Sossarna med byxorna kring anklarna

Nu börjar det hända något i Wikileaksaffären, Aftonbladet har fått tillgång till några av de rapporter som rör Sverige och deras rapport släcker två politiska karriärer. Vi får tacka försynen för att vi slipper Mona Sahlin, en kvinna som efter detta avslöjande knappast kommer att få en hedervärd renommé efter att hon försvunnit ut ur landets lagstiftande församling. Samma sak gäller Urban Ahlin som visar upp sidor som inte kan kännas hedrande för partiet. Kanske amerikanska diplomater och militärer till och med känner sig kladdiga någonstans efter att ha mött dessa politiker?

AB: ”Bara några månader före uppgörelsen mellan de rödgröna om att de skulle verka för att alla utländska amerikanska militära baser skulle stängas hade Mona Sahlin ett möte med amerikanske ambassadören Matthew Barzun i Stockholm.
Under ”artighetsvisiten” den nionde november 2009 sa hon sig vara mycket positiv till de internationella insatserna i Afghanistan…
… ”Ambassadören tackade Sahlin för Sveriges fortsatta insats för Afghanistan. Hon svarade att fortsatt internationell inblandning är ’Så väldigt viktig’ eftersom det inte är ett amerikanskt fälttåg som kritikerna gör gällande”, skriver Barzun.
Rapporten skickades till utrikesdepartementet i Washington och klassades som hemlig…
… Under mötet, som skedde den 17 januari 2008, var Ahlin mycket öppenhjärtig och berättade att han tillhör högerfalangen av sitt parti i frågor om säkerhet och relationen till USA.
”Han har ett brett politiskt kontaktnät över hela spektrumet i Stockholm och är villig att spela en användbar roll gällande Afghanistan och Kosovo”, skriver Robert Silverman i den hemligstämplade rapporten.”

Urban Ahlin har också bett USA om PR-hjälp för att vinna valet, något som han tillbakavisar i Aftonbladet. Man kan konstatera att hans egen trovärdighet tidigare var mycket låg, den har knappast ökat i och med detta avslöjande. Helt följdriktigt säger han att den amerikanska ambassadens rapporter från mötet är – lögner. Jag rekommenderar alla att läsa igenom Aftonbladets artiklar i ämnet.

Det är givetvis häpnadsväckande uppgifter som Aftonbladet lämnar. Sahlin och Ahlin har givetvis förbrukat sitt eventuella förtroende fullständigt. Hur det Socialdemokratiska arbetarpartiet ska agera med dessa företrädare som går bakom ryggen på sina medlemmar och på landets väljare vet inte jag, men man kan ana att det kommer att synas i opinionsmätningarna, och det ordentligt. Hade jag varit medlem i partiet skulle jag krävt att de skulle sparkas ut ur partiet med omedelbar verkan.

it , , , , , , ab123 ex12 svd dn1 svt

  42 comments for “Sossarna med byxorna kring anklarna

 1. Sniff
  1 december, 2010 at 09:50

  Om vi hade bett Burmas ambasad om hjälp med att fixa opinionssiffrorna skulle det vara ok då med?
  Är det överhuvudtaget ok att man sammanträder med främmande makt och gör utfästelser utan att vara med i regeringen? Särskilt då om vi vinner så kommer vi stödja era imperialistiska mål! Att några afghaner dör på köpet är inte så viktigt, vi kommer tillbaka till makten det är ju viktigare!
  S-tanken är inte lite vidrig! Palme och Erlander roterar i sina gravar!

  • 1 december, 2010 at 09:53

   Om vi hade bett Burmas ambasad om hjälp med att fixa opinionssiffrorna skulle det vara ok då med? … S-tanken är inte lite vidrig!

   De måste givetvis kastas ut ur partiet, det ska bli intressant att se opinionsundersökningarna om ett tag…

   • ken
    1 december, 2010 at 11:40

    Även under Palmes tid slöt den regeringen avtal med USA, Utåt sett gick Palme med i demonstrations tåg mot USA inåt sett gick han i andra tåg.

    Ingen i vänstern krävde hans avgång, det finns en tydlig skillnad på löss och löss.

    • 1 december, 2010 at 12:43

     Ingen i vänstern krävde hans avgång, det finns en tydlig skillnad på löss och löss.

     Han fick mycket kritik för det då, precis som idag. Vänstern beskyllde honom för att vara CIA-agent.

     Var du verkligen med på den tiden?

