Obama kommer att kommas ihåg pga sin hudfärg


OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).
Personligen så är jag rätt övertygad om att Barack Obamas problem med Wikileaks bara kommer att öka. Inatt så försökte han ena det politiska etablissemanget i sitt State of the Union-tal, men få tror att han lyckades annat än tillfälligt. Man satt inte på sina vanliga platser utan man satt tillsammans, både republikaner och demokrater. Längre än så kommer inte den amerikanska presidentens ambitioner att nå.

Han har dessutom ett enormt underskott i statsfinanserna att tampas med, dels beroende på USA:s ständiga krig, något som förstärks av ett underskott i handelsbalansen. Och som lök på laxen så har man fått Wikileaks, en faktor som redan ställt till en massa oreda och besvär, men som ännu har massor av känsliga uppgifter att avslöja. Det är inte bara svenska ministrars pladder som kommer avslöjas, i förlängningen kommer vi alla att bli mer informerade om vad USA egentligen gör bakom de stängda dörrarna.

Idag undrar jag verkligen om Obama har en chans att bli återvald för en andra period i Vita Huset. Och med handen på hjärtat så tror jag inte att det egentligen spelar någon roll. Visst gjordes ett försök att få igenom hälsovårdsreformen, men det blev inte alls som demokraterna hade önskat och frågan är vad som blir kvar efter att demokraterna förlorat nästa val.

Jag lyssnade på en del av talet och visst, han är fortfarande en god talare, men jag tror inte att det hjälper. När man sedan kommer att sammanfatta hans betydelse i den amerikanska politiska historien så kommer han främst kommas ihåg därför att han var den första presidenten med afroamerikanskt ursprung. Och det blir nog det enda spår han kommer att sätta i historieböckerna.

it , , , , , , , , ab ex1 dn svd svt


4 svar till “Obama kommer att kommas ihåg pga sin hudfärg”

  1. Obama höll i en middag för Kinas president nyligen. Det betyder att en Fredsprisvinnare höll i en middag med ledaren för landet som har burat in en annan Fredsprisvinnare…

  2. Glömt inte hans perfekta leende. En amerikansk presidentkandidat kan inte bli vald utan ett perfekt leende med en perfekta vit tandrad. .