Piratpartiets ”kommentarskärlek”

Alla partier har sina knep för att få maximal publicitet för att i förlängningen nå framgång hos väljarna, så även Piratpartiet. Det man gör från PP:s sida är att uppmana alla sympatisörer att visa ”kommentarskärlek”, det betyder att de ska berömma partiet i tidningarnas kommentarsfält så fort det skrivs något om partiet. Exakt samma metod som de flesta andra intressegrupper tillämpar. En av deras beundrare brukar skicka dessa e-postmeddelanden vidare till mig, och här är dagens:

Hej alla,

nu är det dags för lite mera härlig kommentarskärlek! :) Vi toppar just nu Dagens Nyheter med att vi precis har släppt vårt valmanifest. Jag återkommer under måndagen med lite tips och tricks om hur man kan argumentera, men fram till dess är kommentarskärlek välkommen på den här artikeln: Dagens Nyheter — Det öppna samhället monteras ned

Hörs senare idag måndag!

Rick

(Sedan följer det med en länk till den aktuella artikeln)

Olika intressegrupper tillämpar denna metod, effektivast är antagligen det nätverk som stöder Israel i vått och torrt. De får hjälp av en statligt finansierad ”internetmegafon”, en hemsida som sänder ut sina små meddelanden till alla som abonnerar på tjänsten. Skriver en tidning en artikel om Israel så kommer det genast en pling i ”megafonen” hemma i den egna datorn om något i artikeln anses som dåligt för Israel, oftast räcker det med att tidningarna skriver – sanningen.

Att PP gör som de gör tycker är naturligt, men jag känner inte till något annat politiskt parti som använder metoden. Känner du till nåt så kopiera meddelandet och sänd det till mig.

i , , , , , , dn1 ab svd hd svt e24 reflekterat johannes annarkia k&å lasse svensson t

  11 comments for “Piratpartiets ”kommentarskärlek”

Comments are closed.