Proffsig Sahlin i P1-morgon

Nu har Mona Sahlin varit sista gäst i Ekots och P1-morgons intervjuserie med partiledarna. Och precis som vanligt visade hon upp vilken proffsig politiker hon är. Inte en darrning på rösten, ingen tvekan, inga svårförståeliga eller röriga resonemang, hon är helt enkelt mycket professionell.

När hon redogjorde för socialdemokraternas syn på perioden efter en eventuell valseger så gjorde hon det på ett övertygande sätt, rimligen borde en hel del av lyssnarna ha imponerats till den grad att de nu vet hur de ska rösta.

Nu kan ju ett uttalande om att hon är professionell givetvis tolkas negativt också, men en sådan tolkning har jag svårt att tänka mig att någon som lyssnade på henne gör. Hon är helt enkelt säker på sin sak, något som definitivt inte skadar en blivande statsminister. Fredrik Reinfeldt försöker emellanåt låta som en statsman, och någon gång har han dessutom lyckats även om hans misslyckanden är mer frekventa.

Mitt intryck av Sahlin var att hon stärkte sin trovärdighet. Visst, jag har själv många gånger kritiserat både henne och socialdemokratin, men jag har också vettet att lyfta på kepsen då det är befogat, och det är det nu. Om sedan (S) skulle fläska till med ett vallöfte om att avskaffa kungahuset så skulle jag överge mitt gamla parti, tror jag i alla fall.

Visst, Sahlin har haft sin beskärda del av tillkortakom-
manden, men ingen kan ta ifrån henne det faktum att hon är oerhört skicklig i den sortens intervjusituationer som Ekot och P1-morgon bjöd sina lyssnare på.

it , , , , , ,

  10 comments for “Proffsig Sahlin i P1-morgon

Comments are closed.