Piratpartiets ”kommentarskärlek”


Alla partier har sina knep för att få maximal publicitet för att i förlängningen nå framgång hos väljarna, så även Piratpartiet. Det man gör från PP:s sida är att uppmana alla sympatisörer att visa ”kommentarskärlek”, det betyder att de ska berömma partiet i tidningarnas kommentarsfält så fort det skrivs något om partiet. Exakt samma metod som de flesta andra intressegrupper tillämpar. En av deras beundrare brukar skicka dessa e-postmeddelanden vidare till mig, och här är dagens:

Hej alla,

nu är det dags för lite mera härlig kommentarskärlek! :) Vi toppar just nu Dagens Nyheter med att vi precis har släppt vårt valmanifest. Jag återkommer under måndagen med lite tips och tricks om hur man kan argumentera, men fram till dess är kommentarskärlek välkommen på den här artikeln: Dagens Nyheter — Det öppna samhället monteras ned

Hörs senare idag måndag!

Rick

(Sedan följer det med en länk till den aktuella artikeln)

Olika intressegrupper tillämpar denna metod, effektivast är antagligen det nätverk som stöder Israel i vått och torrt. De får hjälp av en statligt finansierad ”internetmegafon”, en hemsida som sänder ut sina små meddelanden till alla som abonnerar på tjänsten. Skriver en tidning en artikel om Israel så kommer det genast en pling i ”megafonen” hemma i den egna datorn om något i artikeln anses som dåligt för Israel, oftast räcker det med att tidningarna skriver – sanningen.

Att PP gör som de gör tycker är naturligt, men jag känner inte till något annat politiskt parti som använder metoden. Känner du till nåt så kopiera meddelandet och sänd det till mig.

i , , , , , , dn1 ab svd hd svt e24 reflekterat johannes annarkia k&å lasse svensson t


11 svar till “Piratpartiets ”kommentarskärlek””

 1. Jag tycker det är självklart att ett parti som sätter så stor vikt vid åsiktsfrihet på internet användersig av just det redskapet i sin profilering. Det är inget jag behöver bli ombedd att göra, även om jag uppskattar att ibland få tipps om intressanta artiklar som rör partiet, utan något som kommer naturligt när man är ute och försöker hålla sig uppdaterad med senaste nytt.

 2. Jag måste tillstå att du lyckades med inledningen av inlägget, men sedan tog det liksom slut innan det kom någon vart. Det märks at du börjar ta sats mot någonting i och med stycket som börjar på ”Att PP gör…”, och en spänd förväntan byggs upp inför den fortsättning som utan tvekan kommer att bli en episk uppvisning i argumentationskonstens ädla bruk. Du är on a roll, och det ligger i luften att vad som än kommer efteråt så kommer det att bli dagens – om inte veckans – läsupplevelse nummer ett.

  Och så tar det slut. Bara sådär.

  Hur snällt är det, på en skala?

  • Det gör inget. Jag kan ju inte argumentera emot det, möjligen skulle jag kunna berätta att vänsterpartiet gör – ingenting. De kommunicerar ytterst sällan med sina bloggare, eller sänder ut små käcka meddelanden till medlemmarna. Jag kanske borde skriva en ny med rubriken V gör ingenting, härmar inte ens PP… :-)

 3. Ska man översätta det till AFK-världen blir det väl som att partier försöka få sina sympatisörer att närvara när man talar någonstans eller går 1 maj-tåg? Är man många sympatisörer närvarande gör det ett kraftigare intryck på förbipasserande (alltså den vanlige tidningsläsaren som av nyfikenhet eller slump kollar in artikeln).

  Utanför nätet är agerandet så vedertaget att ingen skulle komma på att skiva ”Det man gör från PP:s sida är att uppmana alla sympatisörer att ”sluta upp tillsammans” (visa ”kommentarskärlek”), det betyder att de ska ”närvara, lyssa på och ge stöd åt” (berömma) partiet ”vid offentliga framträdanden, tal eller demontrationer” (i tidningarnas kommentarsfält) så fort ”partiet är synligt för allmänheten” (det skrivs något om partiet).

  Alla partier kanske inte har insett det än :)

 4. Off Topic:
  Men måste fråga: Vad tror eller vet du har hänt med Kildéns & Åsmans blogg. Den är, står det på sidan, ”suspenderad”?

 5. Jag gillar kommentarskärlek.
  Många intressanta kommentarer, som tur är finns det många fritänkande pirater som är villiga att säga sitt! *Yarr*