Piratpartiets koppling till Assange


Jag tycker att det verkar lite som om Piratpartiet är oroliga för att sammankopplas med Julian Assange nu. Läser man pressmeddelandet de skickade ut så skriver man:Piratpartiet: ”Polisanmälningen mot Julian Assange är svår att inte förknippa till de hot som uppstått i och med Wikileaks verksamhet, och har skapat en hel del spekulationer, men Piratpartiet manar till lugn.

– Vi skulle som parti vilja mana till lugn och vänta in mer information kring händelsen. Så lite som vi vill slänga Assange för vargarna, lika lite vill vi ifrågasätta de två kvinnor som anmält honom, fortsätter Anna Troberg.

Piratpartiets fokus kommer att kvarstå och fortsätta att handla om förändringar som är bra för samhället och demokratin.

– Kampen att skydda Wikileaks är lika viktig idag som den var igår. Wikileaks bedriver ett grundläggande demokratiarbete som vi stödjer, fortsätter Troberg.”

Det är så sant som det är sagt, det finns ingen förutom de två kvinnor som anmält honom, plus han själv, som vet vad som är sant i det här fallet, dessutom så gör Wikileaks en massa nytta genom att avslöja USA:s smutsiga byk, så man gör nog bäst i att skilja på sak och person. Men lite spännande konspirationsteorier är faktiskt redan framförda. Många anser uppenbarligen att det kan vara ett verk av CIA, en annan lustighet jag läste var att det var det israeliska Mossad som hade varit i farten.

Det skulle inte förvåna mig om inte Leif Silbersky snart meddelar att han ska föra Assanges talan. Han är en riktig linslus den mannen, samtidigt som jag har förstått att han är riktigt duktig. Ska man spekulera vidare så ska anklagelserna ligga några dygn tillbaka i tiden, vilket i så fall borde omöjliggöra teknisk bevisning. Det betyder i praktiken att det finns trovärdiga vittnen, och där slutar jag spekulera. Men gör det inte det så riskerar knappast den anklagade att häktas,

[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]Wikileaks

men det är som Anna Troberg säger, det är inte någon idé att ifrågasätta de två kvinnor som anmält honom heller. Själv är jag rätt säker på att denna soppa inte missgynnar Piratpartiet, det är trots allt inte Falkvinge som är inblandad.

Tidningarna oroar sig lite över att de publicerat namn och bild, det var väl ofrånkomligt eftersom Expressen gjorde det från början. Att det skulle utvecklas på det sätt som nu skett var lätt att inse redan då jag läste Expressen på nätet i morse. Nu har BBC och CNN detta som Breaking News och i Vita Huset gör man High Five så att handflatorna blöder.

Nu skriver SvD att han befinner sig i Sverige och att han ska gå till polisen för att få reda på vad han sägs ha gjort.

Läs kommentarsreglerna innan du kommenterar!

it , , , , , , , , dn12 svd12 ex123 ab svt [/column]


15 svar till “Piratpartiets koppling till Assange”

 1. Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

  På samma sätt som en insändare i en papperstidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram.

  Följande kommentarsregler gäller:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär oxo att falska e-postadresser avvisas.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  5b. Länkar till ex. Youtube ska innehålla handling och vem som agerar.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden till Jinge.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa.

  / Jinge

 2. Det är väl ingen tvekan om att USA ligger bakom dessa anklagelser för de vill ju få bort kille från jorden efter att han avslöjat deras smutsiga krig.

  • Lm, vill USA bli av med Julian så kommer han att omkomma i en olycka, inte på ett sätt som detta.

   • Du har mer än fel. Om han omkom i en olycka skulle ingen tro på det och han skulle bli martyr. att avrätta honom moraliskt är mer effektivt.

   • Det håller jag inte alls med om. Det är ju egentligen inte Assange själv som är nageln i ögat på USA, utan Wikileaks, och skulle de låta Assange omkomma i en ”olycka” så skulle det inte förändra synen på Wikileaks det minsta. Men genom att fläcka ned Assanges rykte så uppnår man målet att det fläckar ned även Wikileaks – de två är så tätt förknippade att man inte kommer kunna tänka på Wikileaks utan att minnas att ”visst fan, mannen bakom detta var en simpel våldtäktsman”.

 3. Så här står det i Aftonbladet:

  ”Känner mig inte hotad”
  – Det är helt fel att vi skulle vara rädda för Assange och därför inte velat anmäla, säger kvinnan, han är inte våldsam och jag känner mig inte hotad av honom.

  En VÅLDtäkt utan VÅLD? Hur går det till? Hur VÅLDtar en man som inte använder VÅLD? Och som inte är VÅLDsam eller farlig?

  Logisk och språklig kullerbytta :-D

  • Sedan man för några år sedan ändrade definitionen av våldtäkt så kan man tro det eller ej numera bli dömd för våldtäkt utan att använda våld.

   • Jo och man slås av hur snabbt Expressen släppte ut namnet. Så snabbt har de väl aldrig publicerat ett namn på en misstänkt, även om det är en kändis. En eller två dagar brukar de vänta i alla fall.

    Om man vore minsta lagd åt konspirationer, vilket jag inte är, så kan man fundera lite på Expressens stöd till USAs krigföring i Afghanistan och den svenska insatsen där. Och att det kanske finns ett syfte att misskreditera Wikileaks indirekt för att flytta fokus från det de publicerar.
    Men som sagt då är man konspiratorisk till sin läggning.

 4. Kanske kände pressen det som säkrast att trycka upp nyheten direkt eftersom man hade fog att misstänka att anhållan satt löst till.

 5. Det var väl tänkt att Julian Assange skulle debutera som krönikör i Aftonbladet för några dagar sedan? Det är kanske ett skäl till varför konkurrenten Expressen var så snabb med namnpubliceringen?