 2. Patrik
  1 december, 2010 at 09:50

  Fy fasen, nu undrar jag hur svensk press i övrigt kommer reagera? Den är ju så USA-positiv så de kanske tycker att det är bra agerat av (S)?

 3. Johanna
  1 december, 2010 at 09:59

  Har alltid misstänkt en stark CIA-Sosse koppling. Sånna otroliga äckel.
  Och mona vill ha amerikansk propaganda hjälp.. Obama manipulation istället för verklighetsförankrad politik.
  Det är vad som har dödat socialdemokratin.
  Förädare och svartfötter

 4. Sniff
  1 december, 2010 at 10:05

  Mens jag skrev detta stängde Jinge av kommentarerna till förra artikeln Ankan. Ursäkta att den är lite OT men jag tycker att de hör i hopp.
  Tycker Ankan visar på att det är just detta som motståndaren hoppas på. Nu kom det en inrikes politisk bomb men om inte den kommit skulle man lyckats så ett tvivlets frö.
  Det sitter nog en stor PR- och skadebegränsningsgrupp och jobbar frenetiskt.
  Det tog ju månader innan man fått fram vettigt material ur Irak/Afghanistan läckan. Nytt material släpps dagligen. och här kom ett det är ju en hel del att gå genom. Håller med dig Jinge att det inte är några stora grejer som det skrivit om hittills men samtidigt känns det som att man blivit beordrad att skriva om trivialiteter och därmed misskreditera hela läckan. Man ser redan nu att många tvivlar och med tiden kommer fler att tvivla ännu mer. När man sedan får fram något större med substans kommer inte många bry sig. Nu är Mona och Ubbes artighetsvisit inte så försumbar och det är snudd på bra att det kom nu.
  Men varför tar inte tidningarna upp detta som ligger betydligt närmare oss? Tyskarna exvis är förbannade över att kärnvapen som skulle varit borta sedan länge från tysk mark fortfarande var kvar på plats trots försäkringar från USA. Det skriver inte många i Svedala om. Konstigt eller hur?
  http://www.abendblatt.de/politik/deutschland/article1712909/WikiLeaks-In-der-Eifel-lagern-20-US-Atombomben.html

  Varför är det så pass tyst om att Saudierna finansierar Al Kajda? Citar från Reuters: ”The newspaper also said documents report that Saudi donors remain chief financiers of Sunni militant groups like al Qaeda, and that the tiny Persian Gulf state of Qatar, a generous host to the U.S. military for years, was the ”worst in the region” in counter-terrorism efforts, according to a State Department cable last December.”
  http://www.reuters.com/article/idUSTRE6AP06Z20101128

  Analysen av uppgifterna, djupare analyser eller vad man borde kräva av politikerna lyser dessutom med sin frånvaro. Det är lite skrap på ytan som om alla väntade på att det kommer något fett stycke och trillar i knät utan att behöva göra något. Aftonblodet verkar i alla fall ha jobbat. Dessutom verkar väldigt många medier papegoja samma skräpbitar som om de hade ett manus att följa. Ja de blickar nog på varandra men även så brukar det i vanliga fall bli mer variation än nu.

 5. 1 december, 2010 at 10:15

  Och jag som trott att Tolgfors var den största inställsamma knähunden till USAs krig. Men här ser man.

 6. Kjell J
  1 december, 2010 at 10:17

  Jag tror att svenskar i gemen inte blir särskilt upprörda. Det är med USA som med kungahuset, inga avslöjanden biter riktigt på den stora majoriteten. Det finns, trots vad som ofta sägs, mycket lite av USA-hat i Sverige. Slående är i stället den närmast blinda kärleken. En anledning tror jag är den kulturella indoktrineringen. En normal man i 30-årsåldern har väl under sitt liv sett minst tretusen amerikanska filmer och serieavsnitt (25 år x 52 x 3 filmer i veckan = 3 900).

  • 1 december, 2010 at 10:23

   Du har rätt på ett sätt, samtidigt så är jag övertygad om att de allra flesta vill att våra rikspolitiker ska bete sig anständigt. Ahlin och Sahlin gör inte det, något som givetvis bör få effekter på deras möjligheter att nomineras till valet 2014. Och SÄNKEN vill nog inte partiet ha på valsedlarna..

