NK satsar också på klassturism


Det tycks ha blivit populärt med klassresor, för nu har NK skapat en sovmiljö där man ska kunna känna sig som en uteliggare, möjligen är de medvetna om att alltfler hamnar utanför i vårt samhälle, man kanske vill att folk ska vänja sig.

Bland annat så ondgjorde sig Peter Wolodarski i Dagens Nyheter igår över det faktum att ett antal ungdomar gjorde en överklassafari ut till Saltsjöbaden och Solsidan. Det sticker antagligen en liberal i ögonen när en högerregering som Reinfeldts misslyckas så totalt med sin politik. Han talar ju om arbetslinjen, en linje som har fått till resultat att arbetslösheten i landet nu är rekordhög.

Så vi kanske är många som måste börja vänja oss vid tanken att leva som uteliggare, jag vet inte vad NL annars tänkte på. Möjligen ska NK:s kunder känna sig lite trendiga om de köper de sängkläder som företaget ställer ut, själv hoppas jag givetvis på att de uteliggare som finns ska söka sig till NK. Där finns faktiskt en tom säng och botaniserar de i varuhuset ska de säkert hitta fler platser som tillfälligt kan duga om kylan utomhus blir för svår.

Sedan kan man ju undra vad Reinfeldt tycker om idén, att skriva folk på näsan att klasskillnaderna ökar så till den milda grad som de gör idag är väl inget som moderaterna fått godkänna i förväg antar jag.

Men som jag tidigare har nämnt idag så verkar ju Fredrik Reinfeldt försöka sig på att ljuga sig ur alla besvärliga situationer, något som de flesta upptäckte i samband med lögnerna om hur man skulle agera mot alla ungdomar i frågan om fildelningen.

Frågan är hur länge det håller att ljuga i var och varannan mening? Tror moderaterna verkligen att folk är så dumma och de är ett sovande folk?

it Andra om: , , , , , , ab1 svt sr ex dn svd


22 svar till “NK satsar också på klassturism”

 1. Man kanske skulle köpa en sån här till Reinfeldt.
  Det är nog det närmaste han kommer att komma de fattiga.
  Kanske gör han en egen safari tillsammans med några journalister för att låtsas att han bryr sig.
  Givetvis nån pik om att det var sossarnas fel.
  Debatter om problemet i riksdagen lär han inte ta för det är han för feg för.
  Schlingmann ser till att han bara syns i positiva sammanhang.

 2. Arbetslös==>A-kassa==>AF==> FAs1,fas2,fas3= Ute ur statistiken ==> Gå vidare till socialen==>Starta fattiggörandeprocessen==>Flytta==>Redovisa varje utgift==>Rxistensminimum==> KOM IGEN NU DIN LATE FAN!

  Alternativ början:

  Sjuk==>FK==>NEJ==>AF==>Rehab?(Var)==>AF ==> se ovan.

  Numera heter Fas3 något annat. Om du inte är medlem i a-kassa,hoppa över 300 dagar och gå direkt till Fasorna.

  Sedan kan man ju vara jävligt attraktiv på marknaden och genast bli anställd tills man fyllt 70 enligt nya regeringsrön.

 3. Ingen politiker vill vara uteliggare , Ingen politiker vill leva utan adress , bil , daglig dusch , rena kläder och utan penga till kollektivtrafik

  De hemlösa är mindre lyckligt lottade än politikerna , en hemlös måste vara skadad fysisk och känslomässigt , en bidragande faktor är fattigdomen och arbetslösheten och utan tvekan de behöver hjälp

  Varje hemlös har en egen situation och varje situation är unik , Dessa hemlösa känner en stark smärta och ilska , Varför Sveriges politiker vägrar investera pengar för att lösa detta sociala gåtan , Sverige har pengar och kapacitet för att hjälpa dessa människor

  Reinfeldt och hans Company tillhör överklassen och vägrar se verkligheten med egna ögon

 4. Riksdagen kanske kan delta i trenden & anordna en populär visnings-tur? Besök en ”främmande planet”, se en okänd värld du inte trodde fanns. Går det bra går det inte undvika att bli mångmiljonär, går det dåligt garanteras nya toppjobb! Chanserna tar aldrig slut. ”Ett främmande universum mitt ibland er” kan det kanske stå på affischerna..

 5. forts..”Upplev verklighetens Schlarraffen-land, platsen där arbetslinjen INTE är ett cyniskt skämt utan gyllene & buntad verklighet! Se miljöerna där måttliga prestationer på kontorstid skoningslöst spräcker plånboken, pengarna bara forsar fram! Upplev hur den konstiga, verklighetsfrämmande överklass-tonen, över partigränserna, i tv:s debatt-program om jobb/a-kassa formas!”..?? Riksdags-safari skulle säkert kunna bli en succé, lite som med vita tigrar & liknande saker.

