Religiösa dårar del II

Först måste jag konstatera att ingen av de muslimer jag känner eller har kontakt med reagerar nämnvärt över att Pastor Terry Jones i Gainesville, Florida, har fått en knäpp. Att visa upp sig själv och sin församling som det värsta slags rasister eller ännu värre gagnar ingen, i vart fall om man bortser från nyhetstörstande media.

Andelen idioter i de olika religionerna är sannolikt tämligen jämt fördelade. Närmare en procent av alla kristna, judar, buddister, asatroende och muslimer är på ett eller annat sätt definitionsmässigt – hel eller halvgalna. Terry Jones är ett slående bevis på detta. Räknar vi med att det finns en miljard muslimer, vilket är lågt räknat, så borde ett antal miljoner av dessa vara mer eller mindre galna.

Vi har sett åtskilliga kristna svenska exempel på denna galenskap och jag behöver knappast räkna upp de extre-
mister, homofober och mördare som i vanliga fall är osynliga inom sina respektive samfund och trosriktningar. Men visst, förtrycker man delar av världen och speciellt folk med en och samma religion så kan mycket hända. Ett offentligt brännande av något som de religiösa uppfattar som heligt kan skapa terrorism.

Det enklaste vore väl att skicka Sheriffen till Gainesville för att plocka upp nötterna, men det är antagligen inte det smartaste, då kommer folk att uppröras över att de fråntas sin yttrandefrihet och Obama får ännu större problem än vad han redan har. I ett demokratiskt samhälle så märks den här sortens dumheter tydligt, i ett odemokratiskt märker folk ingenting. Men det är ett bra bevis på att gud inte finns, för fanns en gud så skulle blixten slå ner i huvudet på Jones.

it , , , , , , , ab1 ex dn12 svd1 dagen svt

  9 comments for “Religiösa dårar del II

 1. carl
  10 september, 2010 at 09:51

  Budister? Vem störs av Budister?

  • Marcus R
   10 september, 2010 at 10:25

   Budister? Vem störs av Budister?

   – Tja, finns väl en del konflikter i södra Thailand, på Sri-Lanka och inte minst i Tibet. Sedan sköt ju Talibanerna sönder några hundra år gamla Buddha-statyer i Afghanistan också. Du kan nog inte hitta en religion som inte har en opposition på ett eller annat sätt; lite som politik. ;)
   När vi ändå är inne på religion så är Richard Dawkins svar på frågan om ”moral utan tro” lysande: http://www.youtube.com/watch?v=dxdgCxK4VUA

 2. Magnus Johansson (Newsmill)
  10 september, 2010 at 10:24

  Rasism undanbedes! / Jinge

 3. Mamma
  10 september, 2010 at 12:51

  Det här nog det bästa du skrivit på länge. Jag fick ett par goda skratt. Det är man inte bortskämd med i en värld full jonsar och vilksar och newsmillare.

  • Gösta Lilja
   10 september, 2010 at 15:14

   Kan inte Obama meddela pastorn att ett halvt dussin av 9/11-kaparna har återuppstått från de döda? Varför är inte alla massmedier översvämmade av intervjuer med dessa levande mirakel? Kanske pastorn då skulle ha haft mer vägledning av den kristna etiken och den demokratiska värdegrunden i valet av syndabockar. Men så här blir det förstås när man tror mer på världens herrar och damer än på den Gud man gör narr av.

 4. Christer W
  10 september, 2010 at 14:37

  ”Först måste jag konstatera att ingen av de muslimer jag känner eller har kontakt med reagerar nämnvärt över att Pastor Terry Jones i Gainesville, Florida, har fått en knäpp.”

  De du känner och de flesta muslimer här i tillhör nog den bildade skaran. Oavsett religion så är de obildade människorna religionernas främsta grogrund och villigaste redskap.

  För att vara tydlig, Att vara utbildad är inte detsamma som att vara bildad och att vara outbildad betyder inte att vara obildad.

 5. Nyfiken
  10 september, 2010 at 15:26

  Denna galne baptistpastor har visat sig på TV och i pressen och blev världskändis , Det var det han ville
  Han tog en mycket lång promenad på så kort tid

  Han kallar muslimer för att vara extrema men det han göra är lika extrem
  Terry Jones bor i skogen med 50 personer i sin församling och han valt att prova detta för att få viss uppmärksamhet

  CNN och FOX news har sagt att de kommer inte att visa någon bild när han bränner koranen
  NBC news sa att de skulle filma men inte direktsända det hela
  Amerikaner kallar honom för demokratins fiende , egen utvecklade idiot och är en internationell vanära

  Han har blivit en stor nyhet oavsett om han bränner koranen eller inte , han har redan blivit anklagad för att hålla tillbaka utvecklingen i USA
  CNN hade en intervju med denna idiot , han är en stor hycklare , här är adressen

 6. Annt
  11 september, 2010 at 09:29

  Nu väntar vi bara på att ”konstnären” Lars Vilks vars plats i medialjuset falnat något sedan rondellhunden, bränner så många ex. av Koranen han kan hitta på Möllevångstorget.

  Naturligtvis skyddad av en mur av fascister och ivrigt påhejad av Bonniermedia & Co…

 7. Johnny
  12 september, 2010 at 12:49

  Kul satir bild.

  Obama stödjer muslimers rätt att bygga moské vid GZ, men inte amerikaners rätt att uttrycka sig.

  Därmed är Obama körd som USA’s president enligt min bedömning.

Comments are closed.