Major Rotting på barrikaderna för krig

Nu går Major Rotting, Jan Björklund, ut och propagerar för en fortsatt svensk insats i Libyen, men den gamla då vi skulle skicka soldater för att borda flyktingarnas båtar har det talats tyst om, ingen nation ville nämligen ha med svenska soldater ombord.

DN: ”FP-ledaren Jan Björklund anser att Sverige måste förlänga sin Libyen-insats. – Om någon månad kommer frågan upp på nytt och då måste vi vara beredda att förlänga insatsen. Så länge situationen är som den är kan de deltagande länderna inte åka hem för då kommer det sluta med att Gaddafi vinner, säger han.

Det är viktigt, anser Björklund, att arbeta med två spår. – Det militära trycket måste upprätthållas samtidigt med politiska påtryckningarna för att få bort Gaddafi. Kombinationen är viktig, säger han.”

Att det just är rottingmajoren som går ut och propagerar för en fortsatt svensk krigs-
insats beror kanske till del på att Reinfeldt utsatts för så pass häftig kritik som han har den senaste tiden. Det är som bekant inte bara bloggar som klagar på hans brist på empati. Skulle han vara den som stod på barrikaderna för en ökad- eller fortsatt insats på USA och Natos sida så skulle sannolikt fler protestera än vad som annars sker.

Men ingen ska tvivla på varför vi är där, vi är med för att USA och Nato vill att vi ska fördjupa vårt militära samarbete, att vi ska komma ännu närmare en Natoanslutning. Snart nog så kan folkpartister och moderater säga – Vi samarbetar ju redan så mycket med Nato att det är lika bra att gå med, en sorts utnötningskampanj således. Och det är ju borgarna som har talat om den transatlantiska axeln, ej att förväxla med ondskans axelmakter som är dess motsats, enligt USA kanske det är bäst att tillägga. (texten fortsätter under annonsen)


Lyckligtvis så tror jag att folk i allmänhet är väldigt skeptiska till att kriga på USA:s sida, men det är klart att reaktionen hade blivit större om Reinfeldt hade fört regeringens talan i frågan. Och på den här punkten vet vi alla att Håkan Juholt är lika fast och säker som en rökpuff, han följer med vinden. Säger Reinfeldt Libyen så Libyen it is. Det är trist, Juholt verkar ju i andra avseenden vara en frisk fläkt, att han vill vara med och slåss när vi ska hjälpa USA att röva Libyens olja är tragiskt. Jag skulle inte säga något om riksdagens ledamöter skickade ut sina egna barn i krigs-
tjänst, men det har väl aldrig hänt.

Men det blir väl andra tongångar när nästa vägbomb avslutar några svenska liv i Afghanistan, för att det sker vet vi alla, frågan är bara när det sker. Det kan hända idag, eller på onsdag i nästa vecka, men det kan också dröja långt in på hösten. Men så länge svenska soldater luras in i krigshandlingar så ska vi vara klara över att somliga faktiskt blir måltavlor för dem som vi kallar fienden. En hedersmedalj, en flagga och en stilig begravning tröstar inga föräldrar. Det är därför som politikerna inte skickar sina egna ungdomar utan skickar andras.

it Andra om: , , , , , , dn1234 svd12 ex1 ab12 sr


10 svar till “Major Rotting på barrikaderna för krig”

 1. FAST, om riksdagsmännen skickade ut sina egna barn i krig hade det också varit fel, eftersom att de mördar lybier.

 2. Som vanligt har major Björklund alldeles för bråttom. Det tål att påminna om hans och Carl B Hamiltons krigiska retorik beträffande Irak. De visste inte tills sig av hänförelse inför tanken på att Sverige borde ställa upp på USA:s sida. De har ännu inte insett att amerikanarna själva inte kan diktera villkoren, för vad Sverige bör göra, eller inte göra. Själva börjar USA inse att de inte längre mäktar uppträda som världspolis. Och norrmännen backar också ur. Vilket Tyskland redan gjorde initialt. Så att som FP ivra för NATO-anslutning är inget vettigt argument, med tanke på att försvarsalliansens egna medlemmar uppträder allt mera oenigt.

 3. Jättekonstigt att svensk utrikespolitik verkar vara ”utlyft” från den i övrigt så begränsade s.k. demokratin. Vänstern borde väl rimligen göra saken till stor valfråga & om valet sedan vinns återgå till neutraliteten? Svensk vänster måste åter bli trovärdig i dessa frågor & inte kläcka ur sig idiotier som att: ”-De e roligare å vara me i de där stora som pågår där borta!” & liknande saker som får en att treva efter skamkudden att täcka ansiktet med…

 4. Det kommer om det blir nödvändigt att vara 100 ggr lättare för det Egyptiska folket att avsätta SCAF än det var att avsätta Mubarak.
  Just nu tills nya val är genomförda är armen den enda makten i landet som kan hålla ordning på gatan och landet. Många Egyptier är skepiska till SCAF men är beredda att avvakta till valen är genofmförda.
  Under revolutionen så lydde inga armeenhete Mubaraks order att skjuta på folket. Som i libyien eller Syrien.
  Debatten här i Egypten nu är hur mycket tålamodet skall sträcka sig, vissa vill avsätta SCAF nu vissa vill avvakta. Men folket är helt orädda, och det vet SCAF om.
  Den Egyptiska armen (underofficerare och soldaterna) är helt på folkets sida, som de visade tydligt under revolutionen. Så jag är optimistisk

 5. Ibland tror jag att det är så simpelt att det är småväxta gubbar
  med napoleonkomplex som Björklund
  som förorsakar ofred i världen.
  I varje fall tycks de inte skapa fred…

 6. Råttingmajoren är den som skrämmer mig mest, tänk om den vore statsminister? Huga…

  • Vem minns inte referatet på alla fula könsorden Björklund använde mot sina ”bassar.”
   Så otroligt vulgärt – och han ska vara utbildningsminister…
   Det finns en ytterst otäck sida hos den lille mannen…