Oljekontrakten klara i Irak och Libyen


Idag har vi fått beskedet att den siste amerikanska soldaten har lämnat Irak, hur många offer det krävts i Irak kommer vi aldrig att få veta, orsaken är att det är oräkneliga. Men USA lämnar spår efter sig i arab-
världen, vi minns de avslöjande TV-bilderna då USA-soldater sköt ihjäl ett antal oskyldiga civila från en helikopter, och den sortens händelser finns det hundratals av, ja kanske tusentals.

Och som sagt, nu är det klart hur den Irakiska oljan ska distribueras, det kommer ske via europeiska och amerikanska oljebolag. Sam-
ma sak i Libyen, men det kriget gick oerhört mycket snabbare, dessutom så var USA:s roll inte lika fram-
trädande längre, nu verkade de europeiska länderna inklusive Nato agera mer självständigt, men inget kan vara mer fel. Det var samma gamla kolonialism och samma röveri som vanligt, och det var USA som höll i trådarna.

Nu får Barack Obama stå på en flygplats och välkomna de amerikanska soldaterna samtidigt som samtliga stora TV-bolag i landet sänder ut propagandan. Möjligen är FOX News undantaget eftersom de antagligen inte är nöjda med bytet, de är i vart fall inte nöjda med att Obama får cred för att soldaterna kommer hem.

Men som sagt, ränderna går inte ur så lätt. USA håller på att bygga ett antal flygplatser i Afrika, start och landnings-
banor som även klarar av drönare av olika sorter. Nu är det ett antal nya länder som blir mål för dessa plan, länder som ännu inte böjt sig för USA:s vilja. Nu kanske saken kompliceras eftersom Kina också agerar för att få tag i olja, möjligen är de helt inriktade på den afrikanska oljan, men vi kan nog förvänta oss olika stader i utvecklingen, skeenden som vi har sett förr.

Och i Afghanistan är det fortfarande oklart vad som ska hända. Det vi vet är att USA har byggt världens största fängelse på den amerikanska Bagrambasen, det handlar säkert om att över tusen ”terrorister” sitter inspärrade där, och det gör de med stöd av USA:s lagar. För USA har nämligen stiftat lagar som gör att det de gör är lagligt i USA, och då blir det lagligt på amerikanskt område utomlands. Den som har starka nerver bör läsa National Defense Authorization Act (NDAA) for Fiscal Year 2012.

it Andra om: , , , , , , , , , svt sr dn svd ex ab


3 svar till “Oljekontrakten klara i Irak och Libyen”

 1. Mycket riktiga synpunkter. DN hade för ovanlighetens skulle två reportage om Irak i fredags, vilket medförde att jag i viss frustration skrev följande till de två journalisterna, som ej svarat. (De kanske gör det, inte sällan svarar faktiskt DN-journalister på hövligt framförd kritik).

  ”Hej!
  Har läst edra (Erik Ohlsson, Michael Winiarski) intressanta artiklar i DN idag. Siffrorna du redovisar är nog att se som tveksamma miniminsiffror (100 000 dödade irakier).
  *Redan 2008 publicerade Nobelpristagaren Joseph Stiglitz, och Linda Bilmes en bok med titeln ”The three trillion dollar war”. I somras kom en rapport från Brown University, som beräknade att Irak-krigen kostat omkring 4 biljoner US Dollar(4 triljoner i USA:s terminologi) – nästan 1/3 av USA:s dåvarande budget-underskott. (E Ohlsson uppgav en kostnad på drygt 800 miljarder USD)

  * Antal döda: Omkring 2006 publicerade Lancet, en av de två högst rankade medicinska tidskrifterna (den andra är New England Journal of Medicine, är prof. vi KI), som beräkade att 600 000 dött till följd av kriget, en siffra som senare räknats upp till 1 miljon döda.

  * Förstörelsen av Iraks kultur och samhälle nämns ej, lika litet som förföljserna mot intellektuella, de tusentals fängslade oppositionella, förbudet mot politisk aktivitet av f.d. medlemmar i Bath-partiet (något som jag fick bekräftat vid möte med forskare från Irak nyligen). Vg se ”Cultural Cleansing in Iraq av Baker & Isamel, Ismael m.fl och ”Blood on our hands”.

  * Det är bra att det informeras, som sista mening i Winiarskis artikel, att amerikanska trupper är kvar. Inget nämns om stora militärbaser som USA har kvar i landet.

  * Tyvärr nämner ni inget om den kraftiga ökningen av missbildningar och cancer i bl.a Falluja till följd av uranvapen. Har som läkare intresserat mig för detta, och bifogar för kännedom en motion om detta, som antogs av ”Svenska Läkare för Miljön”.

  Fortsätt gärna att skriva om Irak!

  Vänliga hälsningar

  Anders Romelsjö”

  • Väl skrivet. Det är sådana som dig som får journalisterna att tänka till en aning innan de skriver sina artiklar.

 2. Jinge, NDAA är bara en del av den kommande tyrranin, nu har regeringen köpt in Halliburtons tjänster för att dessa inom 72timmar skall kunna bemanna dom hundratals FEMA-läger som finns i USA.

  Och allt började med 9/11 som följdes upp av ökad övervakning/avlyssning av medborgarna genom NSA, Patriot Act kom samtidigt, på senare år så har hela detta uppbyggda system vänts mot dom egna medborgarna. Numera definieras en terrorist som nån inte gillar den politik som regeringen för, nån som uppskattar grundlagen, hemvändande veteraner, Ron Paul-anhängare osv.. Alltså helt vanliga medborgare som vill påverka det politiska systemet med grundlagen som kompass.

  Och i Sverige har nyligen SÄPO fått tillgång till FRA’s övervakningsapparat, omdefinitionen av terrorist kommer sen som ett brev på posten.

  Terrorist?

  Serieskytten i Malmö utreddes av psykiatrin
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/serieskytten-i-malmo-utreddes-av-psykiatrin

  ”39–åringen hade tydligare kopplingar till Sanningsrörelsen än vad som tidigare varit känt. Under 2009 kom han att dras till gruppen och dess hemsida Vaken.se där bland annat konspirationsteorier kring 11 septemberattackerna framförs och underblåses.”

  ”Han lockas också av den mest övergripande av alla konspirationsteorier, som även den förs fram av Sanningsrörelsen, att världen styrs av en hemlig organisation eller regering – New World Order.”