Obama hos Jay Leno (video)

I morse när jag vaknade så damp det just in ett mail i min inbox med en inspelning av delar av ett program. Det var Obama som var gäst hos Jay Leno, ett program som sändes på den amerikanska västkusten för bara några timmar sedan.

Barack Obama verkade vara i fin form, han såg dock ut att ha gått ner i vikt sedan valrörelsen, något som antagligen hade med hans nya arbete att göra. Han sade inget om det, men berättade angående den utlovade hunden: ”Nu är jag i Washington, hunden som jag lovat familjen var ett kampanjlöfte. Nejdå, tillade han, när jag kommer hem från Natomötet så kommer jycken att vara på plats. För de säger nämligen att – vill du ha en vän i Washington, skaffa en hund.”

Han sade också: ”Det värsta av allt är att det mesta som förde oss in i dessa finansiella problem var fullständigt lagligt. Om du köper en brödrost och den exploderar i ansiktet på dig så har du rätt till skadestånd. Men om ditt kreditkort exploderar i din ficka så har du ingen möjlighet att få hjälp.”

Om Washington sade han att alla i staden letar hela tiden efter någon annan att skylla på, och att han ska försöka ändra på det. Förr har ungdomar drömt om att arbeta inom finanssektorn när de var klara med sin utbildning. Nu behöver man försöka ändra på det så att de istället ska sikta på att bli ingenjörer eller vetenskapsmän.

Jay Leno frågade honom om det var cool att flyga med Air Force One, jodå det tyckte han, men hans döttrar tyckte inte att det var så märkvärdigt. När de första gången flög med helikoptern Marine One så var de mer intresserad av det godis som fanns ombord än att titta på utsikten över huvudstaden. De låter sig inte imponeras så lätt.

På det hela taget var det en tämligen avspänd amerikansk president som skojade en hel del. Han berättade också om det nya livets begränsningar, som att nekas av Secret Service att ta en promenad på några hundra meter.

Andra om: , , , , , , , , , , , , , it DN1 SvD12 SDS Dbl1 AB12

[tags]Obama, USA, Washington, President, Tonight Show, jay Leno, Marine One, Air Force One, President, Finanskrisen, Kultur, Underhållningsprogram, Secret Service, Politik[/tags]

  10 comments for “Obama hos Jay Leno (video)

Comments are closed.