Piratpartiets koppling till Assange

Jag tycker att det verkar lite som om Piratpartiet är oroliga för att sammankopplas med Julian Assange nu. Läser man pressmeddelandet de skickade ut så skriver man:Piratpartiet: ”Polisanmälningen mot Julian Assange är svår att inte förknippa till de hot som uppstått i och med Wikileaks verksamhet, och har skapat en hel del spekulationer, men Piratpartiet manar till lugn.

– Vi skulle som parti vilja mana till lugn och vänta in mer information kring händelsen. Så lite som vi vill slänga Assange för vargarna, lika lite vill vi ifrågasätta de två kvinnor som anmält honom, fortsätter Anna Troberg.

Piratpartiets fokus kommer att kvarstå och fortsätta att handla om förändringar som är bra för samhället och demokratin.

– Kampen att skydda Wikileaks är lika viktig idag som den var igår. Wikileaks bedriver ett grundläggande demokratiarbete som vi stödjer, fortsätter Troberg.”

Det är så sant som det är sagt, det finns ingen förutom de två kvinnor som anmält honom, plus han själv, som vet vad som är sant i det här fallet, dessutom så gör Wikileaks en massa nytta genom att avslöja USA:s smutsiga byk, så man gör nog bäst i att skilja på sak och person. Men lite spännande konspirationsteorier är faktiskt redan framförda. Många anser uppenbarligen att det kan vara ett verk av CIA, en annan lustighet jag läste var att det var det israeliska Mossad som hade varit i farten.

Det skulle inte förvåna mig om inte Leif Silbersky snart meddelar att han ska föra Assanges talan. Han är en riktig linslus den mannen, samtidigt som jag har förstått att han är riktigt duktig. Ska man spekulera vidare så ska anklagelserna ligga några dygn tillbaka i tiden, vilket i så fall borde omöjliggöra teknisk bevisning. Det betyder i praktiken att det finns trovärdiga vittnen, och där slutar jag spekulera. Men gör det inte det så riskerar knappast den anklagade att häktas,

[/column]

Wikileaks

men det är som Anna Troberg säger, det är inte någon idé att ifrågasätta de två kvinnor som anmält honom heller. Själv är jag rätt säker på att denna soppa inte missgynnar Piratpartiet, det är trots allt inte Falkvinge som är inblandad.

Tidningarna oroar sig lite över att de publicerat namn och bild, det var väl ofrånkomligt eftersom Expressen gjorde det från början. Att det skulle utvecklas på det sätt som nu skett var lätt att inse redan då jag läste Expressen på nätet i morse. Nu har BBC och CNN detta som Breaking News och i Vita Huset gör man High Five så att handflatorna blöder.

Nu skriver SvD att han befinner sig i Sverige och att han ska gå till polisen för att få reda på vad han sägs ha gjort.

Läs kommentarsreglerna innan du kommenterar!

it , , , , , , , , dn12 svd12 ex123 ab svt

  15 comments for “Piratpartiets koppling till Assange

Comments are closed.