Moderaterna ljuger


Enligt Per Schlingmann så vill inte Moderaterna avslöja vilka som ger dem partibidrag på grund av att valhemlig-
heten då skulle röjas. Men det är inte sant.

SvD: ”Moderaterna tog emot två miljoner kronor i bidrag från sammanlagt 2 615 privatpersoner förra året. Men de vill inte berätta vilka som skänkt pengarna.

– Vi tycker att den överenskommelsen som finns idag fungerar väl. Vi redovisar hur mycket pengar vi fått och i från hur många donatorer, säger Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.

Varför vill ni inte redovisa större privata bidrags-
givare?

– Vi tycker att valhemligheten är en viktig princip som vi inte vill röja.”

Sanningen är att moderaterna skulle förlora massor av väljare om det kom fram vilka det är som ger partiet bidrag. Det är nämligen fel per-
soner om man försöker få folk att tro på att moderaterna nu har blivit ”det nya arbetarpartiet” som de påstår. För bland de 2 615 personer som gett (M) bidrag finns knappast mer än två eller tre som skulle passera som ”arbetare”. Resten är förmögna personer och många är extremt förmögna. Dessutom finns där ett antal kända personer som direkt skulle få vanligt folk att fundera över varför dessa skulle skänka pengar till ett ”arbetarparti”.

Därför fungerar inte öppenhet i det gamla högerpartiet, och av det skälet så talar man om valhemligheten som om det vore något slags helig graal. Det handlar om mörkläggning av politiskt taktiska skäl, inget annat. Dessutom tvivlar jag starkt på att Moderaterna är ärliga när det gäller den skänkta summan, ingen kan ju kolla eftersom bidragen och bidragsgivarna är hemliga.

it Bloggar: annarkia, kerstin, & k&å , , , , , , , Läs oxo annarkia, pamflett, gester, & zaramis svd12 dn123 ex1 ab12


18 svar till “Moderaterna ljuger”

 1. En slant kommer från Carl Bildts företag i typ ryssland som har mördat massor med folk.. Det stod på AB för ett bra tag sedan.

  Näe, rösta rätt, rösta rött för ett bättre Sverige :)

  • Att högerpartiet tar emot pengar under bordet är knappast någon hemlighet. De har tom utarbetade rutiner för hur sånt ska skötas enligt min bror som är centralmoderat.

 2. Varför skulle moderaterna tala sanning det ligger inte precis i deras natur att vara ärliga.

  Det enklaste är att tolka ”alfons” ord med att lägga till ett inte så närmar man sig ofta sanningen, då mannen vanligtvis säger en sak och i verkligheten gör tvärt emot.

 3. Två miljoner från 2 615 personer – det blir i snitt 764 spänn per person. Är det verkligen något att bråka om? Man behöver inte direkt vara ”extremt förmögen” för att skänka en sådan summa.

  Eller menas det 2 miljoner per person från så många? Då blir det ju istället absurt mycket pengar, så det har jag svårt att tro på.

  • Vem har sagt att högern gått ut med sanna uppgifter när de inte behövt redovisa något? Det kan var 30 miljoner…

   • Jag tror att det handlar om ännu mer pengar. Men hemligstämpeln är nog nödvändig om folk inte ska se vems ärenden de går.

 4. Jag instämmer i kören. Antingen ska man spela med öppna kort eller så ska man inte få ta emot några bidrag överhuvudtaget – och det med basta!

  Det är tyvärr så – pengar är politiken överordnad. Därför är det banne mig inte mer än vår demokratiska rättighet att få följa pengaflödet i de svenska partierna.

 5. Det är bara att hoppas på att de rödgröna klarar att komma igen på upploppet. Det måste bli så!

 6. Hela den här diskussionen kan avslutas snabbt, med endast två bokstäver ”LO”.
  Att ge sig på detta får mig arr vilja sätta ansiktet upp och ner och photoshoppa lite under citatet ”superdumt” – att kasta sten i glashus.

  Hm.. känns som någon gjort det förut.

  • Känner du till storleken på de bidrag som miljonärer/miljardärer skänker (M) ??

   Berätta hur många millar det är för oss andra okunniga då är du snäll!

   I annat fall kan du väl skicka mig en bild föreställande dig så kan jag fixa till den lite i Photoshop…?

 7. I Jönköping finns t.ex stiftelsen Fria Media som har omkring hundra miljoner i kassan, de har lämnat över enorma summor till moderaterna. Bakom står främst Herenco

 8. Moderaterna är nog dumma i huvudet om de inte begriper at tfolk ändå fattar varifrån pengarna kommer.

 9. Du tycks inte ha förstått vad M menar med arbetarparti. En arbetare är en person som (förvärvs)arbetar, inte en som tillhör vad du förmodligen kallar ”arbetarklassen”. Och jag är tämligen övertýgad om att M:s bidrag huvudsakligen kommer från förvärvsarbetande.