Politik kris i Sverige?


Jag tror att vi står inför en politisk kris i Sverige, dels har vi en högerregering som saknar politiska idéer och dessutom har vi en opposition som beter sig som om de åker på oslipade och oknutna skridskor på Kungsträdgårdens konstfrusna skridskobana.

Jag skrev tidigare idag om min förvåning över att den socialdemokratiska ordföranden verkar både förvirrad, lögnaktig och manipulativ, jag utelämnade mina funderingar om han inte borde låta undersöka sig. Idag ägnar bland andra Aftonbladet sig åt en annan akut fråga, man skriver på ledarsidan en artikel om enfaldens parti, det parti som jag brukar kalla – Rasistpartiet.

AB: ”I morgon börjar Sverigedemokraternas landsmöte i Göteborg. Ett parti med ¬rötter i nynazism och nyfascism vill ¬bredda sig och bli rumsrent. Det kan deltagarna titta i stjärnorna¬¬ ¬efter. Paradnumret i helgen är att betona -”socialkonservatism” snarare än ”nationalism” i principprogrammet.

– Socialkonservatism, för oss, innebär att man kombinerar värdekonservatism med ett socialt ansvarstagande, sa partiledaren Jimmie Åkesson på pressträffen inför landsdagarna.

De vill tvätta bort bilden av främlingshat och rasism. Men som Aftonbladet i dag kan avslöja är Sverigedemokraterna i praktiken ett enfrågeparti. Breddningen är en bluff.”

Sverigedemokraterna blev panikslagna av Breiviks massmord i Norge, det invandrarhat och den paniska rädsla för muslimer som var Breiviks drivkraft är just det som driver Sverigedemokraterna. Det var Jimmie Åkesson som skrev i sin debatt-
artikel i Aftonbladet att han som Sverigedemokrat såg muslimerna som Sveriges största utländska hot sedan andra världskriget och lovade att göra allt som stod i hans makt för att vända trenden efter att ha kommit in i Riksdagen. Nu försöker de fjärma sig från rasismen och påstår att de är – socialkonservativa.

AB: ”I mångfaldens värld är Sverige¬demokraterna enfaldens parti. De flesta rösterna för att normalisera partiet tystnade efter att terroristen ¬Anders Behring Breivik mördade 77 ¬människor den 22 juli i år.

Att han i sitt manifest lyfte Sverige¬demokraterna som ljuset i det svenska mörkret pekade på just de kopplingar partiet försöker sopa under mattan.”

De flesta av oss förstår fuller väl vad det är för uniform som hänger i Sverigedemokraternas garderob, ingen är okunnig om att man ofta sjungit nazisternas nationalsång på sina träffar. För att komma bort från sammankopplingen mellan partiet och nazismen beordrade man medlemmarna att sätta israeliska flaggor på sina hemsidor, hur man ska komma bort från den självklara sammankopplingen när det gäller rasismen och hatet gentemot muslimer vet jag inte, det räcker under inga omständigheter med att uppfinna nya ord och nya begrepp i alla fall.

it Andra om: , , , , ab1 sr ex dn1 svd1


20 svar till “Politik kris i Sverige?”

 1. Men de sitter ändå i en ganska fin situation. De kan göra såna här saker utan att tappa sina kärnväljare, för kärnväljarna vet när SD ljuger och när SD talar sanning…

  (Sanning, mellan skål och vägg. Lögn i principprogram och TV-soffor, enkelt system.)

 2. Den politiska krisen är över då SD inte längre är kvar i riksdagen, det är en bra måttstock…

  • Hmm, varför vill du ha FP, KD och SD kvar i riksdagen, det tycker jag verkar obehagligt.

   • Karpstryparn är en välkänd rasist som huserar bland annat på youtube för att sprida rasistiska åsikter. Varför han vill ha kvar FP är väl för att de vill förbjuda slöja. Att han vill ha kvar C kanske beror på deras rötter, eller att de ”är” ett parti för ”bönder”. Men det är mina spekulationer.

    • Det ante mig att det var därför han ville rensa ut de flesta partier som inte hade någon rasistisk profilfråga i sin politik.

 3. Politisk kris i Sverige är det tydligen när det går dåligt för sossarna.
  ”Det känns som en statskupp”, sa Marita Ulvskog, (s) efter valresultatet efter valförlusten l97ó.

  • Ja det är det ju oxo. Att lura till sig makten och låtsas vara de ”nya arbetarpartiet”. Reinfeldt har rätt, svenskarna är mentalt handikappade…

   • Visst kallade statsmannen Rajfällt även oss för det sovande folket, underförstått helt indoktrinerade och uppköpta av det omoderna
    bidragspartiet socialdemokraterna?
    Nu tycks det som om minst femtio procent försatt sig i ett komaliknande tillstånd,
    eller också är
    opinionsundersökningarna riggade…
    Skulle önska mera transperans!
    Mera opposition!

