Medvedev kliver åt sidan för oligarken Putin…


Vladimir Vladimirovitj Putin har ställt upp på arrangerade fotosessioner med utvalda fotografer med det uttalade målet att framstå som så macho som möjligt på bild. Allt för att förmedla en bild av sig själv som kraftfull och sportig, han har också startat en rörelse som heter Folkfronten, det för att bereda vägen tillbaka till posten som Rysslands president. Hans parti, Enade Ryssland, har gått bakåt i opinionen från att ha haft över sextio procent i valet till att idag ligga runt fyrtioprocent.

Uppdrag Granskning/SVT: ”Torbjörn Törnqvist är Sveriges kanske hemligaste miljardär. Hans sensationella uppgång kan kopplas samman med andras fall. Och den svenske oljemagnaten har svårt att skaka av sig ett besvärande rykte om kopplingarna till den högsta politiska toppen i Ryssland…

…Hans schweiziska bolag med det svenskklingande namnet Gunvor är idag störst i världen på rysk oljeexport, och det från landet som numera är världens största oljeproducent – större än Saudiarabien.”

Uppdrag Granskning visade på sambandet mellan Vladimir Putin och det faktum att Torbjörn Törnqvist idag är den som säljer den ryska oljan genom sitt bolag Gunvor. Man sa det kanske inte rakt ut, men Putin är den som har sålt oljan och hur mycket Gunvor stoppar undan på hemliga nummerkonton i Schweiz, konton avsedda för Putin, det är det ingen som riktigt vet. Men det finns skäl att anta att det handlar om många miljarder, något som givetvis inte går att bevisa.

När det gäller den ryska lag som förhindrar presidenten att sitta mer än två perioder så har han kringgått det hela genom att låta Medvedev sitta en period som Ryska federationens president medan Putin själv var premiärminister, men nu till presidentvalet ställer som bekant Putin upp igen. Det är förstås att obstruera lagen, men det är inget brott. Själv tror jag att det är ytterst olyckligt, Ryssland kommer inte tillåtas bli demokratiskt innan man har gjort sig av med Putin och röjt upp i de affärer som han gjort med olika aktörer utomlands. (forts nedan..)

Att han själv framstår som lätt patetisk på de reklambilder han låter göra ger möjligen omvärlden intryck av svaghet i stället för styrka. Det finns hur mycket bilder som helst med Putin i sport- eller jaktsituationer. Några bilder visar honom simmande och alla som ser bilderna inser att han tillbringar mycket tid på gym, det ger åtminstone mig dåliga vibbar.

Personligen så tror jag att Vladimir Putin är kriminell, att han har stulit rysk olja som han säljer via ett svenskt bolag, och att det han tjänar går in på olika nummerkonton. Jag kan inte bevisa det men jag hoppas att han blir avslöjad eftersom det är det ryska folkets pengar som i så fall göms. Den här texten skulle inte ha kunnat skrivas i Ryssland med mindre än att författaren skulle återfunnits mördad. Det säger allt tycker jag…

it Andra om: , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 svt sr


4 svar till “Medvedev kliver åt sidan för oligarken Putin…”

 1. Många journalister har mördats. Landet har en betydande kriminalitet och korruption, rättsäkerhet i vår bemärkelse existerar knappt. Inte likhet inför lagen heller.

 2. vad är det som ger dåliga vibbar med att Putin kanske tränar på gym då och då?:)

  sen är Ryssland inte 100% demokratiskt än, men de är på rätt väg, eller tror någon här att Afghanistan eller Irak hinner först? Putin är som ett mellan steg mellan sovjet och demokrati, att skifta helt från diktatur till demokrati på en gång så skulle vi få en Irak situation i en av världens största kärnvapen makter, väldigt obra.

  och nej jag hyllar inte det ”ryska systemet” på något sätt, men det ”ryska systemet” kommer blir mer likt ”svenska systemet” på sikt…

  • vad är det som ger dåliga vibbar med att Putin kanske tränar på gym då och då?:)

   Jag tycker att det verkar lätt hysteriskt. Men det är väl frånvaron av testosteron som driver honom…