   • Gösta Lilja
    1 december, 2010 at 11:23

    Det blir kanske i slutändan som det har blivit med vår syn på ekonomisk brottslighet. När jag var barn hände det ibland att fifflande direktörer föredrog att skjuta sig en kula för pannan istället för att schavottera inför folkets domstol. Numera räknas ekonomisk brottslighete som oförarglig och ibland rent av meriterande bland egenskaper som girighet, skådespelartalanger (i dess negativa betydelse) och förmågan att framhäva sig själv på andras bekostnad. I ett samhälle där hedersbegreppet reducerats till individers vakthållning kring sin egen image behöver ingen längre bry sig om hur andra, t. ex. palestinierna, har det. Vi får väl se hur det blir med folkets dom över Sahlin och Ahlin i det här fallet. Vem vet? Den kanske till sist hamnar på deras pluskonton?

 7. Nadia
  1 december, 2010 at 10:42

  Frågor snurrar runt i huvudet på mig

  Var i kedjan att vara politiker försvinner respekten av demokratin?

  Var i kedjan att vara politiker blir dubbelmoral och att lura sitt eget folk ett acceptabelt sätt styra landet?

  Var i kedjan att vara politiker blir det så lätt att bara lyfta axlarna och använda ord som förlöjligar folkets oro över hur landet och världen styrs?

  Var i kedjan att vara politiker blir man förmögen att öppet stå och kritisera ett odemokratisk land och de som samarbetar med dem och samtidigt jobbar för samarbete med en annan odemokratisk regim?

  Var i kedjan att vara politiker börjar man bli rädd folkets makt?

  Var i kedjan att vara politiker blir sättet att styra att ljuga och föra länders folk bakom ljuset om och om igen?

  Var i kedjan att vara politiker anser man att folket inte har rätt att veta sanningen?

  Var i kedjan som politiker fortsätter man jobba omoraliskt trots man blivit avslöjad och istället kräver och jobbar på att folket ska glömma allt detta och låta lögner och dubbelmoral fortsätta vara sättet som styr vår värld?

  • Mo
   1 december, 2010 at 17:25

   Ja du,jag tror tyvärr det ligger väldigt mycket sanning bakom begreppet ” Makt korrumperar”…..

 8. Lennart Andersson
  1 december, 2010 at 10:54

  Man får inte ljuga här! / Jinge

 9. 1 december, 2010 at 10:55

  Fruktansvärt avslöjande! Ändå inte helt överraskande. Av Mona
  Sahlin skulle jag (i varje fall) kunna vänta mig vad som helst.

 10. Charles
  1 december, 2010 at 10:59

  Skrämmande och bra frågor Nadia. Sorgligt

 11. Prototokos
  1 december, 2010 at 11:13

  Wikileaks är en bluff. Börjar lukta false-flag kring hela operationen.

  • Sniff
   1 december, 2010 at 12:15

   Får man försynt fråga vad du stödjer denna djuplodande analys på eller har verkligheten kommit ifatt socialdemokratin?
   Det är så lätt att hiva ur sig det är en bluff eller att den andra sidan ljuger. Tyvärr visar Assange med sina Wikileaks och motreaktionen på publiceringen att politikerna ständigt för oss bakom ljuset inte för att rädda/hjälpa oss utan för att själva ha makt och berika sig. Personligen var jag helt övertygad om att det skulle visa sig att Tolgfors m.m. spelade under täcket men Mona och Ubbe?? Har all respekt att det kan vara svårt att acceptera dubbelmoralen.

 12. urban
  1 december, 2010 at 12:43

  Vad var det en av ´de gamla gubbarna´ sa på 70-talet när jag började i GBG:s hamn. ´Vänd dig aldrig om när du talar med en sosse för då kan det hända du får en kniv i ryggen´.

 13. Pingback: Charlie
 14. kaol
  1 december, 2010 at 13:54

  Beträffande Mona Sahlin känns det hela som en bekräftelse på något som länge har legat i luften ..

  Det hela är ett så ynkligt beteende från en socialdemokratisk partiledare att man skäms och djupt beklagar alla socialdemokrater som förmodligen av lojalitet med sitt parti har fortsatt att rösta S. Trots att den socialdemokratiska politiken inte längre har funnits där.

  Jag känner stor tacksam mot människor som Julian Assange som har medverkat till att vi fått reda på vad politikerna håller på med. Med facit i hand är jag övertygad om att turerna i det s.k våldtäktsmålet mot honom är något som iscensatts pga hans och wikileaks verksamhet. USA:s frustration över wikileaks delas tydligen av svenska myndigheter som i det här fallet förmodligen handlat som politikernas förlängda armar. De försöker att slå två flugor i en smäll genom att bekämpa Assange, dels krypa för USA, dels att inte bli avslöjade som de odemokratiska politiker de är.

