA efter WCT-attacken. Flygförbudet gällde alla utom Abdullahs familj…

   Men USA:s nära band beror på oljan. Stänger saudi kranarna så är det färdigåkt i USA, snacka om makt…

   • Stänger Saudi kranarna så lär de få bomber i nyllet… den där makten är ett tveeggat svärd.

    • Irak fick bomber i nyllet, Marcus, vad blev resultatet? :-D ett USA på ruinens rand och en föredetta supermakt med glorian på sned och ett enormt kapital av spott och spe, medan Kina är den som kommer att sätta dagordningen i fortsättningen. Väldigt smarta lösningar man tagit till hittills.

 3. Hur allvarligt är kvinnoförtrycket egentligen, kanske värre än man tror, iaf om man spekulerar fritt kring följande:
  Könratio är antal män dividerat med antal kvinnor.
  Saudi arabien 1.21
  Bahrain 1.35
  Kuwait 1.47
  Qatar 3.07
  Förenade arabemiraten 2.05

  Kan det vara så att det under lång tid pågått folkmord under USAs näsa? Den här typen av statistik är det som ofta använts för att hävda att folkmord pågått i något land, det är så man tog fram siffror på sovjet, så det måste rimligen vara i sin ordning att göra så även när det gäller USAs allierade. Men så länge USA och väst stöttar folkmördarna så kommer folkmord på kvinnor fortgå.

  För ser vi på ration i de länder USA hatar/hatade i regionen så ser det ut så här:
  Iraq 1.02
  Iran 1.03

  Det är naturligtvis spekulation då det finns många orsaker till att det kan bli på det här viset, men döden finns definitivt med som en av orsakerna.

 4. Inte alls konstigt att omvärlden anade en konspiration
  mellan Bush och hans oljevänner saudier när det gällde 9/11.
  Tjugo saudier fick fri transport hem dagen efter
  trots flygförbudet som gällde alla andra
  utom bin Ladens familj.