Rätt låtar gick vidare

Det är lite fånigt, men jag tvekade länge om jag skulle skriva något om Melodi-SM, dessutom så var det 6-7 år sedan jag senast såg förestäl-
lningen. Men det har uppenbarligen varit en del utveckling sedan jag tittade senast.

Det är vansinnigt välarrangerat, möjligen för mycket, men jag är inte bortskämd med den sortens underhållning så jag imponerades över program-
ledarens proffsighet, Mollys underbara pipa och EMD:s häftiga låt. Om jag skulle ha röstat så vore det på dessa bägge låtar.

Samtidigt så undrade jag varför det inte anses fint att lyssna på den här typen av musik? Det är rätt harmlös underhållning och uppenbarligen så drar den stor publik. Sedan var väl bidragen rätt så ojämna kan jag tycka, men så länge jag tycker att rätt melodier gick vidare så måste jag erkänna att de som röstade var kloka personer.

Jag tror inte att Molly har en chans mot EMD i Globen, men vilken röst hon har. Otroligt. Utan att ha hört melodierna från förra veckan så törs jag nog ändå hävda att EMD kommer att åka till Moskva. En klar hit-låt!

Såja, nu kan ni skälla på mig! :-)

Andra om: , , , , , , , it AB1234 DN SvD

[tags]Melodi-SM, Schlagerfesival, Molly, EMD, Moskva, Kultur, Musik, Politik[/tags]

  11 comments for “Rätt låtar gick vidare

 1. Micke F
  21 februari, 2009 at 23:15

  Bägge var bra, och från första omgången även Alcazar. Hyfsad kvalitet!

 2. 21 februari, 2009 at 23:32

  nEJ, du har rätt EMD åker till Moskva. Jag har haft andra favvon, men jag tror att det blir så.

 3. 22 februari, 2009 at 00:30

  Jag var i unga år en stor fan av schlagerfestivalen och njuter fortfarande av 1980-talets hitdängor. Men de senaste årens trams är för mycket tycker jag, det är visserligen välproducerade shower men kvaliteten på musiken har sänkts betänkligt, dessutom saknar jag fortfarande och kommer alltid göra det, den levande orkestern. Däremot så såg jag också kvällens deltävling och förvånades över kvaliteten i just denna deltävling! Jag hade dock gärna sett att Rigo Red Fox bla bla bla eller vad sjutton de hette hade gått till final istället för tvålgossarna i EMD. Molly har en magisk röst, det håller jag med om men låten vet jag inte om jag hurrar så mycket för. En som jag diggade stenhårt kom ju tyvärr sist av alla. Maja Gullstrand som jag tidigare varit lite allergisk mot rev av ett riktigt mysnummer tycker jag! Sen var det kanske en lite malplacerad låt, jag vet inte, men mysigt var det och kan Emilia ta sig till Globen så skulle lika gärna Maja kunnat göra det. Något jag däremot inte alls förstår är låten ”Alla”. Jag älskar Grekisk musik och har varit bosatt i Grekland men varför ska en grekisk låt vara med i den svenska melodifestivalen? Det känns rysligt märkligt. Pluspoäng dock till Petra Medes uttal av de Grekiska namnen, har Mede Grekiskt ursprung eller nåt?

  • 22 februari, 2009 at 05:06

   Det märkliga är att jag läst massor av sågningar av låtarna. Men jag tycker att de definitivt var trallvänliga. Tvålgossar, visst, men låten håller ett bra tag, säkert till Moskva oxo.

 4. 22 februari, 2009 at 07:50

  Tycker att hela programmet förlorar myckt p g a denna töntiga programledare – hon må vara en bra stand up comedien – men hon passar inte in här!

  • 22 februari, 2009 at 08:07

   Jag delar inte din uppfattning även om jag förstår vad du menar. Hon är charmig tycker jag, dessutom har hon bra manusförfattare.

 5. Danne
  22 februari, 2009 at 09:30

  Kul tävling. Synd att den är riggad.

 6. Anselm
  22 februari, 2009 at 10:20

  Det här är det mest provocerande du publicerat på din blogg!
  Jag är 54 men jag är inte död inombords! Hendrix, Van Halen, Amorphis, Led Zeppelin, Hanoi Rocks, Coheed & Cambria, Five Fifteen, SAHB och ett antal till är musik för fan! Schlager är distraktionsljud för hissar och varuhus!
  Nu har jag skällt!

 7. Mm
  22 februari, 2009 at 18:59

  Tycker du har ganska rätt analys. Var inte själv så intresserad, men efter alla negativa omdömen på Aftonbladet så blev det en tankning på Piratebay…

  BWO var svagare än normalt och rätt låtar gick alltså vidare! Förstår inte varför folk klagar så på en delfinal? Jag tycker att genomsnittskvalitén ökar för varje år….
  Tyvärr kommer det inte att räcka i Ryssland dock… :(

 8. 23 februari, 2009 at 23:16

  Må ni skicka finska systrarna Päivärinta till Moska, hälsar finnen

 9. 25 februari, 2009 at 10:12

  Om jag ska säga mitt så blir det minsann antingen Alcazar, Lili&Sussie eller Måns som får åka – De har klart varit bäst hittills – men sen har jag ju inte hört hela EMD.s låt. Men det lilla jag hört är inte något som föll i min smak direkt, även om det är deras bästa låt dom gjort tillsammans med Alone.

  Framträdet såg jag inte heller hade annat för mig i Lördags, så det ska bli spännande och kul att se dom i finalen.

Comments are closed.