  En stilla undran, var är vår oberoende media som vi betalar dyra licenspengar till för att de ska rapportera ovinklat???

  • Henke
   2 december, 2010 at 01:08

   ”var är vår oberoende media…” du kan känna dig blåst på konfekten. Media har inte varit fritt sedan presstödet infördes.

   Själv började jag se renodlade och genomskinliga lögner i mainstreamtidningarna redan 2005, innan dess var det mest kvällstidningarna som toppade lögnlistan.

 15. Magnus
  1 december, 2010 at 15:40

  Vad är det som är förvånande? Alla känner väl till vilket intimt samarbete det socialdemokratiska partiet har haft med USA i årtionden?

 16. Kuno
  1 december, 2010 at 18:30

  Skulle sossar ligga bakom våldtäktsanklagelsen?

 17. 1 december, 2010 at 18:44

  Jag finner de mest fascinerande att så många blir upprörda över vad som nu framkommit – både inrikes och utrikes. Att Putin är en alfahanne och Kim är lönnfet osv.

  Det är som om vi står med skägget i brevlådan nu, nu när det visar sig att internationell diplomati är precis lika småaktig som skvallret i vårt eget lunchrum.

  Den största nyheten är förmodligen att diplomater är människor. Att nationer består av människor – och att människor skvallrar, hela tiden.

  Skilnaden mellan företagsmobbing och nationsmobbing är möjligen att det i det senare fallet kan bidra till miljontals döda, men i det förra fallet får en chef en reprimand och en enda människa hittas sen på vinden, hängd (eller motsvarande).

  Men ärligt talat – vad fan trodde ni? Att diplomater är bättre folk?

  Fool me once, shame on me. Fool me twice, shame on you.

 18. Christer W
  1 december, 2010 at 20:24

  Redan Erlander hade ju klippkort till Washington, Salin och Ahlin traskar ju bara på i invanda spår.

 19. björn carneholm
  1 december, 2010 at 21:01

  Det jag saknar är vad övriga europeiska diplomater har sagt om andra länders ledare. De kanske har ett bättre språkbruk än de amerikanska? Månne det? (Betr Wikileaks avslöjanden)
  Jag bor i Finland (Åland) som faktiskt visar mer internationell film i vissa kanaler, och spelar mer inhemsk musik på det egna majoritetsspråket, än vad som görs i Sverige.
  Finland fick ju bocka för Sovjet tidigare, nu bockar de både hit och dit…har jag fel??

 20. Rogge
  1 december, 2010 at 21:59

  Svenska medier skriver mest om den skada de anser att avslöjandena kan få för fred och frihet! Man tar sig för pannan. Vad är det som sker i Irak och Afghanistan, människor torteras, lemlästas, dödas i den s.k. största demokratiska statens namn. Man får nästan kräkreflexer när man hör pösmunken Bildt stå och oja sig i TV att nu kan man inte bedriva den diplomati som krävs för att världen ska bli fredligare. Jag skulle vara rätt försiktig med sådana uttalanden om jag vore misstänkt för brott mot mänskligheten (såvitt jag vet är dessa misstankar fortfarande inte klargjorda). Läs gärna The Guardian eller Der Spiegel för att få en ordentlig sammanställning av vad dessa dokument innehåller. Det är faktiskt en hel del rätt sensationella saker som vi får reda på och som nog inte direkt får Sahlins och Ahlins fraternisering med USA-diplomaterna att framstå i en bättre dager.

 21. Munter
  2 december, 2010 at 05:00

  Jag är övertygad om att detta kommer att skada S. För även om många är positiva till allt USA gör så hatar man politiker som springer andras ärenden, framförallt bakom ryggen på väljarna.

  • 2 december, 2010 at 05:06

   Medhåll!

 22. Celsius
  2 december, 2010 at 10:24

  På frågan om det är sossar som ligger bakom våldtäktsanklagelserna: Svar ja! Den ena påstått våldtagna kvinnan, den offentliga, är Anna A. Hon är ledande inom Broderskapsrörelsen, aktiv extremfeminist och sitter i kommunfullmäktige för socialdemokraterna. Att Claes Borgström, den fullkomligt inkompetente och politiskt färgade karriäristen som ”försvarade” Thomas Quick är sosse har väl inte undgått någon? Bästa polare med Stasi-Bodström som var den som drev på FRA och annan integritetskränkande skit som införts på sistone, innan Ask avslutade processen. (Den icke offentliga kvinnan diskuterar jag inte, av just det skälet att hon inte är offentlig.) Om Anna A gjort detta i egenskap av sosse eller extremfeminist, eller båda, och på vems eventuella uppdrag, kan man spekulera om. Men sossar är dom likt förbaskat.

