Monas pseudoväska

Av dagens pseudonyheter i media skrattade jag mest åt Aftonbladets artikel om Mona Sahlins väska, den kostar nämligen sex tusen kronor, något som är en halv månadslön för en undersköterska.

I princip har jag inga invändningar om folk väljer att köpa en väska för sex tusen, bortsett från att jag själv aldrig skulle komma på tanken. Katrine Kielos tycker att det är smart, men så är väl hon den enda på Aftonbladets ledarredaktion som röstar borgerligt. De andra röstar säkerligen på rätt parti och Lena Mellin säger i sin kommentar – Inte så smart Mona…

Och det håller jag med henne om. Mona Sahlin tycks helt sakna politisk fingertoppskänsla, något som hon visat prov på ett flertal gånger. Bara att svansa för Bindefeld & Co och låta sig bjudas med på kändiskalas nere på Mallis visar tydligt att Mona anser sig stå högt över dem hon vill låtsas representera. Det är mycket okänsligt att köpa en väska för sex tusen kronor när hon i andra sammanhang skäller på regeringen för att utanförskapet ökar under deras regeringstid. Ingen i detta utanförskap kan köpa sådana väskor och givetvis undrar de.

Lena Mellin/AB: ”Ingen missunnar Mona Sahlin en snygg väska. Men det är inte särskilt smart, kanske till och med dumt, att göra ökade klyftor till en huvudfråga och samtidigt bära en handväska från ett av världens lyxigaste varumärken.”

Det har hon rätt i, visserligen har Mona Sahlin en inkomst på drygt en miljon årligen, men det känns tveksamt om hon ska

SahlinAftonbladet idag

vifta med den lyx hon har råd med. Har hon råd så kan hon satsa en slant på att anställa en politisk rådgivare istället, en sådan har hon betydligt mer nytta av än handväskan.

intressant Tags : , , , , , , , , ab12 svd dn t

  50 comments for “Monas pseudoväska

 1. antisverigedemokraterna
  22 januari, 2010 at 15:42

  Bloggreklam undanbedes!

 2. Gösta Berling
  22 januari, 2010 at 16:15

  Röstar Kielos borgerligt ??? Belägg ?

  • 22 januari, 2010 at 16:32

   Det är ett antagande från min sida. Jag har länge läst vad hon skriver..

   • Micke F
    22 januari, 2010 at 16:39

    Ja visst röstar Kielos borgerligt. Det är väl en självklarhet närmast?

    Hon resonerar verkligen borgerligt i alla fall.

    • 22 januari, 2010 at 16:53

     Är inte KK uttalad sosse även om hon ofta (med rätta) kritiserar dem? Hon brukar ju skriva artiklar ur ett socialdemokratiskt perspektiv. Å andra sidan har ju hennes vapendragare i Korseld, Sanna Rayman, sagt att hon skulle rösta på miljöpartiet.

     • Gösta Berling
      22 januari, 2010 at 19:31

      Klart att hon är sosse. Det presenterar hon sig själv som också, på t ex Facebook och Twitter.

 3. 22 januari, 2010 at 16:19

  Väskan var en present från kompisar på 50årsdagen. Skulle hon ha lämnat tillbaks den eller gömt den långt inne i garderoben?
  Usch vad trött jag blir.

  • 22 januari, 2010 at 16:35

   Var det en present så kunde hon väl ha den bara privat? Nej, det ÄR en pseudodebatt, men jag ifrågasätter inte väskan utan hennes omdöme.

   • Man Vasteras
    22 januari, 2010 at 16:37

    När uppträder en stadsministerkandidat bara privat?

    • Micke F
     22 januari, 2010 at 16:41

     På fritiden?

     • Man Vasteras
      22 januari, 2010 at 19:57

      Av de tre ministrar jag talat med om saken så har man ingen fritid i den betydelsen när man klivit in i ministerrollen.

    • Observatör
     22 januari, 2010 at 16:45

     Om man får tro det politiker undslipper sig i förmåne- och skatteärenden, så uppträder en politiker aldrig privat.

