Moderaternas valaffischer, exempel


Nu kan jag presentera min första moderata valaffisch. För någon timme sedan kom min egen variant på Kristdemokra-
ternas nya, och nu kommer en moderat affisch. Den är enfärgad i blått, och moderaterna har inte anammat centerpartiets miljö-
ministerattrapps idé om att förstora bilder på valar för att använda som valaffischer.

De anspelar istället på parti-
ledare Reinfeldts bok där han hävdade att svenskarna var mentalt handikappade eftersom de hade röstat på socialdemo-
kraterna i så många år. Resul-
tatet av deras tankemöda syns i denna reklam.

För att jag nu har presenterat både Kristdemokraters och Moderaters affischer så ska ingen inbilla sig att de rödgröna går säkra. Men just nu väntar jag väl närmast på Centerns och Folkpartiets varianter och jag har redan förstått att just center-
partiets blir rena kökkenmöd-
dingen. De har nämligen låtit attrappen och hans personliga vänner från Stureplanscentern sköta reklamen. Det betyder sannolikt att Ursula avbildas i olika poser. – Valaffischer som kommer härifrån är givetvis fria.

it , , , , , , , , Andra: annarkia k&å Joakim-h zaramis ab1 ex12 dn svd1


12 svar till “Moderaternas valaffischer, exempel”

 1. Fantastiskt!

  En vän tipsade mig om denna andra moderataffisch, här med Beatrice Ask i huvudrollen:
  http://www.liberati.se/2010/08/10/liberati-rekommenderar-valaffischse/

  Jag står inte bakom deras politik men tycker likväl att den är väldigt träffsäker…

  För övrigt undrar jag fortfarande varför moderaterna inte går till val med ett eget valmanifest utan bara Alliansens när man samtidigt har en egen ”kampanj” och egna affischer? Och vad ger det för trovärdighet åt kristdemokraternas valkampanj egentligen, går den ens att ta på allvar rent politiskt, kanske är det därför de helt enkelt löper linan ut och visar även i kampanjen vilket skämt de verkligen är?

 2. Fint. Demokratiskt. Att idiotförklara alla som inte tycker som en själv. Vackert.

  • Nivån på Socialhögskolan tycks ha sjunkit katastrofalt sedan jag fick min examen. Dessutom är väl närmast socionomer utan humor en – samhällsfara. Saknar man humor så är man själsligt fattig. Nyliberaler som saknar humor saknar ännu något mer…

 3. Var lite mer nyanserad bitte. Förra valet var ju ett val mellan snuva och kolera.

 4. Det som är talande är vilken osund, och enligt mig märklig, ’personkult’ som uppstått kring Fredrik Reinfeldt bland högerväljare. Det blir extra tydligt när man inte kan acceptera minsta lilla skämtsamma angrepp mot ’den store ledaren’ utan att gå i spinn.

  Extra pinsamt blir det när man observerar den grova smutskastningskampanj som högern själva ligger bakom mot samtliga oppositionspartiledare och då framförallt Mona Sahlin, vilken får denna skämtsamma valaffisch att kännas som ingeting i jämförelse.

 5. Jag tycker de här CAPTCHA-koderna är väldigt otydliga, Jinge. Jag har försökt att skriva enbart på nykter kaluv, men även då får jag problem. Måste det vara så svårt?