Reinfeldt ÄR ansvarig


Sven Otto Littorin har visat prov på en människosyn som en majoritet av befolkningen förkastar, många säger dessutom att det är typiskt moderater och nyliberaler att acceptera sexhandel, detta trots att Beatrice Asks haft en idé om att sända lila kuvert hem till avslöjade sexköpare.

När det gäller ansvarsfrågan är det kanske viktigare att fråga sig vem som bär ansvaret för att utse ministrar som inte håller måttet. Cecilia Stegö Chilò utsågs till kulturminister, Maria Borelius till utrikeshandelsminister och Mikael Odenberg till försvarsminister. Odenberg avgick i protest mot att Reinfeldt/Borg styrde regeringens budgetarbete enväldigt, utan att han fick något inflytande trots sin kompetens på området. När han ersattes så blev det av en – vapenvägrare. De andra tvingades bort från sina ministerposter på grund av andra oegentligheter.

Statssekreterare har också tvingats lämna sina poster, bland annat Nicola Clase och Ulrika Schenström, den sistnämnde på grund av att hon var ute och söp med en TV4-journalist då hon var den i statsrådsberedningen som hade beredskap. Maria Borelius efterträdare, Ewa Björling, var misstänkt för svartbygge och i dagarna har Carl Bildt valsat runt i media eftersom han satt i styrelsen för Lundin Oil under det att bolaget anklagats för att stödja dem som begick brott mot mänskligheten.

Och nu handlar det om Sven Otto Littorin. Jag tycker att det är lätt att inse att Fredrik Reinfeldt har misslyckats å det grövsta med rekryteringen till både regeringen och regeringskansliet.

Det är inte heller någon svårighet att peka ut andra ministrar som har haft betydande svårigheter att fylla ut kostymen. Vi har en miljöminister som övergett praktiskt taget alla sina ideal, en man som numera kallas minister-atrapp. Hans partiledare har även hon haft stora problem, bortsett från dem som är direkt knutna till Vattenfall, kärnkraftsfrågan och valet av namnet ”Stureplanscentern” för Stockholmsavdelningen, ett namn som alla stockholmare förknippar med dekadens, knarkhandel, gangsters och brats.

Visst, till Reinfeldts försvar kan man säga att han inte var mogen uppgiften och att han var politiskt oerfaren, men sett i ljuset av de nu aktuella händelserna kan man givetvis ställa sig frågan om han någonsin kan bli så erfaren att han klarar uppgiften?

Pseudohändelsen i Almedalen kommer efter det här bara minnas i form av Schymans pengabränning, inget annat. Och när det nu visar sig att Littorin nekar till anklagelserna så kommer han att skada moderaterna ännu mer, Aftonbladet jublar säkert på redaktionen.

Läs: Kommentarsreglerna!

i , , , , , , , dn123 svd123 ex123 ab123 t


43 svar till “Reinfeldt ÄR ansvarig”

 1. Inte så smart av Sven Otto Littorin att förneka det hela utifall han är skyldig? Som vi tidigare har konstaterat så portionerar Aftonbladet ut historien bit för bit och de har säkert sparat det bästa till sist? Snart drar de på med stora kanonen!

  Men det allra mest intressanta i denna historien är hur många moderater som försöker försvara sexhandel. Det är bra att svenska folket får klart för sig hur moderater tänker!

  De som vill studera sexhandel utan svensk sexköpslag behöver bara åka över Öresund…

  Så vill vi inte ha det här!

 2. Det är intressant att Littorin förnekar tidningens uppgifter, det är ju fullt möjligt att han kommer att stämma AB för förtal, något som skulle vara oerhört intressant. Ett skadestånd kanske t.o.m. skulle komma upp i ett åttasiffrigt belopp..

 3. Det är inte bara Littorins fortsatta nekanden till anklagelserna som kommer skada moderaterna ännu mer. Nu har äntligen teflonpannan Reinfeldt begått ett ordentligt misstag, då han övergått till att ta Littorin i försvar. ”Littorin säger att påståendet inte stämmer” relaterar Reinfeldt, och då är uppenbarligen allt okej, trots alla indicier på att Littorin är skyldig.

  • Det vore bättre Reinfeldt städade ut ministrar som tex anklagas för inblandning i folkmord i Afrika ur sin regering än ett ynka sexbrott som dessutom är preskriberat

 4. Littorins köp av sex borde kunna betraktas som en ”hushållsnära tjänst” och vara avdragsgill. Eller?

 5. Så, bara för att Aftonbladet skriver något så är det sant? Så, han skall erkänna ett brott han inte begått för att det inte skall bli ”värre” för moderaterna?

