Reinfeldt fortsätter med stöd av Främlingsfientliga?


[column width=”49%” padding=”2%”]
De rödgröna fortsätter att skörda framgångar från alliansens draksådd, man går framåt sakta men säkert och idag leder man opinionen med 4,8 procent, något som kan fortsätta att öka ju närmare valet vi kommer.

SvD: ”Jämfört med mätningen i september har inget parti rört på sig så mycket att man kan kalla det en signifikant förändring. Däremot har alltså Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet tillsammans ökat till 49,2 procent mot den borgerliga alliansen som backat till 44,4 procent. För en månad sedan hade de rödgröna ett försprång på 3,4 procentenheter, men gapet har nu ökat till 4,8 procentenheter. Det innebär i sin tur att det finns en statistiskt säker skillnad mellan blocken där oppositionen just nu har 280000 fler väljare bakom sig än regeringspartierna.”

En intressant sak utöver den signifikanta ökningen är att de främlingsfientliga helt tagit över Kristdemokraternas paroll om ”Verklighetens Folk”. Nästa gång Göran Hägglund använder uttrycket så kommer de som lyssnar att tänka på islamo-
foberna som nu övertagit det och använder uttrycket som sitt eget mantra. Övriga partier har enligt Sifo:s väljarbarometer backat med 0,9 procent till 1,8. Något som antagligen bekymrar piratpartister som i undersökningen räknas in i den gruppen.

Man ska nog akta sig noga från att dra slutsatser om de partier som får lägst siffror i den här typen av mätning. Det enda man med hyfsad säkerhet kan säga är att Mona Sahlin inte tycks ha tappat efter sin kändisfest på Mallorca, men det kan också vara en effekt av att högeralliansens företrädare upplevs som – kalla.

Själv är jag inte speciellt förtjust i Mona Sahlin, jag är i många stycken kritisk till henne, men ingen kan ta ifrån henne en av hennes allra bästa egenskaper, och det är att hon är en skicklig talare. Dessutom gjorde hon ett bra intryck i Ekots lördagsintervju där hon sade att hon skämdes över partiets agerande när det gällde de apatiska flyktingbarnen. Jag minns inte att jag hört någon från högeralliansen säga att de skäms, trots att de samlat på sig oräkneliga skäl till att göra just det.

Bara det faktum att Fredrik Reinfeldt vägrar att uttala sig om alliansen kan tänka sig att regera med stöd av de främlingsfientliga är en orsak till att skammens rodnad borde skymtas i deras ansikten, men icke. Även om inte Piratpartiet syns i opinionsmätningarna så är jag övertygad om att deras

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]sifo

frågor både syns och hörs. FRA, IPRED och Fredrick ”Mållgan” Federleys svek mot sina väljare präglar säkert folks medvetande. Den personliga integriteten och privatlivets helgd har blivit något som påverkar alla även om det gör det i det tysta.

I Sverige har mer än vartannat hushåll internetförbindelse, det betyder att en stor del av svenskarna vet att deras telefonsamtal från både den fasta telefonen och mobilen kan avlyssnas och registreras, varenda knapptryckning på datorn och varenda webbsida de har besökt. Teleoperatörerna tvingas lägga upp gigantiska trafikregister bara för att myndigheterna i efterhand ska kunna kontrollera vad var och en av oss har gjort, vilka mail vi skickat etcetera.

Det är ett misstroende av kollosalformat. Och det miss-
troendet kommer från den borgerliga regeringen. Att Tomas Bodström varit delaktig i mycket av detta, och att begrepp som Bodströmsamhället myntats, kommer att dra ner social-
demokraternas siffror men de ytterst ansvariga är de som idag sitter i Rosenbad.

Det är de som infört både FRA- och IPRED-lagarna. Idag vågar jag börja tro på att väljarna kommer att straffa dem för det den 19 september.

[/column]
intressant Andra om: , , , , , , , , , , , svd1 gp ab1 ex dn t


11 svar till “Reinfeldt fortsätter med stöd av Främlingsfientliga?”

 1. Det här ordet ”främlingsfientlig” är knappast ett adekvat ord, eftersom det är alltför generaliserande.
  Och även racist, liksom islamofobi används alltför generaliserande. Det tycks mest vara en fråga om intolerans gentemot personer med en alltför stor avvikelse i kulturmönster som upprör den svenska publiken.
  Alltså inte ras eller religion.
  Så varför inte söka eller skapa ett ord som bättre beskriver verkligheten; kulturofob eller något.

  • Främlingsfientlig är ett ord som alla förstår och som dessutom är tydligt. Ska man dra in ytterligare fobier så motverkar det sina syften.

   Främlingsfientlig är dessutom ofta en underdrift när det gäller SD-sympatisörer. I många fall är det klockren rasism, och definitivt oxo islamofobi.

   Kulturofob är en definitiv försköning av den sortens åsikter som många av dessa människor har.

   Smaka på Fascister!? Det är enkelt att leda det i bevis…

 2. Naturligtvis är tanken att SD ska träda in i Alliansen om KD åker ut ur riksdagen.

  Chansen att KD åker ur är nog att se som tämligen hög. Frågan är om inte Centern går samma väg.

  Då är det bra att få in SD eftersom SD är i stort sett samma parti som KD är, lika nyliberalt och lika kristet värdekonservativt som KD och det torde passa som handen i handsken hos Alliansen.

 3. Det är väl ganska självklart att Reinfeldt planerar att reagera med hjälp av SD, makten är viktig för honom. Det är ju också så att han hellre ser att väljare från den borgerliga sfären går till SD än till (s), även om han aldrig skulle erkänna det offentligt.
  I ställe för att pressa honom på det vore det effektivare för oppositionen att säga att de förväntar sig att han kommer samarbeta med SD för att behålla makten.

 4. Hittade ett klipp på YouTube som mer än väl visar att Reinfeldt redan lierat sig med mörkerkrafterna i Sd … den som vill kan söka på ”Reinfeldt säger sanningen om massinvandringen”. Frågan är om ens Åkesson så tydligt skulle uttrycka sin fientlighet mot invandrare som Reinfeldt gjorde där.

  Plötsligt framstår det allt mindre märkligt att Reinfeldt inte vill tala ur skägget när det gäller Sd.

 5. @Martin: Har du ngn länk till hela den debatten ?
  Det där klippet sög – kommentaren från FR var helt taget ur sitt sammahnag – Ohly kanske hade pratat om flyktingsituationen också – det fick man aldrig höra !?
  F.ö. har jag inte hört ngt i alliansens politik som ens spelar i samma liga som Sd’s retorik
  /K

  • Ohly pratade om att Socialbidragen hade ökat i Sverige under Högeralliansen. Reinfeldt kontrade då med att ’alla mycket väl vet vad det beror på, men att debatten inte skulle handla om invandringspolitiken’. Med andra ord spinner Reinfeldt vidare på myten om Social Turism som lanserades av Göran Persson.

   Det är så jag valde att tolka det iallafall. Har inget klipp till hela debatten men det lär ha varit från Agenda så den finns säkert på SVTs sida.

   Klippet lär förmodligen lagts ut av en rasist/nazist men det komiska är att det han/hon vill föra fram som en bra åsikt från Reinfeldt istället skoningslöst avslöjar hans åsikt i frågan. För övrigt har väl alliansen redan på en mängd sätt visat hur de ser på invandringen som fråga.

 6. Det var ju någon kommunist som var utklädd till Reinfeldt, så Fredrik har inte alls sagt detta det är endast en sammansvärjning.