Sahlin knäcker sossarna


Den som brukar läsa denna sida vet att jag den senaste tiden skrivit rätt ofta om Mona Sahlins tillkortakommanden som partiledare för landets största politiska parti. Många har sett dagens rubriker där det sägs att det är främst äldre män som saknar förtroende för henne.


AB:
”Socialdemokraterna tappar i opinionsmätningarna. Enligt en sifomätning, gjord på uppdrag av partierna, har Sveriges största parti förlorat 2,3 procentenheter sedan den senaste mätningen. Det är männen, främst de över 65 år som nu överger s. Gudrun Schyman, talesperson för feministiskt initiativ och tidigare ledare för vänsterpartiet, är inte förvånad.
– Jag tror att det är en kombination. Det handlar om turerna hon gjort med miljöpartiet. Det är många inom socialdemokratin som inte gillar det, framförallt män.”

Jag tror att Schyman har rätt i det hon säger. Dessutom kan man konstatera att fackmedlemmar landet runt känner sig väldigt tveksamma eftersom miljöpartiet knappast ses som en tänkbar partner till socialdemokraterna, man kan inte komma ifrån att (mp) är ett borgerligt parti. Men det ligger nog i linje med Sahlins planer, man kan nämligen också tänka sig att hon vill liera sig med ytterligare ett borgerligt parti som centern eller folkpartiet.

På en del socialdemokratiska hemsidor diskuterar man nu om socialismen verkligen hör hemma inom socialdemokratin. Socialisterna har länge vetat att SAP är lika socialistiskt som en ordinär gråsten, med andra ord inte alls. Visst, det finns en och annan socialist kvar inom partiet, möjligen kan det vara av åldersskäl. Sahlin hyllar arbetslinjen och skattesänkningar, hon skulle antagligen trivas bra inom något av högerpartierna om hon bara fick bli partiledare.

Senast idag kom det en gemensam pressrelease från partierna som talar om att (s) och (mp) vill satsa på den spårbundna trafiken, vänsterpartiet nämndes inte. Således kan man utgå ifrån att de överläggningar som skulle ske på partiledarnivå inte är annat än skådespel.

Göran Persson var en katastrof för det socialdemokratiska arbetarpartiet, Mona Sahlin är en katastrof upphöjt i tio. AB1 SvD SDS it

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Sahlinaffären, Sahlin, Politikerförakt, EU-valet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Sosseväljare, Supporters, Högerfalang, Val 2010, Politik[/tags]


17 svar till “Sahlin knäcker sossarna”

 1. ”[…] hon skulle antagligen trivas bra inom något av högerpartierna om hon bara fick bli partiledare.”

  Tror det är tvärtom. Hon skulle kunna avskaffa dagis och tvångsinföra vårdnadsbidrag, sänka skattetrycket med 50%-enheter, införa spöstraff i skolan… bara hon får vara sossialdemokrat.

 2. Hur går egentligen snacket inom S?
  Finns det någon som går emot den senaste höger/övervaknings-svängen?

 3. Det är flera orsaker till raset för (s):
  Att Sahin gör upp med mp och medvetet ställer (v) utanför, är en stor blunder.
  Att Sahlin gått till höger bl.a. inom småföretagande har säkert retat upp vänsterfalangen inom (s). Problemet är att alla småföreagare inte är lika. De som sliter och inte tar ut egen lön för att ha råd att betala ut löner till sina anställda skulle man gärna vilja hjälpa. Det finns såna företagare, även om de kanske är få.
  Sedan tror jag att en kvinna som Margot Wallström skulle få mycket högre förtroende hos det svenska folket, än vad Mona Sahlin någonsin kommer att få. Det finns kvinnor som kan, tyvärr tror jag att Mona Sahlin inte tillhör dessa kvinnor.

 4. Margot Wallström är förtroendeingivande som person. Men vad säger vänsterfalangen inom (s) då? De som inte är EU-religiösa inom (s) och/eller bryr sig om svenska fackens ställning?

  Tror de att MW skulle stå emot det minsta om EU vill något? En mer övertygad EU-prästinna är svårt att hitta i Sverige. Åsiktsmässigt är hon väl i linje med sahlin/miljöpartiet.

  Någon gång måste (s) inse att på något vis måste ledarskapet gå i takt med partiets riktning. Så, väljer man att officiellt bli det nya folkpartiet med lite högre skatter, kan ju MW vara en bra ledarfigur. Väljer man att bli det nya vänsterpartiet med en västvänlig utrikespolitik kan kanske Jämtin stå på tur.

  (m) bestämde sig för en riktning efter sin katastrof 2002: mot mitten. En passande person för detta: Fredrik Reinfeldt. Hade de velat vara kvar på högerkanten hade det blivit någon annan.

  Annars finns ju T Bodström som bekräftar människans tendens att gå i raka led efter en person som ser frisk, snygg och trygg ut. En person som låter säker när han pratar. Alla älskar Bodström, utan att ha en susning om han skulle vilja öka eller minska statens sociala ansvar i förhållande till andra sossar t. ex.

