Man fortsätter söka efter svaren


Föga överraskande så fortsätter sökandet efter överlevande uppe i Kebnekaisemassivet. Även om hoppet är minimalt så gör man givetvis vad man kan och hoppas, det måste man göra i nuläget.

Jag har ju skrivit om denna olycka några gånger och då har det upp-
kommit diskussioner om tekniken, och hur en sådan här olycka kan hända. Jag har givetvis också sökt lite mer initierade svar än vad man kan hitta i tidningarna och har hittat till bloggen Chefsingenjören, en blogg som jag tycker att alla ska kika på om man undrar över tekniken och hur detta kunnat hända.

Man får givetvis inte något svar på varför, men man får läsa en initierad beskrivning om Herkulesplanen och den teknik som används för att se till att de inte flyger in i berg eller i backen. Jag rekommenderar alla att läsa den artikel som jag länkar till, den uppfyller kraven på att vara just initierad. Givetvis blir inte situationen bättre för dem i flygplanet, men istället för att vi alla ska famla i mörker så ges svar på vissa frågor, tekniken bakom höjdmätning bland annat. Och det är definitivt mer än vad tidningarna lyckas göra i sina webbupplagor..

it Andra om: , , , , , dn1234 svt sr ab123 svd123


3 svar till “Man fortsätter söka efter svaren”

 1. Utan att spekulera för mycket så verkar det ju som om flygningen kombinerades med en övning där planet skulle agera övningsmål.
  Kan det vara orsaken till att man flög lågt genom dalgångar för att undgå upptäckt?
  Om så lär det nog komma fram.
  För övrigt fattar jag inte hur det är förenligt med svensk utrikespolitik att delta i NATO-övningar och USA-ledda krig i Asienoch Nordafrika.

 2. Hela historien är oerhört tragisk – och onödig. Skulle inte alla äventyrslystna iställer kunna sitta framför datorerna
  och leka krig?
  Det skulle spara på människoliv, sorger och förluster – och pengar som kunde användas till något vettigt i stället.