Reinfeldt skrämmer mig
I morse hade jag anledning att vara enig med Fredrik Reinfeldt i en fråga som han uttalat sig om. Det har kanske hänt förut, men jag kan inte erinra mig vad det i så fall skulle ha varit, men i morse var det Littorinfrågan.

Jag förutsåg dock att det inte skulle vara så länge, men det gick fortare än vad jag hade trott. Alliansens partiledare har skrivit en debattartikel i Dagens Nyheter, ett faktum som Aftonbladet sammanfattar på följande sätt:

AB: ”I höst tillsätter regeringen en framtidskommission, med uppgift att ”beskriva de centrala samhällsutmaningar som Sverige behöver fokusera på mot 2020”, skriver alliansregeringens fyra partiledare på DN Debatt.

Kommissionen ska ledas av statsminister Fredrik Reinfeldt och presentera sina resultat senast i mars 2013. Arbetet ska fokusera på jämställdhet, integration, miljö, sociala orättvisor och hur Sverige ska hantera att befolkningen blir allt äldre.”

Jag kan inte låta bli att avfyra ett varggrin som till och med skrämmer bildskärmen så att den hoppar bakåt en halvmeter. Ska Fredrik Reinfeldt och hans kollegor komma fram till något så blir det givetvis att man ska förstärka arbetslinjen och öka jobbskatteavdraget, allt i akt och mening att förmå det så kallade utanförskapet att slänga sina rollstolar eller kryckor och jogga iväg till Arbetsförmedlingen.

Dessutom så kommer man föreslå att företagsbeskattningen ska sänkas så att företagarna får ett förstärkt intresse av att återinvestera vinsten, möjligen är man beredd att öka utlandsskulden för att skapa ett ”investeringsbidrag” som inte ska beskattas. Det är helt i linje med de samhällsutmaningar som Sverige kommer att fokusera på så länge vi har en högerregering ledd av Fredrik Reinfeldt.

Han säger enligt Aftonbladet att han har lärt sig detta genom krisens prövningar i Europa och att man måste säkerställa så att man inte hamnar i en situation liknande den i Grekland, Irland och Portugal. Men något samarbete med oppositionen behövs inte enligt statsministern, förmodligen finns det ingen opposition i hans egen bild av framtiden. Jag måste dessvärre tillstå att jag blir rädd, Fredrik Reinfeldt skrämmer mig.

it Andra om: , , , , , svt1 sr1 ab12123 dn12 svd12 ex12


22 svar till “Reinfeldt skrämmer mig”

 1. Ja en diktator med ungefär samma syn på världen som Hitler ska man självklart vara rädd för. Det är inget paradis med vacker människorsyn som Reinfeldt vill bygga vare sig nu eller i framtiden.

  • Ja visst! Är själv moderat och intygar att Reinfeldts syn på politiska frågor är närmast identisk med med de som Adolf Hitler hade.

 2. Reinfeldt är den barnsligaste statsminister vi haft i modern tid. Ett uttalande som ovan är så naivt att det inte är värt att bemötas. Om någon har svikit svenska folket är det Reinfeldt vilkens politik utförsäkrar människor och vilken minskat a-kassan och infört jobbskatteavdrag (och fas 3)så skatt efter bärkraft inte längre är en självklarhet. Hur länge svenska arbetare kan mutas med dessa jobbskatteavdrag är skrivet i stjärnorna men framtidens dom kommer att bli hård mot alliansens skattepolitik.

  • Rolf är den kommenterare som gör värst personangrepp i modern tid. Självklart är inte moderaterna de monster ni hatande vänstermänniskor försöker vrida det till. Det är ni som uppfostrar era barn att inte studera vidare, skaffa barn vid ung ålder och inte bry sig om etik och moral. Det är ert fel att Sverige är socialt kallt och hårt och man inte tar hand om varandra. Skyll inte på politikerna!

   • Det är ni som uppfostrar era barn att inte studera vidare, skaffa barn vid ung ålder och inte bry sig om etik och moral.

    Dagens roligaste! Grattis! :-)

   • Och enligt Rapport ikväll är det ni som är så onyttiga och egoistiska att ni inte ens förmår reproducera er själva. Egoismen säger er att vänta till över 40 med att skaffa barn, tills ni kan göra det på skattebetalarnas bekostnad, med hjälp av provrörsbefruktning därför att ni är så upptagna av era egon som är större än en luftballong under er fertila ålder, att vi och våra barn måste betala era befruktningar så att ni kan föda barn som ni är för gamla för att orka ta hand om! Skäms, en sådan sak klrar vilken katt eller åsna av själv. Allt måste inte göras i labb eller operationssal.