 5. Mona Sahlin sade i Expressen att hon skall bli statsminister om tva ar vilket ar en nyttig upplysning for alla valjare som trodde att detta skulle avgoras i val .
  Ministrar i Alliansen har avgatt for bagateller jamfort med hennes systematiska fifflande pa alla omraden av vilket storsta delen annu ej ar utrett. Men nu vet vi att den som har den solkigaste meritforteckningen skall representera oss alla och bo i Sagerska Palatset.

  Mona Sahlins agerande bestar av dagispladder om solidaritet, rattvisa och omtanke om de svaga i samhalle men hennes praktiska handlande ar pa alla omraden mygel och fordelar at sig sjalv pa skattebetalarnas bekostnad som fiffel med statens kreditkort, lyxsemestrar for sig och familjen pa Mauritius , onodigt topp jobb och bostad at okvalificerad dotter pa Washingtonambassaden och mangder av andra oegentligheter..

  Hittills har fordelarna for henne sjalv realiserats och bekostats med skattemedel medan det hon gjort for andra stannat vid politiska dagispladder.
  Allt detta ar valkant och att forsoka vinna ett val med henne som ledare ar omojligt da ingen har nagot fortroende for henne.

  Om hon inte bytts ut till den kommande valrorelsen kommer Socialdemokraternas partiarbetare pa moten och i valstugor att bli bombarderade med fragor om hennes oegentligheter och da gar det inte att som nu bemota detta med tystnad och vilka instruktioner avser man fran partiet ge dessa partiarbetare.

  Och fragan ar om dessa ar villiga att forsvara och bortforklara hennes handlande som nu ar valkanda fran press, tv och Youtube.

 6. Mona Sahlin är det bästa som hänt socialdemokratin!!!

  Tack vare henne så kanske vi slipper socialdemokraterna ett tag till!

 7. Mona Sahlin går från klarhet till klarhet. Varje gång hon öppnar käften så rasar Sossarna 1-2%. I den här takten så är partiet utraderat 2010…

 8. Förra gången, innan tobleronetiden, svor jag att flytta utomlands om hon någonsin blev statsministra. Nu har jag ändå råkat hamna utomlands, men flyttade nyligen hem igen.

  Ska man nu behöva flytta ut igen???

  För övrigt har jag skrivit en sång om julen. Är det off topic? Det är Mona Sahlin också…

 9. Jag tror partiet expedierar sig självt, efter omröstningen i torsdags om Lissabonfördraget bör även de mest andefattiga sympatisörerna ha fått klart för sig vart socialdemokratin är på väg och egentligen står (?) för.

  Mona kan möjligen lite välvilligt betraktas som en extra turboeffekt på utförsloppet, ungefär på samma sätt som enzymer i ett tvättmedel som bidrar till att lösa smutsen snabbare.

  Totalt sett har dock redan skiten träffat fläkten, inte bara en utan flera gånger om och även om folk i gemen kanske är lite tröga så finns det en bortre gräns då insikten om partiets förräderi inte längre går att bortse från.

  Den saken lär inget partiledarbyte i världen kunna åtgärda med mindre än att partiledningen förmår börja tolka signalerna korrekt, så här långt har man på sin höjd lyckats göra precis tvärtemot.

 10. Oerhört synd att Carin Jämtin tackade nej. Hon är som klippt och skuren för partiledarrollen, klok, eftertänksam och en god socialdemokrat. Något som de flesta alltmer tvivlar på att Mona Sahlin är.

 11. Vad är det som tisslas och tasslas om Mona Sahlin.
  Är det inte bättre att avslöja och så är det ur världen.
  På Arena har det diskuterats ett par dagar.
  Vad är det ?

 12. Hennes dumhet har inga gränser. I gårdagens nyhetsutbud hittar vi följande. Citat:

  Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin kritiserade nyligen regeringen för att Sverige ramlat ned på världsrankingen över jämställda länder. Men det var under det socialdemokratiska styret som tillbakagången skedde.
  I ett pressmeddelande skrev Sahlin: ”Effekterna av två år med regeringen Reinfeldt syns redan. Vi har under den moderatledda regeringen trillat ner till tredjeplatsen…tidigare år har Sverige alltid legat först.”
  Vid en granskning av rapporten står det dock klart att statistiken bygger på siffror från 1998-2006.

  Vad blir ursäkten denna gång?
  Oddsen på: ”Jag har varit klantig”??

 13. Bodil fragar vad som tisslas och tasslas om Mona Sahlin.
  Efter alla stolligheter inkusive den senaste att kritisera eget handlande och skylla pa nuvarande regeringen galler det val att folk ifragasatter om det ar nagot allvarklig fel
  pa henne som hon borde soka hjalp for.

 14. #14, Biz:

  Ja, det är förunderligt detta med att sossar överlag har så jämrans svårt att hålla reda på vem som iscensatt vilka försämringar och när. Antingen har dom själva minne som guldfirrar, eller också räknar dom kallt med att väljarna har det, och när man sedan relaterar fakta tenderar dom att bli skitsura och anklaga en för att inte se framåt.