Opinionsundersökning IRL?

Opinionsundersökningarna kommer tätare och tätare i en takt som får mig att tro att framtidens väljare kan följa folkopinionen i realtid. Jag vet inte hur många dagar sedan det var jag senast skrev om en undersökning och vanligtvis känner jag mig tämligen blasé på den sortens information. Gör jag det så tror jag att andra gör det. Men det är klart, kommer de med så här klatschiga rubriker så är de värda att uppmärksammas, särskilt idag när Tobias Billström och skånemoderaterna visat vad folk faktiskt har att ta ställning till.

AB: ”Bäst går det för Socialdemokraterna, vars väljarstöd ökar med 1,7 procentenheter till 35,8 procent. Även Vänstern och Miljöpartiet fortsätter uppåt, båda med 0,4 procentenheter till 6,0 respektive 9,9 procent.´”

Aftonbladet vet att berätta att de rödgröna nu har sammanlagt 51,7 procent av väljarsympatierna, något som i och för sig är värt att fira. Men fortsätter detta och dessutom stabiliseras så undrar jag om jag inte ska investera i en flaska champagne för invärtes bruk 19 september. Men som sagt, man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten sägs det.

intressant Tags : , , , ab ex svd dn t

  3 comments for “Opinionsundersökning IRL?

 1. Wonder Warthog
  18 mars, 2010 at 16:19

  Fan, jag klämmer min flarra skumpa i morrn för att vara på den säkra sidan!!

 2. Tom
  18 mars, 2010 at 18:04

  Ah, ”sälja skinnet innan björnen är skjuten” brukar ju främst förknippas med gamle centerledaren Gunnar Hedlund! Så du stödjer ett (c)-utalande? :-)

  Ska bli kul att se hur centern uppför sig den 17 juni vid kärnkraftsomröstningen i riksdagen

  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article747967.ece

  Avhopp från (c)? Kanske kompenserat med avhopp från (s)? Det finns ju en hel del starka (s)-röster som kommer från samhällen/städer med industri med stor elkraftsförbrukning som är oroade.

 3. Marcus R
  18 mars, 2010 at 21:17

  Jo man tröttnar ju på de där siffrorna som pumpas ut hela tiden. Det görs ju bara för att sälja lösnummer. De enda oppinionssiffror som spelar någon roll är de som visar resultatet av valet. :)

  Sedan tycker jag det är lite tragiskt med 51.7% nu när vi (i princip) är en två-partistat. Fram till valet kommer siffrorna till att gunga fram och tillbaks där mellan alliansen och oppositionen men verkliga förloraren är ju demokratin för hur man än vänder och vrider på det så oavsett vem som vinner så kör man över nästan hälften av befolkningen.
  Det är kanske dags att flytta till en bananrepublik så känner man sig iaf inte skyldig när man skiter i att rösta…

Comments are closed.