Paggan förstanamn i Göteborg

Fast i ärlighetens namn så undrar jag om Göran Persson någonsin kallat Leif Pagrotsky för ”Paggan”? Jag tror att det är något som humorgänget i God morgon Världen har hittat på alldeles själva, men numera får nog Pagrotsky finna sig i namnet. För övrigt så tycker jag att det är ett bra drag av socialdemokraterna. Leif Pagrotsky ger ett intryck av att vara genomsympatisk, en person som givetvis socialdemokraterna behöver inför valet.

EX: ”Nu sätter Mona Sahlin in Leif ”Paggan” Pagrotsky som vallokomotiv. Det blev klart i kväll att han kommer toppa partiets riksdagslista i Göteborg, kan Expressen.se avslöja. – Jag är väldigt glad att de vill satsa på mig igen, säger Leif Pagrotsky. Mona Sahlin har problem i storstäderna. Enligt partiets egna mätningar leder alliansen över de rödgröna, i både Stockholm, Göteborg och Malmö. Resultatet är allvarligt för Socialdemokraterna, som sägs ha förlorat valet 2006 på att de inte lyckades locka medelklassväljarna i storstan.”

Den stora kvällstidningen berättar på ledarplats att skribenten får en deja vu-känsla av den sittande regeringen. Det är alltid samma sak efter att en högerregering suttit ett tag vid makten, nämligen budgetunderskott. För är det något som kännetecknat alla borgerliga regeringsperioder så är det alltid resultatet – budgetunderskott. Sedan beror det på diverse kriser, men det märkliga är att vi alltid lyckats få en borgerlig regering varje gång det skall bli en stor ekonomisk nedgång.

Annars oroar jag mig mer inför den kommande valrörelsen. Jag har på känn att denna kommer att gå till historien som den smutsigaste genom alla tider, i vart fall sedan hattar och mössor var i luven på varandra. Dessutom så har jag en obehaglig känsla av att Expressen kommer att vara primus motor i smutskastningen, tätt följda av Aftonbladet givetvis. Redan idag har jag ett namn på en journalist på Bonniertidningen som jag tror kommer att leda kampanjen.

paggan

Visst, de borgerliga partierna kan behöva lite draghjälp efter centerpartisternas alla upptåg, både från regerings-
medlemmar till dem som bara har en plats i landets lagstiftande församling. Att bli kärnkraftsvän och sedan vilja utrota rovdjuren tär förstås på tålamodet hos kärnväljarna, framförallt när partikollegorna ägnar kraften åt salladsbarer och att försöka imponera på Sverigedemokratiska väljare i Malmö.

intressant Tags : , , , , , , , ex ab t

  1 comment for “Paggan förstanamn i Göteborg

Comments are closed.