Corazza Bildt bryter mot klädkod?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Ja det hävdar Aftonbladet som tagit del av de regler som gäller för hur moderatpolitiker ska klä sig nu inför valet. De ska se ut som folk gör mest, och inte som de överklassrepresentanter de är. Man ägnar särskild uppmärksamhet åt Anna Maria Corazza Bildt och hennes make med en stämpel som ”helt fel” på bilden. Något som jag tycker är orättvist eftersom hon faktiskt har en punkfrisyr, nästan som mohikan fast heltäckande.

Det är faktiskt precis så som undertecknad ser ut när jag stiger upp ur sängen om morgnarna varför kritiken om bristande folklighet är orättvis. Hon ser ut så även då hon fotograferas tillsammans med sin make. Men på ett generellt plan så är ofta moderater tämligen strikt klädda. Mörk kostym och en färgrann slips, det är den dresskod som gäller då det inte är valrörelse, nu ska tydligen chinos plockas fram ur garderoben och gärna några slappa T-shirts.

Men för moderaternas del så blir det avspända lätt ansträngt. En normalt kostymklädd heltidspolitiker ser ut som om han ertappats iklädd pyjamas om det finns en kamera i närheten. Det ska bli intressant att se hur livvakterna från Säpo hänger med i svängarna, nu tvingas ju de ha med sig dels kostym och slips, och dessutom ett ombyte till mer fritids-
betonade kläder i händelse av att skyddsobjektet ska ut på stan och vara folklig.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]moderat

Reinfeldt har redan inlett sin nya klädstil med en miljögrön moderattröja, en tröja som dels ska se avspänd ut och dessutom signalera något slags miljöengagemang. Det ger ett lika trovärdigt intryck som om han hade dragit på sig en Harley Davidson-väst.

intressant Tags : , , , , , , , , t
[/column]


3 svar till “Corazza Bildt bryter mot klädkod?”

      • Själv föredrar jag att bära västen själv, Harleyn får klara sig med lacken…. Förresten bryter Corazzas frippa mot alla koder av mänsklig smak… ser ju för fan som hon åkt snöskoter barhuvad!