  Jag tror själv fortfarande inte (även om jag vacklar mer och mer) att det var en komplott från början, bl a därför att kvinnorna, särskilt Anna A, rensade sina bloggar, Twitter och annat från komprometterande information först efter anklagelsen, t ex Anna As hämndinstruktion där hon beskriver ingående hur en man skall behandlas med juridiken som redskap om han inte är kvinnan till lags. Exempelvis har andra partners/groupies. En instruktionsbok för vad som senare faktiskt hände med Assange. Vore dom städslade av USA borde detta gjorts i god tid innan. Fast å andra sidan kanske dom dels inte var så smarta och dels kanske dom inte räknade med att hela skiten skulle bli offentlig med blixtens hastighet.

  Men så snart fallfrukten trillade ner i CIAs knä så tog man chansen att krama ur så mycket som möjligt ur det. Det som sedan hänt har en utsökt timing och en raffinerad elakhet. Vänta till efter valet, dra ut på häktningsbeslutet, ge inte Assange ens information om vad han är anklagad för, vägra förhöra honom med än den ena och än den andra ursäkten, ge honom vaga tillåtelser att lämna landet innan han är förhörd så att han kan efterlysas med buller och bång sedan. Se till att kleta fast så mycket som möjligt på Assange så att uppmärksamheten avleds från läckorna och se till så att han förhinras att röra sig och hålls upptagen med annat så mycket det går.

  Diversion kallas det visst för. Finns säkert redan i Sun Tzu´s manual för krigföring.

  I USA kan nu alla högervridna kommentatorer och politiker avfärda Assange som en sexdåre och våldtäktsman som absolut inte kan vara pålitlig och som borde jagas, mördas, spärras in på livstid, och allt vad som hittats på.

  Den roll som Sverige har spelat i detta kan inte annat än våldsamt äckla mig!!!

  • Gripen
   2 december, 2010 at 17:36

   Håller med det hela är sjukt.

  • Kuno
   2 december, 2010 at 19:47

   Vad är en ”aktiv extremfeminist” för något?

   • Celsius
    3 december, 2010 at 09:14

    Det kan bli lite knepigt att förklara det där för dig, beroende på din utgångspunkt. Men jag försöker.

    Det finns en klick politiker och makthavare i Sverige som tillhör det jag kallar extremfeminism. Man kan kalla det andra saker också, med det skulle inte Jinge släppa igenom. Den EFen skall noga skiljas från jämlikhetskamp och sådant som jag har all sympati för. EF-gänget består av folk som indoktrinerats i ”genustänkande”, ”könsmaktsordning” och annat trams och som hävdar att ”män är djur” och att det finns hemliga manliga sekter som begår sexuellla riter med bebisar innan dom äter upp dom. Var bebisarna kommer ifrån – inga småttingar verkar saknas någonstans – har dock ingen av dessa ”forskare” kunnat berätta.

    Anna A har under sin tid på Uppsala Universitet, som är ett av de värst genusinfekterade i Sverige, varit någon sorts jämställdhetsbas inom studenkåren och involverad i diverse underligheter i den rollen. Du får snoka upp det där bäst du gitter. Hur ”aktiv” hon är just nu vet jag inte, det sista jag hörde var att hon var ”sjukskriven”, d v s håller sig undan på det allmännas bekostnad.

    Andra exempel på personer i det där genusgänget är Eva Lundgren, professor, som dragit på sig anmälningar om vetenskaplig ohederlighet (hur man nu kan vara ohederlig i en påhittad icke-vetenskap som genus), Monica Dahlström-Lannes som utgav sig för att vara polis i jakten på Tito Beltran, advokaterna Dupond och Dupont, förlåt, Borgström och Bodström, som ridit på extremfeminismens våg länge, med flera. För att inte tala om Kapten Klänning som var jättepoppis i dessa kretsar tills han åkte fast för (verklig i hans fall) våldtäkt. Marianne Ny kan med största sannolikhet kopplas ihop med det där gänget hon också, vilket liksom sluter cirkeln, om du förstår vad jag menar?

