Medlem i Militanta Pensionärer?
Om några månader så kommer jag tillhöra ålderspensionärernas skara, fast grått hår har jag haft redan i femton år, visserligen i accelererande takt men ändå.

Och liksom så många andra så ger jag mig sjutton på att jag ska fortsätta att vara föreningsansluten, medlemskapet i PRO är väl det som väntar. Men jag har kommit på att de nya panchisar som nu inskrider i käpp- och rullatoråldern kan komma att bli en himla bråkig församling. Vi har nämligen alla varit med om den livliga tid som slentrian-
mässigt kallas för 68-rörelsen, eller 68-generationen. Många av oss har fortsatt vara rabulister trots stigande ålder, se bara på undertecknad.

PRO måste bäva inför den profilförändring som van-
kas, snart nog bildas det väl ett PRO(r) eller PRO-(m-l). Det skulle inte förvåna mig om det också dök upp med-
lemmar som börjar prata högt om att bilda en Pensionärernas Befrielsefront eller Militanta Pensionärer. Och en sak som inte den sittande högerregeringen ännu har fattat, vi kommer att ha all tid i världen för att bråka och demonstrera. Och de kan nog räkna med att vi kommer att göra just det.

Själv är jag född nådens år 1946, något som jag i en bloggning med Stockholmsbilder antydde i veckan. Mina barnbarn ser tvivlande ut när jag berättar att det kördes ut kol & koks med häst och vagn på den tiden, men husen i innerstan har kvar luckorna i fasaden ner till kolkällaren, men de är numera igensvetsade.

I januari 2012 så börjar även 47-orna att pensioneras. Jag har för mig att de till och med är fler än 46-orna. Samlings-
platsen för oss lär väl bli den lilla parken utanför Rosenbad, där kan vi dricka vårt medhavda rödvin eller kaffe och ha våra ruttnande tomater i en påse på rullatorn. Dessutom är väldigt många av oss tämligen hemma på datorers nytta och användning, när vi i gruppen Militanta Pensionärer vill vara extra besvärliga så twittrar vi från våra mobiler och gör upp om hur, när och var vi ska låta vår flash mob slå till.

Bäva månde politikerna… / @jinges #flashmob #militantapanchisar

it Andra om: , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 sr


22 svar till “Medlem i Militanta Pensionärer?”

  • Nej vi kan nog ställa till ett helvete för vilken regering som helst.. :-) Tänk dig att en flash-mob med panchisar sätter sig på Banverkets spår vid Centralbron om inte pensionärsrabbaterna ökar? :-)

 1. Ja tamigsjutton. Jag går med i Militanta pensionärer i mars 2012, och ingen regering skickar polisen på oss, därför att vi är föräldrar till alla skattebetalare och dessutom far- och morföräldrar. Vilken polis skulle slå en pensionär i huvudet med sin batong? Det är ju hans föräldrar eller morföräldrar som demonstrerar! :-]

 2. Tänkte bara påpeka att det finns en googleannons för http://www.miff.xx till höger. Vet inte omdu kan göra så mycket åt saken, men du har tidigare sagt att du vill bli meddelad om sådant dravel. Ser fram emot framtida ilskna pensionärer.

  • Mja, jag får ju några öre när folk klickar på den annonsen, jag ser inget fel i att de är med och sponsrar en israelkritisk hemsida… :-)

   Men tack i alla fall..

 3. Funderar på om jag ska flytta till Stockholm för att få chansen att sitta i parken utanför Rosenbad laddad med ruttna tomater och ägg :)

 4. Du är en dag äldre än mig och jag kommer att bli ålderspensionär samtidigt som du , det känns overkligt att vi har blivit så gamla

  • Jag sitter och väntar på dig utanför Rosenbad den dagen. Du kan trösta dig med att det inte är mer än 500 meter från Centralen. :-)

   PS Jag har sänt in ansökan om pension idag vid 11-tiden…

 5. Jag har varit pensionär i två år och under den tiden har min pension sänkts. Senast i år får jag nästan 400:- mindre på kontot!Altt medan de makarna Reinsvält får 125000:- mer i plånboken efter alla de jobbskatteavdrag som maken genomfört.
  Jag tillhör absolut den miltanta grenen av PRO. Jag tyckerdet är dags för ett pensionärståg till Rosenbad och Riksdagen. Samlen er alla pensionärer i landet och gör slag i saken!Var inte så fega och tysta som ni varit hittills!

  Bengt Nilsson, klassisk socialdemmokrat

  • Senast i år får jag nästan 400:- mindre på kontot!

   Sett över året?

   Ptja, det lär bli mycket mindre om de där får fortsätta att härja i Rosenbad. Och vad skulle de göra, skicka polisen på ett antal pensionärer? Jo, de skulle förstås inte använda huvudingången, men vad hjälper det när panchisarna omringar kåken inklusive UD. Har de inte en tunnel till Helgeandsholmen oxo?

   • 400:- mindre i månaden skall det vara för mig! Och totalt 125000 per år för makarna Reinsvält. Jag var lite för snabb i min upphetsning över hur j-a orättvist det har blivit i den här bananmonarkin Sverige under högerns maktövertagande!

     • Jag trodde pensionärerna fått sänkt skatt tre gånger sedan 2006? Enligt M själva så sänkte ju S inte skatten för pensionärer en enda gång under de tre mandaten innan 2006.

      När du säger 400 mindre på kontot menar du då 400 mindre än tidigare eller 400 mindre än vad en motsvarande arbetare får (som fått jobbskatteavdrag)? Det senare kan jag förstå men det tidigare låter konstigt.

      Själv har jag börjat spara privat (inte i pensionsfonden utan på eget bevåg i en kapitalförsäkring). De där 12000kr som du kan spara och dra av per år tror jag inte alls på dessutom vet man aldrig hur pensionen ser ut om sisådär 30 år när jag går i pension.

      • Ja har fått exakt 363:- mindre i nettopension i år än vad jag fick förra året. Den bromsen kan man kalla en tvärnit för mig!
       Vad jag undrar är om jag fick så mycket sänkning för att jag tog ut min pension 9 månader i förväg??
       Men i vilket fall som helst så skulle jag inte klara av att behålla mitt lilla torp med trädgårdsland och katt ute på landet om jag inte hade sparade pengar sen tidigare.

       Bengt Nilsson, klassisk socialdemokrat

       • Kan du inte ta reda på det Bengt! Är det vad nio månader kostar? Tänk om du blir 100 år gammal då?

 6. Vad gamla ni verkar vara *S* Här är en ungdom, född 1948 så än är det inte dax för pension, men jag förbereder mig inför en ekonomisk katastrof den dagen jag får min första pensionsutbetalning. Jag förbereder mig också just nu inför en flytt till ett mindre boende.

  • Jag håller med dig att det är en ekonomisk katastrof att vara pensionär , En tredje del av det som jag får nu kommer att försvinna och livet kommer att bli mycket svårare framöver