     • 22 januari, 2010 at 16:49

      Jag hade tänkt skriva om den svenska nyadeln idag, men det kanske blir i helgen i stället.

      • Man Vasteras
       22 januari, 2010 at 20:02

       En minister eller f.d. minister kan sällan säga att något som sägs/görs/bärs utanför hemmets väggar är helt privat. Det gäller skatter och förmåner förstås, men också annat.

   • 22 januari, 2010 at 16:57

    Visst är det en pseudodebatt! Om man tittar på vad kläderna politikerna har på sig kostar de säkert åtminstone i den storleksordningen också och det är det ingen som har reagerat på. Om nu Mona som så många modeskribenter ser väskan som en ”acessoar” (har själv aldrig förstått mig på det där…) så känns det verkligen som en pseudodebatt. Håller med dig helt och fullt i att det är direkt korkat av Mona att sända ut sådana signaler däremot…

 4. Man Vasteras
  22 januari, 2010 at 16:36

  Tycker att det är ganska bra att Mona har en väska tillverkad (förmodligen) i Europa av arbetare med hyggliga löner och med yrkesstolthet i stället för en tillverkad av barnarbetare eller slavarbetare i en fabrik med undermåliga arbetsförhållanden där ägaren gör de stora vinsterna. Tycker LV är ganska bra politiskt omdöme när det gäller väskor.:-D

 5. Observatör
  22 januari, 2010 at 16:37

  Jinge! Väskan har Mona Sahlin fått i present – kanske till och med på ”Mallis”. Detta visar i så fall visserligen på vådan av att vistas på ”Malis”, men man kan väl inte belasta henne för detta. Det pinsamma är väl att hon visar upp den för offentlighten. Jag trodde märkeshysterin dog redan på 1990-talet. Att Mona Sahlin nu på bild stoltserar med sitt ”kap” är väl så att säga ”foten från kön” (begrepp från den allmänna värnplikten). Hade jag suttit i ledningen för Louis Vuitton hade jag nog gett mina advokater i uppdrag att stämma Mona Sahlin för att hon angriper mitt varumärke. Vad skall nu uppkomlingen svara på kommentaren ”jaså – du gouterar samma väskleverantör som Mona Sahlin gör?”

 6. 22 januari, 2010 at 16:44

  Intressant att en handväska kan väcka så mycket ont blod. Personligen tycker jag att den är rätt så ”tantig” även om färgen är rätt käck. Men som sagt, jag skiter högaktningsfullt i väskan men visst är det dåligt politiskt omdöme? Det är i alla fall min uppfattning.

 7. 22 januari, 2010 at 16:54

  En tant med handväska skall styra landet?

  Gud bevare fosterlandet!

  • 22 januari, 2010 at 17:00

   Tanter HAR handväskor!

  • Observatör
   22 januari, 2010 at 17:24

   Thatcher var väl berömd för sin. Hon bankade till och med fram en rabatt på EU-avgiften med sin handväska, har jag för mig.

 8. 22 januari, 2010 at 17:11

  Svt.se Vänsterdebattören Göran Greider anser inte att det spelar någon roll att väskan var en present.

  ”För en socialdemokratisk partiordförande borde kampen mot social ojämlikhet vara det centrala. Så uppfattar de flesta väljare det. Hennes dyra handväska ger precis motsatt meddelande”, skriver vänsterdebattören Göran Greider på nyhetssajten Newsmill i dag.

 9. 22 januari, 2010 at 17:13

  Gjorde du inte lite av ett självmål där, Jinge?

  Nej vaddå? Jag skriver ju att det är en pseudodebatt?

 10. Ludde
  22 januari, 2010 at 17:17

  Men hur mycket får i så fall väskan kosta ? Tusen spänn ? Varför just det beloppet, förresten ? Och skall det indexjusteras ?
  Som jag förstår saken så har hon fått denna (anskrämliga, i mitt tycke) väska i 50-årspresent av en kompis. Meningen med sådana presenter är väl att mottagaren skall få prylar som man eljest inte skulle skaffat sig, och att vederbörande skall få bli lite glad över att använda gåvan.
  Möjligen visar Sahlin dåligt omdöme i så måtto att hon med sitt uppträdande möjliggör en fånig debatt som denna. Eller så visar hon styrka genom att sätta sig över dessa mekanismer (som alltid verkar i borgerlighetens tjänst.)
  Avgör själv; oavsett, så är det hela en struntsak.