 3. Borde man inte istället tillsätta en ”gårdags-kommission” som tittar tillbaka på de storvulna saker som sades hösten 2006 & hur detta sedan utvecklat sig? Det man är mest (ö)känd för att faktiskt en s.k. bokstavskombination som leder ca 1,3% av de massarbetslösa ut på ordinarie arbetsmarknad.

   • För övrigt så tycks man vilja BESKRIVA viktiga framtidsfrågor, man säger sig inte vilja göra något åt dem. Påminner en hel del om (s)-regeringen från 96-06 som ständigt beskrev samhällsproblem, dyra tandläkarräkningar t ex, men gjorde absolut ingenting åt någonting. Deja vu kallas väl sådant.

 4. Det är inte bara dig han skrämmer. Han resonerar som diktatorer alltid gjort, de röster som inte tillfaller mig är ogiltiga. Han kan tycka vad han vill om Sverigedemokraterna men han kan inte låtsas som att de nära röster 340 000 partiet fick inte är giltiga. Han ska i stället analysera vad som fått så många att rösta på dem. Det han sedan ska göra är endera att informera dessa väljare eller undanröja det som ger SD vind i seglen. Ingetdera har han gjort och det är svagt.

 5. Du glömde det viktigaste: Eftersom Grekland, Irland, (Storbritannien) etc’s problem till stor del beror på pensionsutbetalningar, tror jag att man i vanlig Reinfeldtsk logik kan sluta sig till att det blir dyrt att betala ut pensioner. Därför blir lösningen (logiskt) man betalar INTE ut pensioner. Problem solved! Presto! Var inte så tillväxtfientlig, Jinge! Med jobbskatteavdraget kan du SJÄLV välja om du vill ha pension eller åka till Thailand!

 6. Så här ser Reinfelds och Borgs vision ut.
  ”En nattväktarstat, eller minimal stat, är inom politisk filosofi ett statsskick där statens uppgift är begränsad till att upprätthålla inre och yttre säkerhet. En tänkt nattväktarstat skulle således ansvara för rättsväsende och försvar, medan övrig verksamhet i landet – utbildning, räddningstjänst, socialtjänst, sjukvård, infrastruktur och så vidare – ombesörjs av medborgarna själva i privat regi.” ur Wikipedia

  Är det så här vi vill ha det?

 7. Fråga till Renfeldt:

  – Vad heter din hund?
  – Jobbskatteavdrag.

  Det är rätt lustigt att nu har Reinfeldt öppnat för att öka pensionsåldern, ja, han har faktiskt öppnat för en diskussion om att helt slopa pensionsålder, enligt ekot nyligen.

  – Varför?
  – Jobbskatteavdrag!

 8. ”Jag förutsåg dock att det inte skulle vara för länge”
  Förf. menar förmodligen:
  ”Jag förutsåg dock att det inte skulle vara länge”
  Han har uppenbarligen blandat ihop med engelskans ”for long”…..

 9. Reinfeldt är i starkt behov av omprogrammering. Världen förändras, Reinfeldts jobbskatteavdrag måste kompletteras med nånting mer.

 10. Är det fler än jag som undrar hur många av de alltför frekventa opinionsundersökningar, som framställer
  Reinfeldt som den starkaste och populäraste statsminister genom tiderna, har gått
  till, det räcker inte
  att veta hur många som frågats, om det är 1000 eller 2000…
  Jag vill också veta vilka som frågats ut, är det flest invånare från Täby och Djursholm eller andra rika
  kommuner man ringt till?
  Jag tror inte att svenskarna är så katastrofalt dumma att de går på hans myter
  och ”framtisvisioner” längre.

 11. Det här tänker sig Reinfeldt,en statsminister med framtidsvisoner, kommer att ske om de rödgröna vinner valet 2014
  ”Domus skulle heta Domus, uteserveringarna skulle stänga och TV-apparaterna krympa till ynka 14 tum, berättade Reinfeldt för en förvånad ­publik…” enligt dagens Aftonblad

   • Nåja, även en 14-tummare har ju betydligt större ruta än de telefoner som högerns målgrupp brukar se filmer i !!