Palestiniernas motgångar ökar och ökar


Det var väntat att USA skulle straffa palestinierna på något sätt för att de kämpar för sin frihet och för sin egen stat, möjligen hade man inte väntat sig att USA skulle dra in sitt bistånd till palestinierna, men så är det nu en gång för alla med den sortens allmosor, de kan användas som vapen och påtryckningsmedel.

DN: ”Den amerikanska kongressen har tillfälligt dragit in sitt bistånd till palestinierna. Det är en tydlig markering gentemot president Mahmud Abbas som ansökt om att en palestinsk stat bli full FN-medlem. Totalt rör det sig om cirka 1,3 miljarder kronor som skulle gått till bland annat utbildningsprojekt och förbättrad infrastruktur. Andra projekt som rör mat och sjukvård är också hotade. Det råder inga tvivel om att kongressen vill straffa palestinierna för att de ansökt om ett fullvärdigt medlemskap i FN. Palestinska myndigheten har reagerat starkt och kallar det indragna stödet för en kollektiv bestraffning.”

Man brukar skämta om att ingen ameri-
kansk president blir vald utan att de större lobbyorganisationerna i USA samtycker till valet, och nu håller Barack Obama på att förbereda sig på en återvalskampanj så skämten har nog viss relevans. Personligen berördes jag illa av det faktum att han tilldelades Nobels fredspris med tanke på det faktiska motivet som uttalades av många, han fick det för att – han inte var George W Bush.

För övrigt är det snart dags för ett nytt fredspris, man skulle relativt lätt kunna skapa en lista på de tjugo som absolut inte borde få det, jag är rätt säker på att norska stortinget skulle välja någon av dessa. Att Barack Obama tycks sakna integritet beror väl främst på att han värderar makten högre än han värderar dem som drabbats av Mellanösternkonflikten. Talet i Kairo var retoriskt perfekt, det var ett budskap som gladde varenda lyssnare och för några sekunder så trodde man att den nya amerikanska presidenten skulle ta tag i Mellanösternkonflikten och verka för en tvåstatslösning och en fungerande fred. Men de flesta av oss insåg snabbt att vi alla blev lurade, och vad detta bedrägeri betyder för USA:s anseende i arabvärlden vet vi nu.

Man har tre krig igång mot muslimer, Irak, Afghanistan och nu Libyen. Igår sände man sina flygande drönare till Jemen, tror jag att det var, och där dödade man ett par amerikanska medborgare med rötter i regionen, de tillhörde al Qaida sägs det. USA har ett finger med i praktiskt taget allt i arabvärlden, själv undrar jag hur det går med västvärldens anseende i regionen, ur palestiniernas synvinkel så är väl EU lika goda kålsupare som USA, vi är ju med på USA:s sida och slåss mot muslimer. (forts nedan)

Och nu straffar man palestinierna kollektivt för att Mahmoud Abbas hade kurage nog för att besöka FN:s generalförsamling för att begära att Palestina ska erkännas som en egen stat. Givetvis ett utsiktslöst företag, inte ens Sverige kommer väl rösta för en sådan sak.

Så en fotnot: Den här bloggen är ansluten till Bloggvanstern.se, en bloggportal för vänsterpartibloggar. Twitteran-
vändaren @bloggvanstern twittrar automatiskt alla nya inlägg från vänsterbloggarna, men när det gäller den här bloggen så twittras inlägg om Mellanösternkonflikten mycket sällan. De inläggen censureras mot Twitter, det är tragiskt ur fler aspekter. Vänsterns historia när det gäller just censur är minst sagt mörk. Det räcker med att skriva Sovjetunionen och Östtyskland för att alla ska förstå vad jag menar. Men den censuren finns även här i Sverige år 2011, sorgligt tycker jag.
Regler för kommentarer

it Andra om: , , , , , , , , , , , dn1 svd ekot ex ab1


13 svar till “Palestiniernas motgångar ökar och ökar”

 1. Men så jävla tragiskt, vänstern censurerar igen. Man skulle ju kunnat tro att somliga hade lärt sig. Jag förstår att du blir heligt förbannad, och det är ju rätt tydligt vem som står för det också, men jag fattar faktiskt inte varför, det är rena mysteriet. Fortsätt och berätta hur det går med denna soppa Jinge!