  • 22 januari, 2010 at 17:22

   En engagerande struntsak.

 11. Martin
  22 januari, 2010 at 17:27

  hahahaha, Katrine Kielos blå. Har du sett korseld någongång. Hon är VÄNSTER min vän VÄNSTER

 12. Christer W
  22 januari, 2010 at 17:38

  Som jag ser det är det med att ha med väskan på bilden geno tänkt eftersom den hamnar i mitten på vänstergruppen och drar blicken till sig. Kan tänka mig att tanken var att balansera vänstergruppens gråa nyanser mot Olofsson lila med lite ”röd-skärt”, men effekten blev nog inte den förväntade.

 13. 22 januari, 2010 at 18:52

  Om nu Mona skulle få för sig att köpa en bil, måste hon då köpa en begagnad bil för 5.000 spänn bara för att blidka de som tycker att det vore opassande att köpa en lite bättre och nyare bil?

  Personligen kan jag tycka att hon som partiledare tjänar lite väl mycket (runt 125.000kr), men nu har hon det och har då råd att köpa en röd väska för 6.000 pix…som hon förövrigt fått av en väninna.

  Aftonbladet gjorde självmål, igen, som överhuvudtaget la tid, energi och pengar på att jaga denna ”nyhet”

  • 22 januari, 2010 at 19:01

   Jag tror att alla tidningar inkl radio/tv kört grejen nu. Greidercitatet är från svt..

 14. 22 januari, 2010 at 19:07

  Att ha pengar men låtsas som att man inte har det genom att gömma undan dyra saker man tycker om tycker jag nästan kan betraktas som nedlåtande mot människor som verkligen inte har pengar.

 15. Joakim
  22 januari, 2010 at 19:08

  Vad händer om media börjar granska de armbandsur eller kostymer politiker-eliten bär, vad kostar dessa? Men just vänster(?)företrädarna bör nog vara väldigt försiktiga med statussymbolerna, minns katastroferna från tidigare episoder i svensk politik, när små individer började tänka grandiosa tankar…

 16. 22 januari, 2010 at 19:23

  Den som går segrande ur den här debatten är nog Mona Sahlin. Hon behöver nog inte ens kommentera pajasdebatten för att vinna sympati.

  • 22 januari, 2010 at 19:32

   Kanske, det kan hon ju behöva isf.. :-)

  • Martin Forsman
   23 januari, 2010 at 01:49

   Helt rätt Kjell. Att någon bara för att de ska företräda ’vanligt folk’ inte skulle få tillåtelse att ägna sig åt några former av ’utsvävningar’ är rent utsagt löljligt. Vad blir nästa steg ? Ska vi tvinga Vänsterpolitiker att köpa 2nd-hand kläder, cykla till jobbet, ta med sig matlåda hemifrån e t c.

   Nej, ’Väskaffären’ är en ickefråga och borde så förbli och ska man vara lite konspiratorisk så kanske AB medvetet blåser upp frågan för att få med sig övriga mediasfären och därmed ge Sahlin sympatipoäng. Om så är fallet så har de gjort ett bra jobb enligt mig.

 17. Sara G
  23 januari, 2010 at 00:54

  Jag förstår inte den här urlöjliga driften att skaffa sig så där urdyra väskor. Dom ser verkligen inget märkvärdiga ut, rent ut fula en del – så dom kan inte vara värda det priset som anges. Mona är snart en gammal tant och borde upphöra med slikt tonårstjafset snart! Sälj väskan på blocket och skicka behållningen till Haithi.

