Piratpartiet av banan?


[column width=”49%” padding=”2%”]
I samband med EU-valet så var Piratpartiet något av medias älskling. Alla skrev om PP och PP:s frågor, man hade givetvis extra stor hjälp av FRA- och Ipredlagarna. Idag ser det annorlunda ut, jag har knappt ens hört talas om Piratpartiet i tidningarnas spalter, senast var väl när en äldre dam i Norrland placerades som nummer ett på deras kommande riksdagslista.

Möjligen är det ett taktiskt korrekt drag, ingen kan förargas över en 77-årig farmor, men det kan också vara en del av problemet. Piratpartisterna syns inte längre, de hörs ännu mindre. Givetvis är det ett resultat av att inga riksdagspartier driver några frågor som PP kan skapa opinion mot, skulle högeralliansen börja tala om ytterligare repressiva lagar så skulle läget snabbt förändras, så de håller näbben fram till valet. Kommer missnöjesrösterna spela stor roll i valet så går de i första hand till SD.

De rödgröna gör samma sak även om de i nuläget står i opposition mot de partier som genomförde FRA-lagen och IPRED-dito. De tvingas till tystnad delvis beroende på att med de rödgröna vid makten så återinträder Bodström som justitieminister, något som PP skulle kunna utnyttja i debatten. Men det gör de inte, knappt någonting hörs från partiet och det verkar mer eller mindre avsomnat. Detta trots att han ska vara en justitieminister som delvis bor i USA.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]xx

Istället skriver man på ledarsidorna om Google och Obama, det enda som direkt berör Sverige är envigen mellan Bodström och Ask, men om den verkligen betyder något är tveksamt. Och det är knappast partiskiljande heller, en klantig justitie-
minister mot en klantig f.d. justitieminister är knappast något som får oss på läktarplats att jubla. Själv har jag mer lust att skriva om JAS Gripen och den enorma socialbidragsbudget som kontinuerligt överförs till intressenterna bakom JAS.

Kommer det fortsätta med en rödgrön regering?

intressant Tags : , , , , , , , ex ab svd dn t

[/column]


6 svar till “Piratpartiet av banan?”

 1. Så om SD ser ut att nå över 4%-spärren får regeringen se till att lägga fram något riktigt integritetskränkande förslag om dataövervakning för att splittra proteströsterna :-)

 2. Håhå… nog är du slarvig!
  Farmor Gun, 73 år, är inte från Norrland , utan från Norrtälje. Och hon förargar säkert en mängd av de integritetskränkande potentaterna i Rosenbad – och i sossarnas högkvarter på Sveagatan.
  Men , jag håller med om att pp borde synas mera i gammelmedia oxså. Gammelpartierna, och inte minst regeringen, lämnar ju ett öppet mål. Det är ju bara att avlossa några välriktade skott. Om nu gammelmedia orkar notera deta, förståss.

  Betr Ask så måste hon AVGÅ.

 3. På tal om repressiva lagar, om vi får en borgelig regering så kommer vi att få hemska, integritetskränkande lagar baserade på datalagringsdirektivet. Om vi får en S, V, MP regering så kommer vi antagligen få hemska, integritetskränkande lagar baserade på datalagringsdirektivet. V och MP är visserligen emot men frågan är om de tycker att det är tillräckligt viktiga frågor för att skapa en regeringskris.

  Alliansregeringen anser ju att Piraterna är ett så pass stort hot att de är villiga att betala böter till EU för att kunna införa de här lagarna precis efter valet i stället för precis innan valet.

  • Nästa gång du skippar fungerande mailadress så åker du in i spamfiltret.

   1) Blir det borgerlig valseger = Datalagringsdirektivet.
   2) Rödgrön seger = Datalagringsdirektivet.

   Kruxet är nog att EU har fått för stor makt. Frågan är om en rödgrön regering hade ratificerat Lissabonavtalet. DET tror inte jag, således begicks misstaget redan 17 september 2006 av svenska folket.

   Eller hur?

 4. Bra jämförelse mellan judendom och islam. Alla vet att man får pissa på muslimer, men rita ett kommatecken om judendomen så…