  Är folk så otroligt okritiska till rena påståenden utan bevis som det verkar när man läser här?

  Pinsamt!

  • Hade det inte varit sant så hade han stämt AB för förtal. Att tiga är att erkänna och det vet du lika bra som alla andra moderater.

   Märkligt att ni varit så snabba på att haka på dreven mot oppositionen men nu när det är era egna som för en gång skull granskas i sömmarna så ljuger plötsligt AB. Jag tror att AB har kött på benen just därför att det är en minister man anklagar och att tidningen inte har råd att behöva göra en offenlig dementi.

   Tyvärr så visar bara Littorins och andra Moderaters fifflande och lagbrott att det är något ruttet i partiet. De andra allianspartierna har ju faktiskt skött sig, ja åtminstonne vad gäller lagen, medan Moderaterna uppträtt precis som vi i oppositonen förväntat oss. Heder åt KD:s Hägglund som direkt gick ut och fördömde Littorins agerande, om han är skyldig förstås, till skillnad från övriga allianspartiledare som vägrade kommentera händelsen.

   • Hur vet du att han inte kommer att stamma AB for fortal? Publisering skedde forst i gar.

    Med tanke pa att beviset inte ar mer an ett telefonnummer pa en dator, och att det tog fyra ar for ”Anna” att komma pa att det var Littorin som vara kunden, sa kommer nog AB att bli stamt oavsett vad Littorin har gjor eller inte gjort. Finns det inte mer att backa upp anklagensen med kommer det att vara ett jatte tryck pa Littorin fran Moderaterna att stamma AB. Visar det sig sedan att AB har betalat ”Anna” for scopet sa ar AB ute pa tunn is…

    • Vad snackar du om egentligen? Vad var det som publicerades igår? Vad anklagelserna handlade om publicerades *idag* på morgonen/förmiddagen, men Aftonbladet konfronterade honom redan i *tisdags*, han hoppade av i onsdags, och tidningen avslöjade i *torsdags* att det var på grund av de anklagelser de hade konfronterat honom med. Om Littorin verkligen hade haft rent mjöl i påsen så hade han förnekat anklagelserna direkt, men istället flyr den ynkryggen direkt, gråter ut i media och gömmer sig bakom barnen, innan han försvinner spårlöst.
     Inbillar du dig verkligen att det är hur en oskyldigt förtalad människa reagerar?

     • Vad jag menar ar att om Littorin kommer att agera mot AB sa kommer det att ta tid. Inget man kan forvanta sig ske samma dag som AB presenterade anklagelserna.

      Vad som kommer att styra Littorins och Moderaternas agerande kommer snarare vara vilket belagg AB har for sina anklagelser an hurvida Littorin begatt det brott AB anklagar honom for.

      • Nej. Ingen kommer agera mot Aftonbladet eftersom tidningen kan styrka sina uppgifter. Dessutom så kommer Reinfeldt att drabbas än hårdare, läs DN:s ledare idag!

       Detta kommer att tigas ihjäl i hopp om att det inte ska påverka valet. Reinfeldt skulle aldrig acceptera att Littorin drog frågan i långbänk eftersom risken skulle bli att all möjlig skit grävdes fram.

       Det märks att du bor i Dubai..

       Det som kommer styra moderaternas agerande kommer vara – locket på. Inget annat.

   • Jag är vare sig moderat eller sexköpare men däremot en tänkande människa, vilket man inte kan beskylla många som kommenterar här för…

    Huruvida han köpt sex från ”Anna” (eller någon annan) har vare sig du eller jag någon aning om. Så frågan är ju varför en del är så snabba att döma?

    Stämma för förtal? Tja, om han anser att det är värt det så kommer han väl att göra det, verkar ju oerhört tunt det som Aftonbladet framför.

  • Han kör en Bill Clinton; ’I did NOT have sex with that woman!’ Han håller tyst, för om han skulle erkänna skulle ett eventuellt åtal vara idiotisk. Däremot lär väl exfrun gnugga händerna i vårdnadstvisten och det är synd. Tycker synd om karln rörande sin vårdnadstvist, oavsett om han gjort sig skyldig till sexköp eller inte

 6. Nu slår plötsligt begreppet ”regeringsduglig” tillbaka som en betingkeps efter en backanal med MUF.

  DN: – Hur tror du att det här kommer att påverka partiet?
  Fredrik Reinfeldt: – Det kan jag inte bedöma just nu.

  Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut att förtroendet för de fyras – förlåt, en har ju nyss avgått – tre gäng i M-toppen ens bland sina egna nu inte kan vara mycket högre än det nedtrampade gräset framför Almedalens övergivna scen. Men de bryr sig förmodligen inte…

 7. Det återstår väl att se hur mycket det ligger i anklagelserna. Att Aftonbladet säger att en kvinna som säger att hon varit prostituerad säger att… behöver inte betyda att det är sant. Det vore för all del inte alls otroligt att Svin Otto faktiskt har köpt sex. Han har ju uppenbarligen andra moraliska värderingar än merparten av befolkningen i övrigt, och det har ju också framgått att han är villig att betala för att få vad han inte kan skaffa sig på annat sätt (”Fairfax University”).

  Men man bör ändå vara försiktig med slutsatserna. Särskilt när de är kvällspressen som står för uppgifterna. Vi lär väl få se inom de närmaste veckorna.

 8. Det handlar inte om Reinfeldts omognad och bristande politiska erfarenhet, enligt min uppfattnning, utan om hans och många andra, åminstone yngre, moderaters ruttna människosyn. Det är helt enkelt inte klandervärt i hans kretsar att strunta i att betala TV-licenser, fiffla med skatter, hyra svarta hemhjälper eller barnflickor, köpa sina examina eller kroppar för sex. Så enkelt är det.

  • Det som är intressant att se är hur alliansvänliga bloggar, dessutom välrenommerad, kommenterar det hela i stil med detta. ”Om man sätter upp en affärsverksamhet och söker kunder för att få betalt för sex så har man själv ett ansvar för det.”
   De manar fram bilden av den lyckliga horan.

   • Fick ett antal E-post svar på mina egna blogginlägg angående det här. Där man helt och hållet skyllde på kvinnan ifråga. Vissa Alliansanhängare och dess bloggare verkar vilja utmåla kvinnan som syndabock i hela affären, medan man friar Littorins agerande med förklaringen att han är ju bara man.

    Det visar på den liberala syn vissa inom Alliansen besitter när det kommer till frågan om prostitution.

   • Och i Aftonbladet kan man läsa om att kvinnan ifråga, som slutade prostituera sig till för en tid sedan, behövt psykologhjälp för att komma över de psykiska skador prostitutionen förorsakade henne – så såååå lycklig kan man nog inte påstå att hon var.

    Men, vi vet ju sedan länge att moderater (eller liberaler i allmänhet) har svårt att skilja mellan sitt önsketänkande och verkligheten. Det finns psykologiska diagnoser på sådant också.

 9. Jag uppmanar alla till att delta i en manifestation mot sexköp: skicka ett gredelint kuvert till:

  Att: Sven-Otto Littorin
  Moderata samlingspartiet
  Box 2080
  103 12 Stockholm

  Man begår inget brott genom att skicka ett tomt gredelint kuvert till moderaterna.

 10. Undrar om nästa vallöfte från Alliansen blir SEX-avdrag
  eller kommer det att ingå under RUT-avdraget

 11. Jag är lite intresserad av veta hur samtalet mellan Reinfeldt och Littorin gick till. Reinfleldt hävdar ju att Littorn nekar till sexköp.
  Lät det så här?
  – Jo Fredrik Aftonbladet påstår att jag köpte sex för fyra år sedan
  – Va, har du gjort det?
  – Nej
  – Ok då gör vi så här. Du avgår omedelbart som minister och kommenterar ingenting och håller dig gömd, vi suddar ut alla spår att du varit minister. Och glömmer bort att du har funnits.
  – Ja det verkar vara en vettig plan med tanke på att jag är oskyldig.

  • Bland all moralindignation och fingerpekande kan även en blind höna finna ett guldkorn. Tack för ett verkligt gott skratt Urban.

 12. Jag har funderat så på vad borgarna menar med särintresse. Men nu vet jag, genom Littorin har jag förstått att det är att ägna sig åt sex med prostituerade. Det kommer av säreget intresse från början.