 18. Daniel
  23 januari, 2010 at 03:02

  Själv är jag inte särskilt förtjust i Mona eller politiken som S för, men hela den här debatten är löjlig. Hon tillhör ledarskicket i Sverige, och folk blir upprörda för att hon har en väska för 6000 kr.
  Helt ärligt, detta är enbart vi Svenskar som visar upp ”den svenska avundsjukan”.

 19. 23 januari, 2010 at 04:13

  Jag är tant, men jag har inte hanväska! Jag har axelväska. Vet inget löjligare än handväska och den där 6.000-kronorstingesten som syns på bilden ovan skulle jag kalla ”kasse” :-).

 20. 23 januari, 2010 at 05:35

  Partiledaren för ”Det Nya Arbetarpartiet” har en klocka värd 80 000 på sig. Inte många kommentarer om det.

  • 23 januari, 2010 at 08:38

   Han har en Longines Evidenza för tjugotvå papp. Han har fått den som pris och måste lämna tillbaka den efter 19 september i år då han inte längre är statsminister.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6476721.ab

   Själv har jag en SEIKO som kostade 1500.- då jag köpte den 1986. Den tillhör de platta analoga klockornas krets och den drar sig faktiskt, den går för fort, hela två sekunder i månaden.

 21. Magnus
  23 januari, 2010 at 06:09

  Nej, Mona bör ha tygpåse med Coop på och täckjacka från Överskottslagret. Skönt att svensk politisk debatt håller viss nivå.

 22. Mr Speck
  23 januari, 2010 at 06:30

  Kan denna väska möjligen vara ett fall av BESTICKNING ?

  Vad går gränsen för en statsministerkandidat mellan personlig vänskapskrets
  och det offentliga uppdraget.

  Väskan upptar ju onekligen en rent fysisk plats på den politiska skalan (?)

  En plats som ju exempelvis kunde ha tillfallit personer från andra partier som kommer att representera valmanskåren i riksdagen till hösten.

 23. Andreas
  23 januari, 2010 at 12:16

  Fy fan vad trött man blir.

  Sahlin är som vilken prylkåt borgarkärring som helst. Det är är ett jävla stort hån mot t.ex. alla undersköterskor som knappt har en tiondel av vad den jävla borgarkärringen har i lön.

  …och med henne ska vänstern samarbeta … går det falla lägre??? …fy faaan

  • 23 januari, 2010 at 12:20

   Hon har fått den i present, betyder inte det något för dig? Skulle hon ha sålt den?

   • Andreas
    23 januari, 2010 at 12:32

    Om hon fått den jävla väskan i present skiter jag i, det är inte det som är grejen.

    Grejen är att hon helt ställer upp på kapitalismens jävla prylsamhälle när hon väljer att använda skiten. I det kapitalisiska tjyvsamhället är det helt ok att utsugarna springer om kring med prylar som en vanlig arbetare aldrig ens skulle kunna drömma om. Det finns ingen alls jävla solidaritet i detta utan det visar bara att sossarna och Sahlin är lika mycket borgarjävlar som Reinfelt och hans borgarsvin.

 24. Marcus R
  23 januari, 2010 at 14:44

  Hela debatten är så jäkla töntig. Mona är partieldare för Sveriges största parti. Vinner de valet i år blir hon statsminister. Hur vill folk att hon ska gå klädd då egentligen?

  Det här är väl en av få gånger jag faktiskt försvarar henne men någon måtta måste det ju vara. Att folk gnäller visar bara hur avundsjuka och ytliga svenskar egentligen kan vara.

 25. blingbling
  23 januari, 2010 at 14:53

  ”… tycks helt sakna …”

  Vilka ytterligare bevis skulle enligt din mening behövas för att säkerställa detta faktum ? :P

  Väskan bekymrar mig mer marginellt, det är den sammantagna bilden med Bilderbergbesök och övrigt socialt umgänge som ger anledning till skräckblandad fascination inför utsikterna till 4 år med henne vid spakarna.

  Var är nödutgången ?

 26. Micke83AB
  25 januari, 2010 at 18:48

  Jag bryr mig inte!!!

Comments are closed.