Obama hos Jay Leno (video)


I morse när jag vaknade så damp det just in ett mail i min inbox med en inspelning av delar av ett program. Det var Obama som var gäst hos Jay Leno, ett program som sändes på den amerikanska västkusten för bara några timmar sedan.

Barack Obama verkade vara i fin form, han såg dock ut att ha gått ner i vikt sedan valrörelsen, något som antagligen hade med hans nya arbete att göra. Han sade inget om det, men berättade angående den utlovade hunden: ”Nu är jag i Washington, hunden som jag lovat familjen var ett kampanjlöfte. Nejdå, tillade han, när jag kommer hem från Natomötet så kommer jycken att vara på plats. För de säger nämligen att – vill du ha en vän i Washington, skaffa en hund.”

Han sade också: ”Det värsta av allt är att det mesta som förde oss in i dessa finansiella problem var fullständigt lagligt. Om du köper en brödrost och den exploderar i ansiktet på dig så har du rätt till skadestånd. Men om ditt kreditkort exploderar i din ficka så har du ingen möjlighet att få hjälp.”

Om Washington sade han att alla i staden letar hela tiden efter någon annan att skylla på, och att han ska försöka ändra på det. Förr har ungdomar drömt om att arbeta inom finanssektorn när de var klara med sin utbildning. Nu behöver man försöka ändra på det så att de istället ska sikta på att bli ingenjörer eller vetenskapsmän.

Jay Leno frågade honom om det var cool att flyga med Air Force One, jodå det tyckte han, men hans döttrar tyckte inte att det var så märkvärdigt. När de första gången flög med helikoptern Marine One så var de mer intresserad av det godis som fanns ombord än att titta på utsikten över huvudstaden. De låter sig inte imponeras så lätt.

På det hela taget var det en tämligen avspänd amerikansk president som skojade en hel del. Han berättade också om det nya livets begränsningar, som att nekas av Secret Service att ta en promenad på några hundra meter.

Andra om: , , , , , , , , , , , , , it DN1 SvD12 SDS Dbl1 AB12

[tags]Obama, USA, Washington, President, Tonight Show, jay Leno, Marine One, Air Force One, President, Finanskrisen, Kultur, Underhållningsprogram, Secret Service, Politik[/tags]


10 svar till “Obama hos Jay Leno (video)”

  1. Jag sag ocksa programmet och tyckte att Obama verkade ratt sa avspand. Men 129 poang i bowling, ar det verkligen bra? For ovrigt sa ska Leno sluta med sitt program snart.

  2. Jag gillar att han har åtminstonde börjat tala med Iran. om han är ärlig med det eller om det ett spel för galleriet har jag inte fått bekräftat ännu.

    Min fru hoppas att han ändrar sjukvårdsystemet i US till något osm liknar Sverige.

    Så många sätter stort hopp till honom och han är lätt att gilla men hans honeymoon är över och han måste bevisa att han är den de röstade på.

  3. Ni får aldrig glömma bort den svåra sits han befinner sig i. Ingen amerikansk president sedan andra världskriget har regerat under en sådan taskig ekonomisk sits, som Obama gör nu. Men han får människor att tro på sig själva och framtiden. En optimist i dystra tider.

  4. Att Barack Obama verkar vara så ung, beror ju bara på kontrasten mot den tidigare presidenten. Förövrigt så är det väl snart dags för George W. Bush att börja sin stamcells behandling mot Alzheimer .

  5. Ja visst verkar han sympatisk. Så läser man i tidningen att USA funderar på att utöka antalet droner som bombar Pakistan och även ge sig på staden Quetta, där ett antal talibaner anses gömma sig, och plötsligt känns han inte lika fräsch längre…

  6. G #5 Roosevelt hade en nästan identisk situation när han tillträdde.