Pakistans uniformerade mördargäng
Det är inte bara främmande stormakter som sitter på sina fint möblerade kontor på andra sidan jorden och leker med sina maximalt stridsladdade och radiostyrda droner, Pakistans militär agerar själva bödlar när det gäller det egna folket.

AB: ”18-åriga Sarfaraz Shah greps i den pakistanska staden Karachi, enligt paramilitären misstänktes han för ett rånförsök – något som Shas familj förnekar. Gripandet, och den efterföljande skjutningen filmades, och på videon syns det hur den till synes obeväpnade 18-åringen ber för sitt liv. Till ingen nytta. De beväpnade paramilitärerna riktar sina vapen mot Shah – sedan skjuter de honom. Han träffas två gånger, i låret och i armen, och lämnas sedan skrikande av smärta på marken. Medan Shah förblöder tittar de sex paramilitärerna på, utan att hjälpa honom.”

Nu lär Pakistans ledning ha regerat på detta, men det beror enbart på att händelsen har fått internationell uppmärksamhet. I vanliga fall försvinner regimkritiker i rasande fart, i vart fall om de inte är terrorister som skyddas av den Pakistanska staten som Usama bin Laden. Det finns all anledning att känna oro för landet, man har en hel bunt med kärnstridsspetsar och vem vet vad som kan få desperata politiker att tillgripa dessa.

Konflikten med Indien är på intet sätt löst och kriget i Afghanistan tvingar Pakistan att sitta på två stolar. Dels så stöder man USA/Natos agerande i grannlandet mot betalning, och dels tar man hand om både talibaner och al-Qaida och ger dem skydd i Pakistan. Förr eller senare så kommer man att tvingas att agera som -en- nation, och inte en nation som vänder kappan efter vinden och nickar och ler åt den som har fetaste dollarbuntarna.

Den dagen Pakistans statsledning av en eller annan orsak blir orolig så ser de kanske kärnvapnen som en tänkbar utväg, personligen är jag lika imponerad av den som jag är av Nordkorea. Möjligen är det dags för fredsrörelsen att återigen börja agera för ett kärnvapenfritt samhälle, men frågan är om det ens är möjligt. Men ska man göra en lista över skurkstater så ska Pakistan definitivt vara med på den listan. Tyvärr så blir listan bara längre och längre för varje dag som går.

it Andra om: , , , , , , ab ex dn svd


Ett svar till “Pakistans uniformerade mördargäng”