”Sanningsvittnet” Donald Trump säger att USA lämnar Syrien…


Media rapporterar att president Donald Trump sa på ett möte i Richfield i Ohio 29/3 att USA snart kommer att dra bort trupperna från Syrien. Politico, RT och Sputniknews I Syrien finns officiellt 2000 militärer från USA illegalt. New York Times skrev 6/12 ”U.S. Says 2,000 Troops Are in Syria, a Fourfold Increase” New York Times:
Där har USA flera militärbaser illegalt. USA har under Trump engagerat sig mer än tidigare i Syrien och då och då uttalas avsikter som bara kan tolkas som att USA vill dela landet, som man gjort i Irak och Libyen. ”Syrialeaks” – hemligt dokument visar hur Väst planerar att förstöra Syrien.

Trumps uttalande är i strid med kärnpunkten i ett detaljerat tal om Syrien av utrikesministern Rex Tillerson, som Trump sedan dess har avkedat, samt flera kommentarer från försvarsminister James Mattis. Båda har hävdat att USA måste förbli involverat i landet – inte bara för att förhindra ISIS återvändande, men för att motverka stödet från Ryssland och Iran för den syriska presidenten Bashar Assad. Ryssland och Iran finns legalt i Syrien, inbjudna av Syriens regering.
Enligt försvarsminister Mattis var en konfrontation med Ryssland nära i februari i år. Pål Steigan

CIA-chefen Mike Pompeo, som Trump vill ska ersätta Tillerson, och Trumps kommande nationella säkerhetsrådgivare John Bolton har båda också hävdat att USA har intressen i Syrien som sträcker sig utöver militärt besegra ISIS. Politico

Trump janus-trumpTrump -Janusansikte. Bild från artikel hos Pål Steigan

Kommentar: Att komma med fagra ord och löften är lätt – men det är handlingar som räknas. Föreslår alltså att man väntar med hurrarop och champagnen. Ganska säker på att Assad och Putin också tar det lugnt.
Kan Trumps syfte vara att framstå som en slags ”fredsvän”, medan USA förbereder ett tillslag i Syrien under någon slags ”false flag” som så många gånger tidigare? Stackars Syrien! False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult Den som lever får se.

Ett hundratal artiklar om kriget i Syrien

i Andra om: , ,White Helmets, , Syrien, , , , , , , ,


2 svar till “”Sanningsvittnet” Donald Trump säger att USA lämnar Syrien…”

  1. Av MICHAEL CROWLEY och NAHAL TOOSI 03/29/2018 02:51 EDT.
    President Trump sade på torsdagen att USA kommer att avsluta sin militära närvaro i Syrien ”mycket snart”, vilket motsäger hans stats- och försvarssekreterare, som har sagt att amerikanska trupper borde stanna under överskådlig framtid.
    Trumps deklaration var bara den senaste förekomsten där presidenten offentligt har underskattat eller trotsat sitt utrikespolitiska team, till frustration och förvirring av amerikanska tjänstemän och amerikanska allierade.

    Pentagon har erkänt en närvaro av cirka 2000 soldater i Syrien, många av dem Special Forces som samarbetar nära med kurdiska och arabiska militärer mot ISIS, som nästan har förlorat allt sitt infångade territorium i landet under det gångna året. ”Vi kommer lämna Syrien mycket snart, låt andra människor ta hand om det nu. Vi måste återvända till vårt land där vi hör hemma, där vi vill vara”, tillade Trump.
    ”Trump har aldrig trott att det var värt att investera betydande amerikanskt blod och skatt för att försöka rätta ut problemen i Mellanöstern”, säger Phil Gordon, som övervakade Syria-politiken som senior nationell säkerhetshjälpare i Obama White House. ”Och om den uppfattningen är något annorlunda än för Tillerson och Mattis, är den ännu mer annorlunda än Pompeos och Boltons åsikter, som båda satte ett premie på USA:s ledarskap i regionen, konfrontation med Iran och stöttar störtandet av fientliga anti-Amerikanska regimer som den i Syrien. Människor inklusive regionala allierade som förväntade sig att de nya utnämningarna skulle leda till större amerikanska militärutbyggnader i regionen måste ta hänsyn till presidentens åsikter”, tillade Gordon.

  2. […] USA har under Trump engagerat sig mer än tidigare i Syrien och då och då uttalas avsikter som bara kan tolkas som att USA vill dela landet, som man gjort i Irak och Libyen. Denna artikel är särskilt läsvärd i sammanhanget. ”Syrialeaks” – hemligt dokument visar hur Väst planerar att förstöra Syrien. USA-soldater Media rapporterar att president Donald Trump sa på ett möte i Richfield i Ohio 29/3 att USA snart kommer att dra bort trupperna från Syrien. Politico, RT och Sputniknews I Syrien finns officiellt 2000 militärer från USA illegalt. New York Times skrev 6/12 ”U.S. Says 2,000 Troops Are in Syria, a Fourfold Increase” New York Times: ”Sanningsvittnet” Donald Trump säger att USA lämnar Syrien… […]