Några av bredbandsleverantörerna har redan meddelat att de inte kommer att behålla sina kunduppgifter i registren eftersom det inte finns någon lag som tvingar dem. Det är givetvis en flirt med kunderna, men regeringen kommer inte ifrån det faktum att IPRED- och FRA-lagarna är repressiva lagar vända mot folk i allmänhet, och att de inte har stöd någonstans. SvD: ”Internetoperatörernas beslut om att inte lagra användaruppgifter kan göra ipred-lagen tandlös. Hoten om böter för den som inte lämnar ut uppgifterna blir verkningslösa. – Har de inga uppgifter så är det ju så. Vi kan inte vitesförelägga något de inte kan göra, säger Mats Jender, chefsrådman i Solna tingsrätt som handlägger det första ipredfallet i domstol. Internetoperatören Bahnhof var först ut och i går meddelade även Tele 2 att de tänker kringgå Ipredlagen genom att lova sina 600 000 kunder att inte lagra deras användaruppgifter.” Man kan visserligen ändra lagstiftningen relativt snabbt, men regeringen får ett allt större trovärdighetsproblem på halsen. Den stora ungdomsgrupp som nu vänder sig bort från allianspartierna utgörs av en majoritet av dem som förväntats stödja en borgerlig regering i nästa val och i ett antal kommande. I bästa fall leder det till en politisk radikalisering när de ser vilka som är makthavare och vilkas ärenden makthavarna går. I värsta fall tar det död på varje uns av politiskt intresse som kan finnas i dessa grupper. EU arbetar vidare på Telekompaketet och kommer även med ett trafiklagringsdirektiv. Och Beatrice Ask låter meddela att man nu tillsätter en utredning, en utredning som antagligen ska föregripa EU:s förslag och införa ytterligare tvång. För mig blir det helt obegripligt hur man på fullt allvar kan stifta lagar som många kritiserar så hårt. Dagens unga kommer att associera de borgerliga partierna med makt-
|
Och när regeringens förbundna, näringslivets tekniska spjutspets i form av internetleverantörerna, obstruerar mot lagstiftningen så lyssnar man inte. Har verkligen regeringen förlorat all lyhördhet? Eller är regeringen så totalt omnipotent att den tror att den kan gå iland med allting, är det på det sättet så ska jag givetvis inte klaga. För det gagnar definitivt inte borgerligheten på sikt. Visserligen har det skapats några borgerliga stjärnskott som t.ex. Karl Sigfrid, men enstaka ljus räcker inte för att vinna val. i Andra om: Beatrice Ask, Högerpolitik, IPRED, FRA, Integritet, Fildelning, Ungdomsväljare, Val 2010, EU, Politik t SvD12345 DN AB12 [tags]Beatrice Ask, Högerpolitik, IPRED, FRA, Integritet, Fildelning, Ungdomsväljare, Val 2010, EU, Politik[/tags] |
8 svar till “Regeringens fingertoppskänsla?”
Jag kan inte tänka mig att någonsin rösta fram Mona Sahlin som statsminister så borgarna har ju frispel ett tag framöver. Dessutom är det inte troligt att Socialdemokraterna skulle ha agerat annorlunda. Men i valet till Europaparlamentet är ju Piratpartiet ett givet val. Hur man skall agera i riksdagsvalet är ju än så länge en öppen fråga. Men Sahlin är ett helt otänkbart alternativ! Aldrig någonsin över min döda kropp skall den människan få min röst…
Ptja, är kvinnohat livets mening så är det väl så?
Tanken på Mona som statsminister är visserligen motbjudande. Men vad finns det för alternativ?
Det märkliga är att en så stor del av svenska folket sympatiserar med de rika borgarna trots allt dumt borgarna hittar på. Det är häpnadsväckande. Troligen är det som valet mellan ”pest och kolera”.
Följsamhet och smidighet är inte vad Sverige behöver just nu. Därför är jag inte intresserad av att rösta fram kvinnliga ledare. Säga vad man vill om Göran Persson men han styrde iallafall landet. Det är en bra egenskap!
Dessvärre var han en stor egoist som köpte herrgård och slog ut 1 miljon människor från arbetsmarkanden. En riktig klassförrädare!
Men han styrde iallafall…
Alla dessa lagar: FRA och IPRD osv är kanske den första gången regeringen visat sitt högeransiktet i ett POLITISK avseende – inte ekonomiskt.
Mycket av vad regeringen har åstadkommit, har de gjort i tron att marknadsliberala tankar och beslut gynnar samhället i stort. FRA samt IPRED har ingenting med ekonomi att skaffa.
Det är rätt så intressant. Det är så lätt att gömma sig bakom marknadsliberala floskler, statistik och budgetsnack. Nu blir det svårare att dölja att de blåa regering i riksdagen faktiskt styrs av politiska övertygelser, inte ekonomiska. Det är i ljuset av dessa beslut, som moderaterna politik skall ses!
Detta handlar om politikers överlevnad. I flera aspekter så behöver vi inte politiker alls på samma sätt som tidigare. Mycket utav demokratins hantverk, kan redan i dag göras utan politiker, via nätet Varför har vi inte ordnat det så att svenska folket måste rösta för ett lagförslag innan riksdag kan anta lagförslaget? Om de inte litar på oss, varför skulle vi då lite på dem?
Att begränsa nätet, är att förlänga politikers egen livslängd.
Jag förstår inte dom som tycker att piratpartiet är ett val. När det gäller integriteten så har dom samma åsikter som vänsterpartiet, men i övrigt så får man inte glömma den borgerliga grunden partiet egentligen har (ledarna är ju fd borgerliga politiker).
Dessutom får man inte glömma av gruppiskan som härskar i EU som är olika stark beroende på i vilken grupp man sitter i. Vänsterns grupp är ganska lös medan moderaternas grupp är slavisk precis som socialdemokraternas grupp.
Det är viktigt att veta i vilken grupp som pp hamnar i för att ta ställning till hur mycket dom menar av det dom menar.
Så hur ska vi rösta i EU-valet nu då? Vänstern eller PP.
Jag tycket det vore bra om PP kom in i riksdagen – som heller missnöjespartiet PP än SD! Var finns vänsters missnöjesparti?