 13. En fråga jag ställer mig alltmer, är Reinfeldt riktigt normalt funtad. Skälet till frågan är att han kan tydligen vara rejält fokuserad på det han vill. Samtidigt upplever jag att han har brist på empati och engagemang i saker som inte rör honom. Även hans tysthet inför oväntade händelser och reaktioner ger mig frågetecken på hans förmåga trots han är begåvad och skärpt. Jag fick också den känslan i uttalandet från presskonferensen att han inte kunde avgöra om det Littorin sa till honom angående sexköp var sant eller inte. Det enda han, Reinfeldt, kunde göra var att säga, det var att Littorin hade sagt till honom att det inte var sant, vilket är sant för Reinfeldt.

  För övrigt Schlingman tycks vara på semester, det är faktiskt rätt märkligt att han inte är med och stöttar sin partiledare när det i det närmaste är full storm. Borg är också tyst.

  • Intressant. En del politiker måste troligen alltid tänka igenom hur man som vanlig människa bör tycka kring vissa offentliga utspel, för att verkar sympatisk. När sedan något oväntat sker och det ska kommenteras spontant blottas de psykopatdrag som ofrånkomligen finns hos framgångsrika proffspolitiker.

   • Nej men asch, så du misstolkar mig, det är inte varning för psykopatdrag. Generellt kan man säga att folk med psykopatvarning är väldigt utåtriktade, trevliga osv tills de möter någon form av motstånd. Antingen försöka manipulera omgivningen, hota eller fly. Ett ganska vanligt knep av folk med psykopatvarning är att lägga fokus på någon annan eller andra för att avleda uppmärksamheten från sig själva.
    T.ex säger Robert D. Hare, professor på University of British Columbia, psykopater är individer som använder charm, manipulation, provokation och våld för att tillfredsställa sina själviska behov.
    Ofta har de en brist på samvete och medkänsla för andra, tar de kallblodigt vad de vill ha och gör som de själva vill, och bryter mot sociala normer och förväntningar utan den minsta skymt av skuld- eller ångerkänslor.

 14. …vem bryr sig. OK det är valår & alla på vänsterkanten tycks förespråka den puritanska moralvarianten, passande nog kan tänkas.

  Legalisera prostitutionen! Följ bl.a. Tyskland i denna fråga.

  Vad beträffar Littorin,s påstådda kärleksaffärer vara eller inte vara, har utvecklats till att bli just en vara…

  ”Tantsnuskeriet vinner nu terräng”

  • Jag visste inte att jag var puritansk bara för att jag tror att sex handlar om ömsesidig njutning.

 15. Glöm inte Tobias Billströms fiffel, han som nu ska ta över Littorins jobb. Han hade inte heller betalat TV-licens för att han principiellt var emot SVT. Men han sjukskrev sig när det började blåsa och alla glömde bort honom i jakten på Cecilia Stegö Chiló.
  Och sen har de mage att tala om Tobleronepolitik.

 16. Om nu Littorin skulle vara oskyldig så har han själv verkligen gjort precis allt för att framstå som skyldig. Så varför skulle en oskyldig människa bete sig som Littorin? Det är för mig obegripligt, för som det är nu framstår nekandet mest bara som någon slags ryggmärgsreflex.

  Jag har också svårt att tro AB skulle ta en så stor risk som det faktiskt innebär att peka ut Littorin som sexköpare om man inte har väldigt mycket på fötterna. Men osvuret är så klart bäst, kvällspress är ändå kvällspress och ingen ska dömas på förhand på enbart en artikel i AB. Vi får se hur detta utvecklar sig.

 17. Ja att en moderat minister med ett dåligt äktenskap betalat för att få ett ligg för fyra år sedan
  gör nog att alliansregeringen har lirat klart. Nu blir det 4 år till nästa VM öhh riksdagsval.

  Andreas Carlgren är ju en förebild i regeringen annars som är anständigt homoäktad och va kul
  att det snart blir pridefestival med Mona Sahlin som hedersgäst.

 18. Fast Aftonbladet verkar ju inte ha så mycket på fötterna utöver ”Annas” berättelse.

  Jag tror att Aftonbladet har mycket bra på fötterna, det finns säkerligen andra tidningar som har uppgifter men som tills vidare ligger lågt, men tror du att DN skulle såga Reinfeldt om de inte visste mer??

  Och – oavsett vad man anser om Littorin så är han ett utmärkt exempel på Reinfedts inkompetens när det gäller rekryteringar av medarbetare.

 19. Denna regering är till och med mer inkompetent än Carl Bildts gamla. Det vill inte säga litet det.