 2. Det är bara bra att man stryper biståndet. Den har bara varit ett pris för förräderi och för att palestinierna skulle hålla tyst. Dels avslöjar det packet i PA och dels står USA med byxorna nere för gott. Ingenting kan längre reparera USA:s anseende i MÖ.

 3. Det är inte ofta jag blir förvånad nu för tiden. Men detta fick mig att sätta kaffet i halsen! Är det verkligen sant att Vänstern censurerar dina inlägg om Mellanöstern? Dom är ju knappast extrema, utan kloka och måttfulla trots det vanvett den israeliska politiken uppvisar. Fortsätt riva och röja i detta – jag och många andra vill veta mer!

 4. Tack för idag Jinge. Kul att vara ute med dig, synd att det var så skarp sol. Ja det där med censuren är helt otroligt, jag tycker som jag sa förut att du ska berätta alla detaljer. Folk skulle häpna, jag lovar. Man kan ju undra hur det kommer sig att man inte erkänner, eller skyller på misstag eller tekniskt fel. Vänsterpartiet? Ja jag säger då det.

  • Man får dra ner kontrasten ordentligt, men ett par bilder är inlagda iaf. Ja det är märkliga ting som händer…

 5. Palestinierna har det mycket svårt och så har det varit under de senaste 64 åren , Blodsutgjutelsen kommer att fortsätta och våldet kommer att tvinga omvärlden att agera mot Israel
  Sionismen bygger en felaktig kolonialistisk världsbild att de rättigheterna till de infödda invånarna inte spelar någon roll , sionismen är en minoritet av det judiska folket

  Den amerikanska kongressen har dragit in 200 miljoner dollar av biståndet till palestinierna som en bestraffning för att de vände sig till FN och bad att få en stat inom 1967 gränser , senatorerna tillämpar samma kollektiv bestraffning som nazisterna gjorde mot judar
  Denna åtgärd kommer att försvåra livet för palestinierna samtidigt ger de styrka att fortsätta sin kamp , Palestinierna måste bestämma antingen pengar och bidrag eller friheten , som palestinier vet jag att mitt folk är mästare på att överleva

  Obama är låst i sin retorik och finslipad av Israels många propagandalister , Obama och Netanyahu säger att en palestinsk stat inom 1967 gränser betyder av legalisering av Israel
  Att fakta på marken gör det svårt för israel att dra sig tillbaka , det finns en lång lista över Israels handlingar sedan 1947 som verkligen är oförsvarbara enligt internationell rätt , Obama kunde påminna Israel att bosättningarna är olagligt byggda

  Netanyahu säger att det är svårt att tömma bosättningarna men israelerna har tvångsförflytta 750.000 palestinier från sina hem så de kan tvångsförflytta 300.000 bosättare från västbanken
  Att erkänna Israel som en judisk stat är det samma som att godkänna förstörelsen av det palestinska folket och deras land

  Vi hoppas att Palestina blir medlem i FN så vi kan överlämna allt till den internationella domstolen , Vi behöver internationalisera det palestinska tragedin och vi vill låta opartiska domare avgöra vad som är rätt och fel

 6. Uteslut USA ur FN och flytta högkvarteret till ett mer vänligt land eller ännu hellre skrota FN !

 7. Tyvärr är det något som följt vänstern genom åren, cencuren. Fast man kan ju undra varför dina israelritiska inlägg inte släpps fram, inget av det du skriver har inte redan sagts av vänsterpartiets företrädare. Således är det någon på vägen som gillar israel och inte tål att landet kritiseras.

 8. (S), (V) och (MP) borde föreslå att Sverige ger ett extra bidrag till Palestina som delvis täcker upp för förlusten. Pengarna behöver inte ens passera Israel om palestinierna levererar en önskelista på varor som sedan levereras i etapper allt eftersom de når slutmålet – antingen via Israel eller via tunnlar. Samtidigt bör nämnda partier gå ut till andra länder med en uppmaning att göra samma sak. Bildt är välkommen att stödja det hela.

 9. Jag garvade åt det faktum att annonsen mitt artikeln är från en israelisk resebyrå som gör reklam för resor till Israel.

  • Var det så? Mja, inte gör det mig nåt att israeliska resebyråer sponsrar denna blogg, tvärtom faktiskt.. :-)