    Det är tack vare dessa genusfixerade extremfeminister som Sverige är det enda land i världen (möjligen ska Norge likställas) där det som jag tror (spekulation utifrån ickeverifierad men troligen riktig information) att Assange är misstänkt för (de ryktena får du också leta reda på själv) faktiskt kan utgöra grund för misstanke om våldtäkt. Hattandet inledningsvis tyder ju på att anklagelsen är dubiös. Först när könsmaktsmaffian med Borgstöm och Ny blev inblandade blev han häktad igen.

    Jag skäms för mitt hemlands hantering av detta ärende och hoppas innerligt att Assange överlever de mordhot han utsätts för och som Sverige bidrar till att göra ännu allvarligare än de eljest vore.

    • 3 december, 2010 at 09:46

     Dessa antifeminister har jag alltid haft svårt att förstå mig på. Jag får en bild av könlösa män som känner sig hotade…

     Har jag fel?

     • Celsius
      3 december, 2010 at 09:56

      Vad menar du med antifeminister? Själv anser jag att de extrema feminister jag beskriver har en mycket negativ inverkan på jämställdheten. Är dom då antifeminister?

      • 3 december, 2010 at 10:07

       Nej, men jag kan skönja antifeminism hos DIG.

       • Celsius
        3 december, 2010 at 10:19

        AntiEXTREMfeminism enligt ovan, ja, absolut. Det är jag emot, utan att skämmas alls. Verklig jämställdhet i möjligheter är jag helt för. Dock inte alltid nödvändigtvis i utfall. Annars skulle jag t ex kunna kräva total könsutjämning bland studerande på genusutbildningar på univeristeten, men det gör jag inte. Könsstyrda val skall folk få göra om dom vill, annars blir vi alla könlösa, som du skrev 9:46 ovan. Det vore inte så kul.

        Men i Sverige verkar det mest som att ”säker sex” handlar om att inte bli kastad i fängelse efteråt, om man är man… fast jag har inte någon egen praktisk erfarenhet av det på ett långt tag, inte sedan jag emigrerade.

        • 3 december, 2010 at 10:37

         Men i Sverige verkar det mest som att ”säker sex” handlar om att inte bli kastad i fängelse efteråt, om man är man…

         En illustrerande skillnad. Jag har ALDRIG någonsin ens reflekterat över möjligheten. Men antagligen bör jag skriva om feminism för att öppna för ämnet så att inte allt blir META..

         • Celsius
          3 december, 2010 at 10:52

          Ehhh, illustrerande vad? Hänger inte med.

          Skriv gärna om feminism, men skilj i så fall hårt på den extrema varianten och den som har med jämlikhet att göra, vore mitt önskemål. Det är helt olika ändar av spektrat.

          • 3 december, 2010 at 12:31

           men skilj i så fall hårt på den extrema varianten och den som har med jämlikhet att göra, vore mitt önskemål. Det är helt olika ändar av spektrat.

           Kan du inte utveckla det där lite?

 23. Magnus
  3 december, 2010 at 15:47

  Observera, det är inte amerikanska politiker, diplomater, militärer osv.. som råkar illa ut i det som släpps. Vi kan nu börja ana det ”världsförändrande” i dessa ”nyheter”, vi ser nu hur förslagen står som spön i backen för att ta kontroll över nätet, införa förhandscensur osv.. Det är nog inte så länge kvar tills politiker här i väst är snubblande nära till att ge Kina och Iran rätt i deras förhållningssätt till nätet. Jag tycker att det börjar bli uppenbart att detta är den bakomliggande orsaken till dessa läckor som kanske skett med vett o vilja för att kratta manegen i den globala opinionen bland makthavare. USA är visserligen mäktiga, men om många andra länders högt uppsatta politiker och diplomater är emot dem, då går det inte.

  Taktiken förkortas PRS. Create a Problem, wait for the Reaction, present the Solution (now when everyone has seen the problem and want it to go away). Jag tror inte för en sekund att Assagne skulle vara styrd på något sätt, bara utnyttjad. Det vore närmast tjänstefel av vilken maktfullkomlig organisation som helst att inte nyttja sådant som wikileaks om det är möjligt för att genomdriva sin agenda. Finns då en sådan agenda? Det torde inte vara okänt alla förslag som kommit i den riktingen, allt från clipper chip för länge sedan till den mer aktuella kill bill.

  Vi vet ju också sedan att världens tyngsta mediemoguler tillsammans med Hollywood (lilla utrikesdepartementet) vill ha kontroll över nätet. Rupert Murdoch är väl en av dem som varit allra tydligast på den punkten. Vilka är ägarna till tidningarna som wikileaks samarbetat med förresten?

Comments are closed.