    • Opinionsundersökning = marknadsundersökning = marknadsföring.

     Första steget i att marknadsföra en produkt är att göra en marknadsundersökning, det är i sig samma sak som säljarbetet, ofta samma människor som gör jobbet. Ibland vill man ha riktiga data, ibland vill man ha något att visa potentiella investerare eller som i fallet med opinionsundersökningar, skapa en hype.

     Nästa gång det ringer en marknadsundersökare, be dem förtydliga frågan och prata mer utförligt med dem om varje fråga, man märker rätt fort vilket svar de vill ha… Marknadsundersökningsföretagen som gör opinionsundersökningar vet vad kunden önskar för svar och en glad kund är bättre än en ledsen! :)

 4. Ni nazister fattar inte ens att man måste använda en fungerande mejladress….

  Stackars krakar!

  / Jinge

 5. På fyrtiotalet fanns inte mångkultur i Europa men istället producerade Europa nazismen som är det värsta politiska system i den moderna mänsklighets historia , SD vill återställa nazismen

  Att säga att man vill inte ha mångkultur betyder att man vill inte ha en annan ras , 2 miljoner svenskar har utvandrat till USA för att överleva och varken kungen eller drottningen har ett svenskt bakgrund

  Jag undrar hur SD ser på de svenska män och kvinnor som gifter sig med andra personer från andra länder ? . Vill SD stifta en lag som förbjuder svenskar att gifta sig med icke svenskar och tillämpar samma lagar som existerar i Israel ?

  • Nu är det inte helt ovanligt att SD-anhängare gifter sig med kvinnor från andra länder, länder där det finns kvinnor som fogar sig efter deras kvinnosyn…

 6. En intressant sak med att SD svidar om till ”socialkonservativa” är att de därmed positionerar sig exakt på Kristdemokraternas plats i den politiska tillvaron.

  Kådisarna skulle visserligen inte hålla med om det, och det återstår ju att se hur SD kommer att omsätta inriktningen i praktiken. Men jag är helt övertygad om att Åkesson faktiskt föreställer sig själv stå där Göran Hägglund idag står bredvid de tre andra allianspartiernas ledare. Vem vet, har Åkesson kanske redan prövat att klippa ut Hägglunds nuna från ett gruppfotografi och klistrat in sin egen istället?

  Helt galet ute är han inte i så fall. Om inte någon drar igång värsta räddningsoperationen snart är KD hjälplöst på väg ut ur riksdagen. Om SD då har lyckats samla på sig en massa borgerliga väljare, vad har Reinfeldt (eller hans möjliga efterträdare) egentligen för annat val än att släppa in SD i en borgerlig regering?

  Smaka på den ni. Då kan vi börja snacka om politisk kris.

  • Ja Reinfeldt kan ju välja att låta oppositionen, vilka det nu blir, vinna valet men det lär ju knappast hända så vid det scenariot lär vi nog få ett fullfjädrat Rasistparti i Regeringen.

   • Märkligt att sådana stabila förhållanden råder i alla borgarpartierna, en ”pastoral idyll” överallt tycks det som..

    • Borgarnas medier tror att (s) väljarna nog säkert vill byta ledare bums, vem hugger då likt svultna, arga medelklass-gammelgäddan i villa-viken? Gamla fina aftonblajet, förstås. För KAMPANJEN är inte avblåst.

 7. Borgarmediernas egna små ”undersökningar” verkar känna på sig att (s)-väljarna vill byta ledare, nappar aftonblajet? Javisst, för KAMPANJEN är inte alls avblåst bara för att drevet snöpligt fick avblåsas! (s) politikens neo-nostalgiska inriktning skrämmer borgarna, de vet att den egna stiljten & tomheten aldrig kan besegra ett välfärds-innehåll. Välbetalda journalister som längtar efter dalmatiner & blå slingor i håret vantrivs i sin påtvingade ”vänster-miljö”, man har för länge sedan lämnat det där bakom sig & vill nu, likt politiker, förändra saker. Man ”hittar fel” överallt & ggräver en borgarblaska upp en skitbagatell så blåses detta upp likt en spärrballong. Man är kämpande medelklass-revolutionärer, i full färd med att göra trippel-garagens värld en angelägenhet för alla! Man vill åter till symbolpolitikens torftiga värld för underklassen & glassiga reformer för bättre folk: högt tak i a-kassa & friår för högavlönade. Man viftar ursinnigt med sin dalmatinerpricks-mönstrade flagga på barrikaderna! Man tycker inte om nya välfärds-(s), man hatar denna nya oppositions tid (även om ju regeringspolitiken värmer, fast det är man ju förbjuden att säga högt). 96-06, det var tider det s.k. ”halcyon days”..