 6. Usch, man kräks när man hör talas om sånt här. Förvisso anges det att en del, hur stor då?, av priset för kartonglakanen går till hemlösa. Men som någon sa så innebär det ju bara en del. Varför då inte istället sätta upp kollektbössor vid alla portar till köptemplet och ålägga alla som går in och ut där kan lägga en slant, kanske en viss procent av beloppet man handlar för, som kan distribueras direkt till de hemlösa och deras behov?
  Hade vi verkligen så många hemlösa, och så många människor som stod utanför, innan rajraj och kompani satte igång att montera ned landet?

   • Jag vet inte, jag hade problem sist med den, är det inte bättre att läsa igenom vad man skriver innan man sparar? Efter att du sparat spelar editeringsfunktionen ingen roll..

    • Hmm, jo naturligtvis, men du sa ju att vi skulle påminna… På något annat ställe jag frekventerar kan man dock som författare av ett inlägg i efterhand gå in och editera i sin redan sparade text upp till en dag efteråt, tror jag det är. Förvisso måste man där vara inloggad så det kanske beror på annan mjukvara och så då?

     • kan man dock som författare av ett inlägg i efterhand gå in och editera

      Ptja, den bloggaren kanske bara har snälla besökare, gjorde jag så skulle jag hamna i Expressen redan efter bara några dagar.

      • Om det vore genomförbart rent tekniskt skulle det förstås vara trevligt att kunna redigera sina kommentarer fram till dess att de blir godkända av dig. Efter det är det orimligt att man ska kunna ändra något – både praktiskt och etiskt, kan jag tycka.

       • Problemet med det är att man sitter kanske och editerar sitt inlägg när Jinge godkänner den, och sedan trycker man på skicka och då går den inte igenom för inlägget redan är inne. Det är iofs bara ett problem om man spenderar en längre tid på att editera sitt inlägg.
        Det hade kanske varit bättre med en funktion då som gör att jag kan ta bort ett inlägg jag skickat men som inte är godkänt ännu, så kan jag skriva om inlägget helt och hållet?

        • Krångla INTE till saker och ting. Det är JAG som ska implementera eventuella funktioner så dra inte en massa syre i onödan. Hittar jag någon editeringsfunktion som JAG gillar så inför jag den KANSKE på prov. Ni får helt enkelt lära er att kolla efter stavfelen INNAN ni trycker på skicka. F.ö. tror jag att vi kan leva med stavfel…

       • Yes, så där vore det ju fint om det funkade. För det är ju oftast just som man tryckt ’skicka’ som man ser det där stavflelet som insmugit sig…

      • Ja det hade nog varit dumt såvida du inte vill moderera alla editeringar också.
       Vad sägs om nåt som gör att när man trycker på ”Skicka kommentar” så får man upp sin text i ett preview fönster så som det kommer till att se ut när det är skickat, och sen finns där ytterligare en knapp som man måste trycka på där det står typ ”Ska du verkligen skicka den här kommentaren – Har du läst igenom?” :P

       • Problemet med editeringsrutor är att det samtidigt dyker upp en ny ”Skicka kommentar”. Beroende på vilken man trycker på så hamnar kommentaren rätt eller – under fel bloggpost. Jag kan bara försäkra er om att jag ska kika på saken, men om och när jag kommer prova något nytt vet jag inte.

        Och OM det kommer ngn förstärkt editeringsfunktion så kommer den under inga omständigheter gälla postade kommentarer. Jag har ingen lust att hamna i Expressen igen pga vad andra skriver.

        Thats it!

        • Det låter helt OK tycker jag i alla fall, och inser problematiken! Men i datorernas förtrollade värld kan man ju göra även det omöjliga har jag hört.

 7. Borde man inte kunna se det här ur en direkt motsatt synvinkel, och uppfatta det som att någon på NK faktiskt levererat ett ovanligt skarpsinnigt politiskt statement? Det måste finnas åtminstone några shoppare som såg det där och fick huvudet fullt av tankar.

  • Det är inte illa om den nygamla inrednigsstilen Shabby Chic får andra tankar att uppstå i huvudena på överklassen, det brukar annars inte vara alltför lätt.
   Kanske blir man plötsligt generös och givmild och faktiskt ger en blank tiokrona till den första tiggaren man stöter på efter NK-besöket.

  • Ursäkta mig, men tror du inte att det stora varuhuset kommer på skarpsinnigheter för att öka sina intäkter, dvs att de skulle bedriva någon gnuttas form av filantropi är väl knappast möjligt? Fö misstänker jag att om berörda kunder är medvetna om att en bråkdel av priset för grejorna går till välgörande ändamål så känner sig förmodligen vederbörande kunder väldigt duktiga för att de köpt just dessa grejor och anser sig ha fullgjort sin plikt gentemot sina medmänniskor?! Men det är ju bara mina insnöade tankar förstås…

   • Drivkraften var säkerligen kommersiell men även ur sådant kan det ibland komma en och annan tankeställare. Poängen är att det utspelade sig på snobbiga NK:s allra snobbigaste avdelning. Där går folk och utbrister ”Åh, så chict!” på fullaste allvar. Jag kan inte på rak arm komma på en målgrupp i större behov av att bli påmind om verkligheten i motsatt ände av skalan.